Рецепт Соте з баклажанів

Рецепт Соте з баклажанів
Час приготування: 30 хв.
Основним інгредієнтом цієї страви є баклажани. У свою чергу їх дуже добре доповнюють помідори, часник і петрушка, які підкреслюють гострий смак баклажанів.

кількість порцій: 4
  • перець мелений чорний— 0,5 чайних ложки
  • рослинна олія— 50 мілілітрів
  • вапно— 0,5 штуки
  • баклажани— 800 грам
  • сіль— 0,5 чайних ложки
  • червоні помідори— 400 грам
  • петрушка— 30 грам
  • часник— 3 часточки
Соте з баклажанів - фото крок 1 1. В першу чергу баклажани добре промиваємо, потім очищаємо їх від шкірки, і, приблизно шматочками сантиметрів по два, нарізаємо. Щоб позбутися від гіркоти, баклажани хвилин на тридцять опускаємо в підсолену воду, хоча це робити і не обов'язково. Так як зараз продається багато баклажанів негорькіх сортів.

Соте з баклажанів - фото крок 2 2. На сковороду вливаємо невелику кількість рослинної олії і обсмажуємо нарізані баклажани. Вогонь повинен бути досить сильний, і масло на сковороду НЕ підливаємо, навіть якщо баклажани його повністю вберуть.

Соте з баклажанів - фото крок 3 3. Коли Ви побачите, що баклажани з усіх боків зарум'янилися, додаємо до них заздалегідь приготовлених помідорів, які ми нарізали невеликими шматочками. Трохи зменшуємо вогонь і тушкуємо хвилин десять, кришкою не накривати. Не забуваємо перемішувати.

Соте з баклажанів - фото крок 4 4. Промиваємо листя петрушки і очищаємо часник. Потім дрібно їх нарізаємо.

Соте з баклажанів - фото крок 5 5. Подрібнений часник і петрушку додаємо в самому закінчення приготування овочів. Трохи поперчити і посолити, додаємо сік лимона або лайма, перемішуємо. Хвилини через дві вимикаємо вогонь.

Соте з баклажанів - фото крок 6 6. Перекладаємо овочі на тарілку. Цю страву можна подавати як гарячим, так і холодним.

Подібні рецепти

Соте з баклажанів на зиму

Соте з свинини

Підкажу прекрасний рецепт приготування соте з баклажанів на зиму, — адже по суті всі овочеві закуски можна зберігати всю зиму, балуючи і себе і рідних смачними доповненнями і до гарнірів, і до м'яса! опис приготування: Такий простий рецепт соте з баклажанів на зиму мені особисто імпонує тим, щ...

Соте з баклажанів в мультиварці

Соте з баклажанів в мультиварці

Коли полиці магазинів ломляться від овочів, гріх цим не скористатися і не приготувати чудово блюдо - соте. особливо, якщо під рукою є помічниця, — мультиварка. опис приготування: Для соте з баклажана спочатку приготуйте на сковороді овочеву заливку. Для цього обсмажте на олії порізані цибулю і...

Соте з баклажанів з перцем

Соте з баклажанів з перцем

У період достатку овочів багато губляться і не знають, що з ними зробити. Поділюся смачним варіантом використання свіжих овочів, зірваних з грядки. пробуйте! опис приготування: Ця страва добре тим, що можна використовувати різні овочі для його приготування. Подавайте його через пару хвилин піс...

Соте з червоної капусти

Соте з червоної капусти

Соте з червоної капусти (мається на увазі червонокачанна капуста) — дуже простий в приготуванні овочевої гарнір, який готується практично з сокири. швидко, простий і корисний. опис приготування: Іноді буває, що придумати основне гаряче блюдо на обід або вечерю простіше, ніж гарнір до нього. Ос...

Соте з літніх фруктів і ягід

Соте з літніх фруктів і ягід

Рецепт приготування вишуканого і яскравого страви зі свіжих літніх фруктів і ягід, які так і просяться з прилавків в вашу кошик. опис приготування: Швидше купуйте все рум'яні дари літа, які так заманливо підморгують вам на ринку, і поспішайте додому, щоб приготувати шикарне французьке соте з ф...