Рецепт Солянка грибна збірна
Солянка грибна збірна — один з моїх найулюбленіших супів. Приготування просте і бюджетне, проте смак, при правильному приготуванні, просто царський. Ділюся рецептом від майстра солянок — мене
опис приготування:
Я, в принципі, дуже люблю солянки — це мій найулюбленіший суп, який я протягом багатьох років якщо не готую, то їм стабільно хоча б раз на тиждень. Люблю я і м'ясні, і грибні солянки, проте незаперечна перевага грибний солянки — вона готується набагато швидше (всього годину на приготування), ніж м'ясна. Саме тому грибна збірна солянка — фаворит серед солянок, які я готую сам.
Так що опанувати рецептом правильної і смачною грибною солянки, я вважаю, повинен кожен поважаючий себе кулінар.
Удачі в приготуванні, друзі!
- Білі гриби сушені— 70 грам
- Гриби солоні або мариновані— 250 грам
- гриби свіжі— 100 грам
- Квашена капуста з розсолом— 250 грам
- свіжа капуста— 300 грам
- цибулина— 3 штуки
- морква— 2 штуки
- петрушка, кріп— — За смаком
- помідор— 2-3 штук
- Чорний перець горошком— — За смаком
- Лавровий лист— 1 штука
- Масло рослинне— 2-3 Ст. ложок
- Лимонний сік— 1-2 чайних ложок
Следом добавляем в сковороду квашеную капусту с небольшим количеством рассола и пару горошин перца. Перемішуємо і тушкуємо.
Далее отправляем в сковороду нашинкованную свежую капусту. перемішуємо, тушкуємо ще кілька хвилин.
В сковороде испарится почти вся жидкость, поэтому мы добавим в нее пару половников грибного бульона, который продолжает вариться на медленном огне.
Тушим овощи до готовности капусты. Теперь можно вновь заняться бульоном, который уже варится на медленном огне упомянутые 40 хвилин. Теперь морковь и корень петрушки из бульона выбрасываем, грибы вынимаем шумовкой и перекладываем на отдельную тарелочку.
Грибной бульон необходимо процедить и вернуть обратно в кастрюлю. Теперь кладем в бульон мелко нарезанные соленые или маринованные грибы, а также мелко нарезанные отваренные сушеные белые грибы.
Коли бульйон закипить — добавляем в него нашу овощную заправку.
Коли закипить ще раз — добавляем немного свежих шампиньонов.
Вновь доводим до легкого кипения и выходим на финишную прямую — додаємо дрібно посічену зелень, сіль і перець. Пробуємо на смак, выправляем на соль и перец, якщо треба підкислити — додаємо трохи лимонного соку.
Через несколько минут снимаем кастрюлю с огня, даем солянке настояться минут 10 під кришкою, після чого розливаємо по тарілочках і подаємо. Смачного!
Подібні рецепти
Мафіни з сиру
Солянку люблять практично всі. Це ситний і наваристий суп з приголомшливим ароматом копченостей. У кожної господині свій рецепт її приготування. Я, наприклад, ніколи не використовую варену ковбасу. опис приготування: Як приготувати солянку збірну (м'ясну, домашню)? Готувати солянку прийнято на...
Солянка збірна м'ясна
Рецепт приготування збірної м'ясної солянки. Смачне і ситне блюдо традиційної російської кухні, користується величезною популярністю в нашій родині. опис приготування: Як приготувати Солянку збірну м'ясну будинку? Спробуйте наш варіант приготування. Як м'ясо можна взяти курку, яловичину або св...
Суп солянка збірна м'ясна
Дуже люблю супи такого толку. Найчастіше готую їх в холодну пору року. Суп виходить наваристим, смачним і ситним при відсутності бульйону. Смак супу просто ідеальний! Так що дуже раджу зробити. опис приготування: Класичну солянку на бульйоні за всіма правилами занадто довго готувати. Вартість ...
Грибна солянка без капусти
Солянка має безліч різних варіацій, Ну ось, наприклад, солянка, приготована з грибів. Суп виходить не тільки смачним, але і дуже ситним і ароматним. Пригощайтеся, гурмани! опис приготування: Перед вами простий рецепт приготування грибної солянки без капусти. Основу супу складають два види гриб...
Грибна солянка з картоплею і сметаною
Прекрасне поєднання грибів і сметани в цьому рецепті роблять блюдо дуже смачним. Трохи розбавимо звичайне блюдо новими інгредієнтами. Давайте спробуємо приготувати солянку по моїм рецептом. опис приготування: Таке блюдо ідеально виглядатиме в осінній сезон, коли можна самим зібрати грибів. але...