Рецепт Слойки з заварним кремом

Рецепт Слойки з заварним кремом
Кількість порцій: 8 шт. Час приготування: 4 г. 0 хв.
Повітряні слойки з листкового тіста з заварним кремом. Улюблені ласощі дітей. Відмінно підійдуть як десерт з чаєм або кавою.

опис приготування:

Слойки з заварним кремом. Раджу обов'язково побалувати себе і спробувати приготувати цю смачну випічку. Кількість інгредієнтів можна збільшити в 2-3 рази, щоб зайвий раз не повертатися до приготування самого тіста. А залишки тіста можна зберігати в морозильній камері близько трьох місяців. З цього тесту можна приготувати багато різноманітної випічки. рецепт нескладний, з доступних продуктів. Але такі слойки можна подати навіть на святковий стіл.

  • мука— 250 грам
  • вершкове масло— 200 грам
  • яєчний жовток— 1 штука
  • сіль— 0,25 чайних ложки
  • оцет 5-7 %  — 2 чайних ложки
  • вода крижана— 100  мілілітрів
  • молоко— 350 мілілітрів(для крему)
  • яйце— 3 штуки((3 яйця для тіста і 1 яйце для змащування))
  • вершкове масло— 30 грам
  • цукор— 100  грам
  • мука— 30 грам
  • ванільний цукор— 2 чайних ложки
  • сіль— щіпка
Слойки з заварним кремом - фото крок 1 В першу чергу потрібно приготувати рідку суміш для листкового тіста. У мірну склянку влити оцет, додати яєчний жовток і сіль. перемішати.

Слойки з заварним кремом - фото крок 2 Влити крижану воду. Вливаючи дивимося на кількість мл. на шкалі. Зупиняємося на цифрі 125 мл. Перемішати і відправити в холодильник.

Слойки з заварним кремом - фото крок 3 Ще для приготування тіста потрібно заморозити вершкове масло. Висипати борошно на робочу поверхню і починаємо натирати масло на крупну тертку. При цьому періодично перемішуємо масло з борошном і продовжуємо натирати.

Слойки з заварним кремом - фото крок 4 Борошно з маслом перемішуємо руками, по центру робимо поглиблення і виливаємо рідку суміш з холодильника. Швидко все перемішати руками. Тісто не замішуємо, а збираємо тісто з усіх боків і накладаємо гіркою шарами, придавлюючи долонями. І таким чином збираємо все зі столу без залишку.

Слойки з заварним кремом - фото крок 5 Надаємо тесту прямокутну форму і загортаємо в харчову плівку. Надіслати в холодильник мінімум на 2 годину. В ідеалі тісто краще витримати в холодильнику 10-12 годин.

Слойки з заварним кремом - фото крок 6 Поки тісто в холодильнику приготуємо крем для начинки. Борошно з'єднати з дрібкою солі, 50 г. цукру і влити 100 мл молока. Перемішати всі віночком.

Слойки з заварним кремом - фото крок 7 вбити 2 яйця і ще раз перемішати, щоб не було грудочок.

Слойки з заварним кремом - фото крок 8 У сотейник виливаємо решту молока, висипаємо решту цукру і перемішуємо. Ставимо на вогонь, доводимо до кипіння, знімаємо з вогню.

Слойки з заварним кремом - фото крок 9 тонкою цівкою, весь час перемішуючи, виливаємо гаряче молоко з цукром в яєчно-цукрову суміш.

Слойки з заварним кремом - фото крок 10 Переливаємо в каструлю і повертаємо на вогонь. перемішуючи віночком, щоб не пригоріла крем, варимо до загустіння.

Слойки з заварним кремом - фото крок 11 Знімаємо з вогню, додаємо масло і ванільний цукор і, перемішуючи, чекаємо коли розтопиться масло.

Слойки з заварним кремом - фото крок 12 Накриваємо крем кришкою і відправляємо в прохолодне місце. Крем потрібно остудити повністю.

Слойки з заварним кремом - фото крок 13 Дістаємо тісто з холодильника і розгортає в тонкий пласт товщиною 0,3 см. Відрізати нерівні краї. Прямокутник повинен бути приблизно — 44 з 36 см. розрізати тісто уздовж на 2 частини, потім поперек на 2 частини та ще кожну на 2 частини.

Слойки з заварним кремом - фото крок 14 має вийти 8 прямокутників. По центру кладемо крем.

Слойки з заварним кремом - фото крок 15 Беремо одне яйце, відокремлюємо білок від жовтка. Трохи збити білок і змастити пензликом половину прямокутника (тільки краю).

Слойки з заварним кремом - фото крок 16 Накриваємо другою половиною, закриваючи крем. Виделкою придавимо краю.

Слойки з заварним кремом - фото крок 17 Кладемо на деко, змащуємо залишилися жовтком і відправляємо в розігріту духовку до 200 градусів. Випікаємо до рум'яної скоринки приблизно 20-25 хвилин.

Слойки з заварним кремом - фото крок 18 Перед подачею слойки повністю остудити і посипати цукровою пудрою. Приємного чаювання.

Подібні рецепти

Слойки з крабовими паличками

Горохове пюре

Слойки з крабовими паличками — дуже цікаве блюдо. Хрустке тісто з соковитою начинкою — відмінне поєднання. Готується дуже швидко, тому ідеально підходить, якщо раптово нагрянули гості. опис приготування: Це відмінна закуска на швидку руку. Сьогодні поділюся рецептом, як приготувати слойки з кр...

Слойки з гарбузової начинкою

Слойки з гарбузової начинкою

Гарбуз хороша тим, що її можна використовувати для перших, других страв, для десертів і, звичайно, Для випікання. З радістю поділюся улюбленим рецептом, як приготувати слойки з гарбузової начинкою. опис приготування: Гарбузову начинку можете зробити солодку, а можете змішати її зі спеціями. Ос...

Слойки з яблуками

Слойки з яблуками

Слойки з яблуками — одне з улюблених ласощів моїх дітей. Виходять вони дуже соковитими і ароматними. обов'язково спробуйте. опис приготування: Слойки з яблуками дадуть приголомшливий аромат. Приготуйте їх до чаювання, до дитячого свята або у вихідний, щоб побалувати рідних. Посипте готові слой...

Слойки зі шпинатом

Слойки зі шпинатом

Справжні ласощі для любителів шпинату! Яким я є. У слойки з помідорами додають тертий сир і цибулю. Спробуйте, дуже смачно. опис приготування: Слойки зі шпинатом запікаються дуже швидко. Ви можете додати до них бекон, якщо хочете. або овочі. Я подаю слойки зі шпинатом гостям, так як це блюдо в...

Слойки в мікрохвильовці

Слойки в мікрохвильовці

Рецепт приготування слоек в мікрохвильовці набагато простіше, ніж може здатися, тому обов'язково спробуйте! Готуються слойки в мікрохвильовці не надто швидко, але воно того варто. опис приготування: Цей рецепт приготування слоек в мікрохвильовці має два величезних плюси, — по перше, в СВЧ-печі...