Рецепт Слойки з заварним кремом
Повітряні слойки з листкового тіста з заварним кремом. Улюблені ласощі дітей. Відмінно підійдуть як десерт з чаєм або кавою.
опис приготування:
Слойки з заварним кремом. Раджу обов'язково побалувати себе і спробувати приготувати цю смачну випічку. Кількість інгредієнтів можна збільшити в 2-3 рази, щоб зайвий раз не повертатися до приготування самого тіста. А залишки тіста можна зберігати в морозильній камері близько трьох місяців. З цього тесту можна приготувати багато різноманітної випічки. рецепт нескладний, з доступних продуктів. Але такі слойки можна подати навіть на святковий стіл.
- мука— 250 грам
- вершкове масло— 200 грам
- яєчний жовток— 1 штука
- сіль— 0,25 чайних ложки
- оцет 5-7 % — 2 чайних ложки
- вода крижана— 100 мілілітрів
- молоко— 350 мілілітрів(для крему)
- яйце— 3 штуки((3 яйця для тіста і 1 яйце для змащування))
- вершкове масло— 30 грам
- цукор— 100 грам
- мука— 30 грам
- ванільний цукор— 2 чайних ложки
- сіль— щіпка
Влити крижану воду. Вливаючи дивимося на кількість мл. на шкалі. Зупиняємося на цифрі 125 мл. Перемішати і відправити в холодильник.
Ще для приготування тіста потрібно заморозити вершкове масло. Висипати борошно на робочу поверхню і починаємо натирати масло на крупну тертку. При цьому періодично перемішуємо масло з борошном і продовжуємо натирати.
Борошно з маслом перемішуємо руками, по центру робимо поглиблення і виливаємо рідку суміш з холодильника. Швидко все перемішати руками. Тісто не замішуємо, а збираємо тісто з усіх боків і накладаємо гіркою шарами, придавлюючи долонями. І таким чином збираємо все зі столу без залишку.
Надаємо тесту прямокутну форму і загортаємо в харчову плівку. Надіслати в холодильник мінімум на 2 годину. В ідеалі тісто краще витримати в холодильнику 10-12 годин.
Поки тісто в холодильнику приготуємо крем для начинки. Борошно з'єднати з дрібкою солі, 50 г. цукру і влити 100 мл молока. Перемішати всі віночком.
вбити 2 яйця і ще раз перемішати, щоб не було грудочок.
У сотейник виливаємо решту молока, висипаємо решту цукру і перемішуємо. Ставимо на вогонь, доводимо до кипіння, знімаємо з вогню.
тонкою цівкою, весь час перемішуючи, виливаємо гаряче молоко з цукром в яєчно-цукрову суміш.
Переливаємо в каструлю і повертаємо на вогонь. перемішуючи віночком, щоб не пригоріла крем, варимо до загустіння.
Знімаємо з вогню, додаємо масло і ванільний цукор і, перемішуючи, чекаємо коли розтопиться масло.
Накриваємо крем кришкою і відправляємо в прохолодне місце. Крем потрібно остудити повністю.
Дістаємо тісто з холодильника і розгортає в тонкий пласт товщиною 0,3 см. Відрізати нерівні краї. Прямокутник повинен бути приблизно — 44 з 36 см. розрізати тісто уздовж на 2 частини, потім поперек на 2 частини та ще кожну на 2 частини.
має вийти 8 прямокутників. По центру кладемо крем.
Беремо одне яйце, відокремлюємо білок від жовтка. Трохи збити білок і змастити пензликом половину прямокутника (тільки краю).
Накриваємо другою половиною, закриваючи крем. Виделкою придавимо краю.
Кладемо на деко, змащуємо залишилися жовтком і відправляємо в розігріту духовку до 200 градусів. Випікаємо до рум'яної скоринки приблизно 20-25 хвилин.
Перед подачею слойки повністю остудити і посипати цукровою пудрою. Приємного чаювання.
Подібні рецепти
Горохове пюре
Слойки з крабовими паличками — дуже цікаве блюдо. Хрустке тісто з соковитою начинкою — відмінне поєднання. Готується дуже швидко, тому ідеально підходить, якщо раптово нагрянули гості. опис приготування: Це відмінна закуска на швидку руку. Сьогодні поділюся рецептом, як приготувати слойки з кр...
Слойки з гарбузової начинкою
Гарбуз хороша тим, що її можна використовувати для перших, других страв, для десертів і, звичайно, Для випікання. З радістю поділюся улюбленим рецептом, як приготувати слойки з гарбузової начинкою. опис приготування: Гарбузову начинку можете зробити солодку, а можете змішати її зі спеціями. Ос...
Слойки з яблуками
Слойки з яблуками — одне з улюблених ласощів моїх дітей. Виходять вони дуже соковитими і ароматними. обов'язково спробуйте. опис приготування: Слойки з яблуками дадуть приголомшливий аромат. Приготуйте їх до чаювання, до дитячого свята або у вихідний, щоб побалувати рідних. Посипте готові слой...
Слойки зі шпинатом
Справжні ласощі для любителів шпинату! Яким я є. У слойки з помідорами додають тертий сир і цибулю. Спробуйте, дуже смачно. опис приготування: Слойки зі шпинатом запікаються дуже швидко. Ви можете додати до них бекон, якщо хочете. або овочі. Я подаю слойки зі шпинатом гостям, так як це блюдо в...
Слойки в мікрохвильовці
Рецепт приготування слоек в мікрохвильовці набагато простіше, ніж може здатися, тому обов'язково спробуйте! Готуються слойки в мікрохвильовці не надто швидко, але воно того варто. опис приготування: Цей рецепт приготування слоек в мікрохвильовці має два величезних плюси, — по перше, в СВЧ-печі...