Рецепт Сливово-медовий пиріг з маком

Рецепт Сливово-медовий пиріг з маком
Кількість порцій: 6-8 Час приготування: 40 хв.
Ароматний і дуже смачний пиріг! До речі, пісний. Літнім ввечері попити чаю з таким пирогом - одне задоволення! Та й готується він просто! Побалуйте себя, тим більше, в сезон свіжої сливи.

опис приготування:

Слива для такого пирога повинна бути перестиглою і соковитою. А ось солодкої - не обов'язково, кислинка в такому пирозі буде до речі. Пиріг виходить ароматним, з вологим м'якушем. На другий день він ще смачніше!

  • Слива— 300 грам(вага цілих плодів)
  • банан— 1/2 штуки(середнього розміру)
  • цукор— 3 Ст. ложки(2 ст. L. — в тісто, 1 ст. L. — для посыпки)
  • мед— 2 Ст. ложки
  • Масло рослинне— 2 Ст. ложки
  • Борошно пшеничне в / сорт— 1 Склянка(200 мл)
  • борошно вівсяне— 1/2 склянки
  • мак— 1/2 склянки
  • обкладинка— 1 Чайна ложка
  • сіль— 1 щіпка
  • сода— 1 Чайна ложка(меч)
  • оцет бальзамічний— 1 Ст. ложка
Сливово-медовий пиріг з маком - фото крок 1 Зніміть шкірку з слив і видаліть кісточки. Розімніть м'якоть разом з половинкою банана. додайте 2 ст. ложки цукру, мед і збийте суміш міксером. Тонкою цівкою підливаючи масло, добре збийте масу до однорідності.

Сливово-медовий пиріг з маком - фото крок 2 Всипте просіяне з содою борошно (2 виду). Можна взяти борошна порівну, пиріг буде трохи суші і більш розсипчастим.

Сливово-медовий пиріг з маком - фото крок 3 Додайте в тісто сухий мак і корицю. перемішайте.

Сливово-медовий пиріг з маком - фото крок 4 Влийте в тісто бальзамічний оцет і добре перемішайте.

Сливово-медовий пиріг з маком - фото крок 5 Перелийте тісто в підготовлену форму, присипте зверху ложкою цукру і випікайте в прогрітій до 200 градусів духовці до готовності. Готовий пиріг пружинить і відстає від країв, а зубочистка виходить сухою.

Сливово-медовий пиріг з маком - фото крок 6 Дайте пирогу постояти у формі хвилин 10, потім вийміть. Остудіть пиріг на решітці і подавайте до чаю.

Подібні рецепти

Шарлотка з маком і яблуками

Торт на дівич-вечір

Шарлотка з маком і яблуками задоволена оригінальна, як показує досвід, вона на любителя. А любителів шарлотки — багато. Спробуйте приготувати її разок і тоді самі визначитеся! опис приготування: Шарлотка з маком і яблуками дуже подобається моїй сестрі і вона її частенько робить. Макові потріб...

Фаршировані макарони черепашки з грибами

Фаршировані макарони черепашки з грибами

Хочу поділитися з вами дуже смачним і дуже простим рецептом фаршированих макаронів черепашок з грибами! Виходять практично італійські каннеллони, але набагато дешевше! Спробуйте! опис приготування: Цей рецепт приготування фаршированих макаронів черепашок з грибами — прекрасне рішення для обіду...

Гамбургери з котлетами з сочевиці, овочів і сиру

Гамбургери з котлетами з сочевиці, овочів і сиру

Рецепт приготування гамбургерів з котлетами з сочевиці, морква, лука, часнику, козячого сиру і панірувальних сухарів. опис приготування: Ці вегетаріанські гамбургери будуть хороші для перекусу в пост. лавровий лист— 1 штука(котлети) сіль— За смаком(котлети) велика морква— 1 штука(котлети) ве...

Грибний суп з сушених грибів

Грибний суп з сушених грибів

Рецепт приготування грибного супу з сушених грибів завжди виручає мене взимку, коли хочеться ароматної, гарячої юшки — не з прісних магазинних печериць, а до цього запахом лісу! опис приготування: Простий рецепт грибного супу з сушених грибів завжди виручає мене взимку, коли так хочеться смачн...

Печериці смажені з цибулею

Печериці смажені з цибулею

Все геніальне просто, ну а в нашому випадку смачно. Спробуйте приготувати шампіньйони смажені з цибулею — просте і дивно смачна страва. опис приготування: Якщо ви віддаєте перевагу вегетаріанські страви, або просто любите грибний смак і аромат, то чому б не спробувати посмажити печериці з гриб...