Рецепт Скриньки з картоплі
Запечені скриньки з картоплі з начинкою — це скоріше закуска, ніж гаряче блюдо. На столі такі скриньки виглядають дуже оригінально, а головне — на смак вони виходять чудовими.
опис приготування:
Я вважаю, що прикрасою будь-якого святкового столу є оригінальні закуски. Скриньки з картоплі — це саме така оригінальна закуска, яка здатна приємно здивувати всіх присутніх за столом їдців і поліпшити їх враження від усього обіду або вечері.
Подавати такі картопляні скриньки можна і гарячими, і холодними.
Смачного!
- Картопля— 2 штуки
- шинка— 30 грам
- Цибуля ріпчаста— 1 штука
- часник— 3 зубчики
- крем— 30 грам
- Майоран— — За смаком
- петрушка— 1 Ст. ложка
- сіль— 1 Чайна ложка
- Перець чорний мелений— 1/2 чайних ложки
- Вершкове масло— 10 грам
- Масло оливкове— 1 Ст. ложка
Картопля почистимо, лук нарежем мелко, шинку — тонко.
У картофелин срезаем верхнюю часть, которая будет крышечкой нашего сундучка. Для наочності дивіться на фото.
При помощи овощечистки выскребаем сердцевину картофелины.
В итоге у нас должно получиться следующее: полая картофелина в роли сундучка и верхняя часть картофеля в роли крышечки.
Тепер готуємо начинку. Для этого на оливковом масле до золотистости обжариваем лук, затем добавляем к нему ветчину и обжариваем еще пару минут.
Далее займемся соусом: смешаем мелко рубленную зелень, видавлений часник, сіль, перець і сметану. Перемішуємо і відставляємо.
В сковороде растопим сливочное масло, положим туда наш картофель и обжарим до появления корочки.
Теперь наполняем наши сундучки начинкой (лук и ветчина), а сверху заливаем сметанным соусом.
Накрываем картофелины крышечками — и получаем совершенные сундучки. Теперь сундучки заворачиваем в фольгу и отправляем в духовку. запікаємо близько 20 хвилин при 190 градусах.
власне, теперь картофельные сундучки готовы. Остается слегка остудить их, разложить по тарелочкам и подать с оставшимся сметанным соусом. Можно подавать и позже, в холодному вигляді. Смачного!
Подібні рецепти
Салат з відвареної квасолі
Гратен з картоплі з грибами можна подати в якості самостійного гарячої страви зі свіжим салатом, наприклад. А можна гратен піднести і як смачного і ситного гарніру. Спробуйте! опис приготування: Як приготувати гратен з картоплі з грибами? 1. Увімкніть духовку нагріватися на 170 градусів. 2. У ...
Грибний суп без картоплі
Смачний і ароматний грибний суп зовсім не обов'язково варити з картоплею. А щоб суп не був рідким, ми додамо до нього локшину. Буде смачно і ситно. Швидкий рецепт цього супу вам точно сподобається! опис приготування: Якщо ви з якихось причин не хочете варити суп з картоплею і не знаєте, що дод...
Сендвічі з картоплі
Хочете побалувати себе смачненьким? Пропоную перекусити сендвічами з картоплі! Я розповім суть рецепта, а ви зможете експериментувати з начинками, соусами і овочами. Отже, дивимося! опис приготування: Щоб сендвічі добре трималися, скріпіть їх зубочистками або шпажками. Після чого поріжте на по...
Холодний крем-суп з картоплі і кабачків
Холодний крем-суп з картоплі і кабачків — відмінне блюдо для літнього обіду або вечері. ситний, освіжаючий і дуже смачний супчик з сезонних овочів — гріх не спробувати! опис приготування: Як приготувати холодний крем-суп з картоплі і кабачків: Ставимо на вогонь каструлю і в ній пасеруємо цибул...
Шоколадні тістечка з солодкої картоплі
Рецепт приготування легких шоколадних тістечок з солодкого картопляного пюре з кавою. опис приготування: Розігріти духовку до 170 градусів. Змастити маслом квадратну форму для пирога, відкласти в сторону. У середній каструлі на повільному вогні розтопити вершкове масло. Забрати каструлю з вог...