Рецепт Шоколадно-апельсиновий рулет
ласунам присвячується. Шоколадно-апельсиновий рулет — це чудовий домашній десерт на базі вдалого поєднання апельсина і шоколаду. Приготування вимагає часу, але воно того варто
опис приготування:
Чудове поєднання шоколаду і апельсина кулінарії відомо вже давно. Саме це поєднання і використовується в даному рецепті. правильно (читай — за цим рецептом з фото) приготований шоколадно-апельсиновий рулет виходить неймовірно м'яким і ніжним, а вже якими запахами він наповнює кухню — словами просто не передати.
Коротше кажучи, треба не сидіти на стільці, а йти і готувати. Бажаю удачі!
- Яєчний жовток— 5 штук
- Ванільний цукор— 4 чайних ложки
- Яєчний білок— 3 штуки
- Крохмаль картопляний— 65 грам
- Какао-порошок— 25 грам
- цедра апельсина— 1 Чайна ложка
- Цукровий пісок— 150 грам
- шоколад— 50 грам
- Борошно пшеничне— 50 грам
- Розпушувач тіста— 5 грам
- молоко— 200 мілілітрів
- маскарпоне— 250 грам
Шоколад измельчаем и просеиваем. Крупные кусочки шоколада, которые останутся в сите, оставляем для украшения рулета, а измельченный в пыль шоколад будем использовать для приготовления теста.
Белки взбиваем с солью до густой пены, затем добавляем сахар и взбиваем до растворения сахара.
Смешиваем шоколадную пыль, борошно, крохмаль, 1 ст.л. какао і 1 ç.l. розпушувача. Получившуюся сухую смесь добавляем к желткам, растираем при помощи миксера на средней скорости, затем добавляем белковую смесь и продолжаем взбивать на средней скорости до однородности.
Коли тісто стане однорідним, заливаем его ровным слоем в противень, застелений пергаментним папером.
Духовку розігріваємо до 200 градусів, ставим в нее противень и запекаем тесто 10-12 хвилин.
Корж достаем из духовки, сворачиваем его вместе с бумагой в рулет. чекаємо, пока остынет до комнатной температуры, і відправляємо в холодильник.
Тепер займемося кремом. Два желтка миксером взбиваем с ванильным сахаром и 1 ст.л. крохмалю.
Добавляем в желтковую смесь кипяченое молоко с сахаром и натертую цедру одного апельсина. Ставим кастрюльку с этой массой на медленный огонь и, помішуючи, доводим до загустения.
Готовый крем убираем в холодильник, а затем растираем вместе с маскарпоне. Бисквитный корж достаем из холодильника, намазываем получившимся кремом и сворачиваем обратно в рулет, однако теперь — без бумаги.
Кладем рулет швом вниз на тарелку и отправляем в холодильник пропитываться хотя бы на 1 час. Затем рулет можно подавать, украсив оставшимися кусочками шоколада и полив оставшейся третью крема. приємного!
Подібні рецепти
Медовик «Бджілка»
Якщо ви ласун, то вам дуже складно відмовити собі в який-небудь смакоти. Особливо коли в справу вступає шоколад і арахісове масло. Тут встояти неможливо! Так давайте ж побалуємо себе! опис приготування: Подібні десерти зараз на піку популярності. У США їх ставлять в солодкі бари по сусідству з...
Шоколадно-банановий хліб
Банани з шоколадом — це відмінне поєднання. Їх частенько комбінують для приготування різних десертів, наприклад, кексів або пирогів. записуйте, як приготувати шоколадно-банановий хліб. опис приготування: Така випічка дуже популярна в Америці. Якщо у вас вже трохи почорнілі банани, можете сміли...
Шоколадно-горіховий тортик
Рецепт приготування шоколадно-горіхової тортика дуже простий і не зажадає від вас спеціальних навичок або умінь. Для нього використовую готовий шоколадний бісквіт, горіхи, шоколадну пасту і згущене молоко. опис приготування: Горіхи можна використовувати будь-які, я вважаю за краще фундук або м...
Шоколадно-сирний торт
Випічка з сирним кремом - це одне з моїх улюблених страв. А якщо додати в таку страву шоколадні нотки, то вийде смакота! У цьому рецепті я розповім, як приготувати шоколадно-сирний торт. опис приготування: Як просочення для торта я використовувала абрикосовий джем. Мені здається, він прекрасно...
Шоколадно-банановий кекс
Якщо Ви не знаєте куди подіти переспілі банани, а їсти їх зовсім не хочеться, приготуйте кекс. розповім, як приготувати шоколадний кекс з бананами. смак чудові, поєднання — відмінне! опис приготування: Випічка вийде злегка волога всередині, дуже ніжна і смачна. Такий кекс я раджу зберігати під...