Рецепт Шоколадні тістечка з глазур'ю

Рецепт Шоколадні тістечка з глазур'ю
Кількість порцій: 10 Час приготування: 2 г. 0 хв.
Рецепт шоколадного тістечка — приготування тістечка з шоколаду з глазур'ю на День Святого Валентина. Смачний святковий десерт.

опис приготування:

Розігріти духовку до 160 градусів. Змастити маслом форму, відкласти в сторону.

зробити тісто. Покласти масло і шоколад у жароміцних миску, встановлену над каструлею з киплячою водою. перемішувати, поки шоколад і масло не розтануть. Дати трохи охолонути.

Змішати в окремій мисці борошно, розпушувач і сіль, відкласти в сторону.

Збивати цукор і яйця міксером на середній швидкості протягом 4 хвилин. Додати шоколадну суміш, молоко і ваніль, перемішати. Додати борошняну суміш і ще раз збити. Вилити тісто в підготовлену форму. випікати від 27 до 30 хвилин. Дати повністю охолонути у формі.

приготувати глазур. Покладіть напівсолодкий шоколад в миску. Нагріти вершки в маленькій каструлі на середньому вогні. Залити вершками шоколад, дати постояти 5 хвилин. Акуратно перемішати до однорідного стану. дати охолонути, помішуючи кожні 10 хвилин, від 25 до 30 хвилин, поки глазур трохи не загусне.

Вилити глазур на торт і дати постояти близько 20 хвилин. Поставити в холодильник від 30 хвилин 1 годину. Після чого дати постояти при кімнатній протягом 15 хвилин, перед подачею на стіл. Нарізати торт скибочками , прикрасити тістечка їстівними сердечками і подавати.


  • вершкового масла— 4 Ст. ложки
  • шоколаду— 210 грам(90-несолодкого, крупно нарізаного, 120-напівсолодкого )
  • борошна— 1/2 склянки
  • розпушувача— 1/4 чайних ложки
  • солі— 1/2 чайних ложки
  • цукру— 1 Склянка
  • яйця— 2 штуки
  • екстракту ванілі— 1 Чайна ложка
  • вершків— 2/3 склянки( жирних )
Розігріти духовку до 160 градусів. Змастити маслом форму, відкласти в сторону.

зробити тісто. Покласти масло і шоколад у жароміцних миску, встановлену над каструлею з киплячою водою. перемішувати, поки шоколад і масло не розтануть. Дати трохи охолонути.

Змішати в окремій мисці борошно, розпушувач і сіль, відкласти в сторону.

Збивати цукор і яйця міксером на середній швидкості протягом 4 хвилин. Додати шоколадну суміш, молоко і ваніль, перемішати. Додати борошняну суміш і ще раз збити. Вилити тісто в підготовлену форму. випікати від 27 до 30 хвилин. Дати повністю охолонути у формі.

приготувати глазур. Покладіть напівсолодкий шоколад в миску. Нагріти вершки в маленькій каструлі на середньому вогні. Залити вершками шоколад, дати постояти 5 хвилин. Акуратно перемішати до однорідного стану. дати охолонути, помішуючи кожні 10 хвилин, від 25 до 30 хвилин, поки глазур трохи не загусне.

Вилити глазур на торт і дати постояти близько 20 хвилин. Поставити в холодильник від 30 хвилин 1 годину. Після чого дати постояти при кімнатній протягом 15 хвилин, перед подачею на стіл. Нарізати торт скибочками , прикрасити тістечка їстівними сердечками і подавати.


Подібні рецепти

Шоколадні тістечка з солодкої картоплі

Філе риби на сковороді

Рецепт приготування легких шоколадних тістечок з солодкого картопляного пюре з кавою. опис приготування: Розігріти духовку до 170 градусів. Змастити маслом квадратну форму для пирога, відкласти в сторону. У середній каструлі на повільному вогні розтопити вершкове масло. Забрати каструлю з вог...

Шоколадні тістечка з квасолею і авокадо

Шоколадні тістечка з квасолею і авокадо

Рецепт приготування тістечок з мигдалю, чорної квасолі, шоколаду, какао, кави еспресо і ванільного екстракту. опис приготування: За цим рецептом у вас вийде приблизно 12 тістечок. солі— 1/8 чайних ложки банку чорної квасолі— 1 штука(450 г) авокадо— 60 грам(близько ½ авокадо) напівсолодкого ш...

Шоколадні тістечка з імбиром

Шоколадні тістечка з імбиром

Рецепт приготування тістечок з шоколадом, меленим імбиром, свіжим імбиром і ванільним екстрактом. опис приготування: Якщо ви хочете зробити тістечка більш пряними, збільште кількість меленого і свіжого імбиру в рецепті. солі— 1/2 чайних ложки меленого імбиру— 1/2 чайних ложки свіжого імбиру—...

Шоколадні тістечка з м'ятним лікером

Шоколадні тістечка з м'ятним лікером

Рецепт приготування тістечок з гірким шоколадом, шоколадним кремом і м'ятним кремом. опис приготування: Поєднання шоколаду і м'ятного лікеру надає цим тістечком неповторний смак. вершкового масла— 3/4 склянки гіркого шоколаду— 450 грам яйця— 3 штуки ванілі— 1 1/4  чайних ложки солі— 3/4 чайн...

Шоколадні тістечка з горіхами і суфле

Шоколадні тістечка з горіхами і суфле

Рецепт приготування тістечок з шоколадом, арахісовим маслом, міні-суфле, горіхами пекан і ванільним екстрактом. опис приготування: Тістечка з густим шаром хрустких горіхів пекан, липким суфле і шоколадною глазур'ю піднімуть настрій зимовим вечором. какао— 2 Ст. ложки солі— 1/2 чайних ложки е...