Рецепт Шоколадні брауні
шоколадні брауні — це невимовно смачні торти (або тістечка, кому як подобається називати), які нескладно приготувати в домашніх умовах. Ділюся досить простим рецептом смачного десертики.
опис приготування:
шоколадні брауні — це такі шоколадні тортики коричневого кольору, за які вони, власне, і отримали свою назву — Брауні з англійської перекладається як коричневий. цей тортик, наскільки знаю, був винайдений в США десь в 19-му столітті, проте сьогодні прекрасно відомий у всьому світі.
Брауні відмінно поєднується з кавою. За своєю текстурі нагадує щось середнє між печивом і кексом, проте описати словами досить складно — треба спробувати. Що ж, удачі в приготуванні!
- Вершкове масло— 200 грам
- ванільна есенція— 1 Ст. ложка
- цукор— 200 грам
- шоколадні чіпси— 1 Склянка
- яйця— 2 штуки
- борошно— 100 грам
- сіль— 1 щіпка
- розпушувач— 1 Чайна ложка
Добавляем с смесь слегка взбитое яйцо, продолжая взбивать всю массу.
Взбиваем до воздушности. Масса должна получиться очень воздушной — як на фото.
Шоколад розтоплюємо на водяній бані (для наочності дивіться фото).
Добавляем в смесь растопленный шоколад и ванильную эссенцию. Збиваємо до однорідності.
В другой миске смешиваем муку, сіль, розпушувач і горіхи. По рецепту должны быть грецкие, но у меня были только такие — вийшло не гірше.
Смешиваем шоколадную смесь с мучной.
Замешиваем тесто из получившейся массы, равномерно выкладываем его в форму для выпекания, присыпанную мукой и слегка смазанную сливочным маслом. випікаємо 45 хвилин при 180 градусах.
Тим часом займемося глазур'ю — не менее важной частью нашего блюда. В кастрюльку кладем сливки, доводимо на повільному вогні до кипіння, снимаем с огня и смешиваем с шоколадными чипсами (можно просто нарубить кусочки шоколада).
Розмішуємо до однорідності.
Добавляем в глазурь оставшиеся 30 грамів вершкового масла.
Хорошенько взбиваем миксером до однородности.
Убираем глазурь в холодильник минут на 10-15.
Готовый тортик достаем из духовки и равномерно смазываем шоколадной глазурью.
Нарізаємо на порційні шматочки — і майже! Подавать холодным. Смачного!
Подібні рецепти
Оригінальні млинці
шоколадний брауні — дивно смачна шоколадна випічка з американської кухні. Просто радість для любителів шоколаду або як ще їх називають — шокоголіков Повторюйте за мною, і все вийде! опис приготування: Я просто обожнюю шоколадну випічку. Цей запах нагрівається какао, доноситься з духовки ... Ех...
Шоколадний Брауні з вишнею
Рецепт шоколадного Брауні в інтернеті я бачила вже давно, але все боялася його робити, мені здавалося, що це неймовірно складно і приготувати його зможуть тільки досвідчені кондитери. виявилося: все просто! опис приготування: Сьогодні пропоную вам перевірений і дуже простий рецепт, як приготу...
Шоколадні біскотті з мигдалем
Рецепт приготування бискотти з какао, кави еспресо, ванільним екстрактом, фундуком та гірким шоколадом. опис приготування: Замість фундука ви можете додати в бискотти нарізаний мигдаль або сушену вишню. розчинної кави еспресо— 2 Ст. ложки соди— 3/4 чайних ложки розпушувача— 1/2 чайних ложки ...
Шоколадні біскотті
Рецепт італійського печива біскотті дозволяє імпровізувати як з різними добавками, так і з самим тестом для цієї випічки. Результатом такої імпровізації стали незвичайні шоколадні біскотті. опис приготування: Цільнозернове борошно, використовувана в цьому варіанті рецепта, надає випічці масу к...
Шоколадні млинці
Самі звичайні млинці при додаванні какао перетворюються в чудовий шоколадний десерт. Їх можна подавати зі згущеним молоком, збитими вершками або загортати в них начинку: ягоди або фрукти. опис приготування: Тісто для млинців можна приготувати заздалегідь і використовувати протягом 24 годин, тр...