Рецепт Шоколадні брауні

Рецепт Шоколадні брауні
Кількість порцій: 6-8 Час приготування: 1 г. 0 хв.
шоколадні брауні — це невимовно смачні торти (або тістечка, кому як подобається називати), які нескладно приготувати в домашніх умовах. Ділюся досить простим рецептом смачного десертики.

опис приготування:

шоколадні брауні — це такі шоколадні тортики коричневого кольору, за які вони, власне, і отримали свою назву — Брауні з англійської перекладається як коричневий. цей тортик, наскільки знаю, був винайдений в США десь в 19-му столітті, проте сьогодні прекрасно відомий у всьому світі.

Брауні відмінно поєднується з кавою. За своєю текстурі нагадує щось середнє між печивом і кексом, проте описати словами досить складно — треба спробувати. Що ж, удачі в приготуванні!


  • Вершкове масло— 200 грам
  • ванільна есенція— 1 Ст. ложка
  • цукор— 200 грам
  • шоколадні чіпси— 1 Склянка
  • яйця— 2 штуки
  • борошно— 100 грам
  • сіль— 1 щіпка
  • розпушувач— 1 Чайна ложка
шоколадні брауні - фото крок 1 170 граммов сливочного масла взбиваем до легкой воздушности с сахаром.

шоколадні брауні - фото крок 2 Добавляем с смесь слегка взбитое яйцо, продолжая взбивать всю массу.

шоколадні брауні - фото крок 3 Взбиваем до воздушности. Масса должна получиться очень воздушной — як на фото.

шоколадні брауні - фото крок 4 Шоколад розтоплюємо на водяній бані (для наочності дивіться фото).

шоколадні брауні - фото крок 5 Добавляем в смесь растопленный шоколад и ванильную эссенцию. Збиваємо до однорідності.

шоколадні брауні - фото крок 6 В другой миске смешиваем муку, сіль, розпушувач і горіхи. По рецепту должны быть грецкие, но у меня были только такие — вийшло не гірше.

шоколадні брауні - фото крок 7 Смешиваем шоколадную смесь с мучной.

шоколадні брауні - фото крок 8 Замешиваем тесто из получившейся массы, равномерно выкладываем его в форму для выпекания, присыпанную мукой и слегка смазанную сливочным маслом. випікаємо 45 хвилин при 180 градусах.

шоколадні брауні - фото крок 9 Тим часом займемося глазур'ю — не менее важной частью нашего блюда. В кастрюльку кладем сливки, доводимо на повільному вогні до кипіння, снимаем с огня и смешиваем с шоколадными чипсами (можно просто нарубить кусочки шоколада).

шоколадні брауні - фото крок 10 Розмішуємо до однорідності.

шоколадні брауні - фото крок 11 Добавляем в глазурь оставшиеся 30 грамів вершкового масла.

шоколадні брауні - фото крок 12 Хорошенько взбиваем миксером до однородности.

шоколадні брауні - фото крок 13 Убираем глазурь в холодильник минут на 10-15.

шоколадні брауні - фото крок 14 Готовый тортик достаем из духовки и равномерно смазываем шоколадной глазурью.

шоколадні брауні - фото крок 15 Нарізаємо на порційні шматочки — і майже! Подавать холодным. Смачного!

Подібні рецепти

Шоколадний брауні

Оригінальні млинці

шоколадний брауні — дивно смачна шоколадна випічка з американської кухні. Просто радість для любителів шоколаду або як ще їх називають — шокоголіков Повторюйте за мною, і все вийде! опис приготування: Я просто обожнюю шоколадну випічку. Цей запах нагрівається какао, доноситься з духовки ... Ех...

Шоколадний Брауні з вишнею

Шоколадний Брауні з вишнею

Рецепт шоколадного Брауні в інтернеті я бачила вже давно, але все боялася його робити, мені здавалося, що це неймовірно складно і приготувати його зможуть тільки досвідчені кондитери. виявилося: все просто! опис приготування: Сьогодні пропоную вам перевірений і дуже простий рецепт, як приготу...

Шоколадні біскотті з мигдалем

Шоколадні біскотті з мигдалем

Рецепт приготування бискотти з какао, кави еспресо, ванільним екстрактом, фундуком та гірким шоколадом. опис приготування: Замість фундука ви можете додати в бискотти нарізаний мигдаль або сушену вишню. розчинної кави еспресо— 2 Ст. ложки соди— 3/4 чайних ложки розпушувача— 1/2 чайних ложки ...

Шоколадні біскотті

Шоколадні біскотті

Рецепт італійського печива біскотті дозволяє імпровізувати як з різними добавками, так і з самим тестом для цієї випічки. Результатом такої імпровізації стали незвичайні шоколадні біскотті. опис приготування: Цільнозернове борошно, використовувана в цьому варіанті рецепта, надає випічці масу к...

Шоколадні млинці

Шоколадні млинці

Самі звичайні млинці при додаванні какао перетворюються в чудовий шоколадний десерт. Їх можна подавати зі згущеним молоком, збитими вершками або загортати в них начинку: ягоди або фрукти. опис приготування: Тісто для млинців можна приготувати заздалегідь і використовувати протягом 24 годин, тр...