Рецепт Шекерпаре
шекерпаре — приголомшливий, просочений сиропом турецька десерт!
опис приготування:
У посуд насипаємо 2 склянки борошна, робимо в середині лунку, вбиваємо туди яйце, цукрову пудру, олія, розпушувач, манку і ваніль. Спочатку перемішуємо все що в середині, потім змішуємо з борошном, додаючи її в разі потреби (дивіться самі по тесту),може знадобиться і ще підсипати борошна,тому і зазначено в рецепті 3 склянки.. Тісто має бути дуже м'яким, але не липнути до рук.
Від тесту відокремлюємо шматочки розміром з волоський горіх, скачуємо з них кульки в долонях і викладаємо на змащену олією форму.
У кожну кульку посередині кладемо по фундуку або іншому коханому горіху. Ставимо в попередньо розігріту до 170 градусів духовку і запікаємо до рум'яного стану.
В цей час готуємо щербет: змішуємо воду з цукром, даємо їй закипіти. хвилини через 3 кипіння додаємо лимонний сік, даємо буквально хвилину ще покипіти. Знімаємо з вогню, після чого можна додати ще ванілі за бажанням.
Вийняті з духовки гарячі шекерпаре заливаємо гарячим щербетом і даємо їм настоятися, поки щербет добре не вбереться — приблизно хвилин 15-20.
Смачного!
- цукор— 3 склянки(для щербета)
- вода— 3 склянки(для щербета)
- лимон— 0,5 штуки(для щербета)
- цукрова пудра— 1,5 склянки
- яйце— 1 штука
- вершкове масло або маргарин— 125 грам
- манна крупа— 0,5 склянки
- пакет разрыхлителя— 1 штука
- ванілін— 1 штука
- мука— 3 склянки
- funduk, мигдаль або фісташки— — За смаком
Від тесту відокремлюємо шматочки розміром з волоський горіх, скачуємо з них кульки в долонях і викладаємо на змащену олією форму.
У кожну кульку посередині кладемо по фундуку або іншому коханому горіху. Ставимо в попередньо розігріту до 170 градусів духовку і запікаємо до рум'яного стану.
В цей час готуємо щербет: змішуємо воду з цукром, даємо їй закипіти. хвилини через 3 кипіння додаємо лимонний сік, даємо буквально хвилину ще покипіти. Знімаємо з вогню, після чого можна додати ще ванілі за бажанням.
Вийняті з духовки гарячі шекерпаре заливаємо гарячим щербетом і даємо їм настоятися, поки щербет добре не вбереться — приблизно хвилин 15-20.
Смачного!
Подібні рецепти
Шекерпаре справжній
Хочу поділитися з вами дуже смачним і дуже простим рецептом фаршированих макаронів черепашок з грибами! Виходять практично італійські каннеллони, але набагато дешевше! Спробуйте! опис приготування: Цей рецепт приготування фаршированих макаронів черепашок з грибами — прекрасне рішення для обіду...
Гамбургери з котлетами з сочевиці, овочів і сиру
Рецепт приготування гамбургерів з котлетами з сочевиці, морква, лука, часнику, козячого сиру і панірувальних сухарів. опис приготування: Ці вегетаріанські гамбургери будуть хороші для перекусу в пост. лавровий лист— 1 штука(котлети) сіль— За смаком(котлети) велика морква— 1 штука(котлети) ве...
Грибний суп з сушених грибів
Рецепт приготування грибного супу з сушених грибів завжди виручає мене взимку, коли хочеться ароматної, гарячої юшки — не з прісних магазинних печериць, а до цього запахом лісу! опис приготування: Простий рецепт грибного супу з сушених грибів завжди виручає мене взимку, коли так хочеться смачн...
Печериці смажені з цибулею
Все геніальне просто, ну а в нашому випадку смачно. Спробуйте приготувати шампіньйони смажені з цибулею — просте і дивно смачна страва. опис приготування: Якщо ви віддаєте перевагу вегетаріанські страви, або просто любите грибний смак і аромат, то чому б не спробувати посмажити печериці з гриб...
Солодко-гострі крильця
Солодко-гострі крильця — прекрасний варіант смачного і ситного обіду або вечері на швидку руку. Спробуйте, результат вам точно сподобається! опис приготування: Таке блюдо можна приготувати для компанії друзів, з пивом крильця розлетяться миттєво, чоловіки вам скажуть тільки спасибі. Також крил...