Рецепт Шашлик в воке
А ви знали, що в китайській кухні є свій традиційний шашлик, який готується з яловичини? І, звичайно ж, це блюдо має неповторний пікантний смак, як і майже всі страви азіатської кухні.
опис приготування:
Якщо ви розраховуєте зробити до вечері щось традиційне і буденне, то цей рецепт приготування шашлику в воке вам точно не підійде. Якщо чесно, це блюдо настільки яскраве, незвичайне і пікантне, що від нього дух захоплює, і моментально піднімається настрій. А оскільки готувати шашлик ми будемо не на шампурах, а використовуємо тут зубочистки, то страва буде мати досить незвичайний вид і воно, безсумнівно, стане відмінною закускою для будь-якого свята або фуршету.
1) Для початку ми дуже ретельно промиваємо м'ясо, витираємо насухо і нарізаємо яловичину на кубики зі стороною в 1 см.
2) Тепер перекладаємо шматочки м'яса в миску і заливаємо їх сумішшю устричного соусу, соєвого соусу, рисового вина і крохмалю. Гарненько все перемішуємо, накриваємо миску харчовою плівкою і залишаємо яловичину в холодильнику на 15 хвилин маринуватися.
3) Після того як м'ясо замаринується, ми ще раз його перемішуємо, дістаємо зубочистки і насаджує на кожну по два шматочки м'яса.
4) Наливаємо в вок рослинне масло і ставимо його на сильний вогонь. Невеликими порціями викладаємо шашлик в розігріте масло (воно повинно повністю накривати м'ясо) і смажимо його буквально по пів хвилини, після чого перекладаємо обсмажену яловичину в окрему тарілку.
5) Коли все м'ясо буде обсмажене, ми виливаємо з вока залишки масла і протираємо його паперовою серветкою. Знову ставимо вок на вогонь і на цей раз розігріваємо в ньому 1-2 столові ложки олії, потім відправляємо в масло нарізаний на пластинки часник і пластівці перцю чилі, смажимо все до появи характерного аромату.
6) До часнику і перцю викладаємо обсмажене м'ясо, додаємо мелену паприку, сичуаньский перець, зиру і сіль. Перемішуємо вміст вока і смажимо шашлик, помішуючи, протягом 2-3 хвилин.
7) Коли м'ясо буде майже готове, ми всипаємо в вок кунжут, знову перемішуємо все і вимикаємо вогонь.
Їсти такий шашлик краще гарячим, тому, не втрачаючи ні хвилини, приступаємо до дегустації. Приємного всім апетиту!
- філе яловичини— 300 грам
- часник— 3-5 зубчиків
- Соус соєвий світлий— 1 Ст. ложка
- соус устричний— 1 Ст. ложка
- вино рисове— 1 Ст. ложка(шаосинское)
- Кунжут білий обсмажений— 1 Ст. ложка
- зіра— 1 Ст. ложка
- паприка мелена— 1 Чайна ложка
- Червоний перець чилі сушений— 1 Чайна ложка(пластівцями)
- Сичуаньский перець мелений— 0,5 чайних ложки
- Крохмаль кукурудзяний— 1 Чайна ложка
- Масло рослинне— 100 мілілітрів
- сіль— 0,5 чайних ложки
1) Для початку ми дуже ретельно промиваємо м'ясо, витираємо насухо і нарізаємо яловичину на кубики зі стороною в 1 см.
2) Тепер перекладаємо шматочки м'яса в миску і заливаємо їх сумішшю устричного соусу, соєвого соусу, рисового вина і крохмалю. Гарненько все перемішуємо, накриваємо миску харчовою плівкою і залишаємо яловичину в холодильнику на 15 хвилин маринуватися.
3) Після того як м'ясо замаринується, ми ще раз його перемішуємо, дістаємо зубочистки і насаджує на кожну по два шматочки м'яса.
4) Наливаємо в вок рослинне масло і ставимо його на сильний вогонь. Невеликими порціями викладаємо шашлик в розігріте масло (воно повинно повністю накривати м'ясо) і смажимо його буквально по пів хвилини, після чого перекладаємо обсмажену яловичину в окрему тарілку.
5) Коли все м'ясо буде обсмажене, ми виливаємо з вока залишки масла і протираємо його паперовою серветкою. Знову ставимо вок на вогонь і на цей раз розігріваємо в ньому 1-2 столові ложки олії, потім відправляємо в масло нарізаний на пластинки часник і пластівці перцю чилі, смажимо все до появи характерного аромату.
6) До часнику і перцю викладаємо обсмажене м'ясо, додаємо мелену паприку, сичуаньский перець, зиру і сіль. Перемішуємо вміст вока і смажимо шашлик, помішуючи, протягом 2-3 хвилин.
7) Коли м'ясо буде майже готове, ми всипаємо в вок кунжут, знову перемішуємо все і вимикаємо вогонь.
Їсти такий шашлик краще гарячим, тому, не втрачаючи ні хвилини, приступаємо до дегустації. Приємного всім апетиту!
Подібні рецепти
Мафіни з сосисками
хочете, я розповім вам, як швидко приготувати неймовірно смачна страва? Для цього вам просто потрібно зробити фарш в воке і подати його зі своїм улюбленим гарніром — тоді вам забезпечений відмінний вечеря. опис приготування: Насправді в оригіналі це блюдо робиться трохи інакше, і для нього вик...
Форель в воке
Хоча приготування цієї страви гранично просте, але смак у такий рибки дивовижний. Форель обсмажується в воке до рум'яної скоринки і подається під ароматним соусом — дійсно королівський вечерю. опис приготування: Оскільки в нашому раціоні рибні страви мають бути присутні обов'язково, я вважаю, ...
Печериці в воке
Хто сказав, що печериці не можуть бути солодкими? Якщо приготувати їх в воке з додаванням меду, арахісового масла, кунжутного масла і соєвого соусу, то смак у грибів вийде просто дивовижний. опис приготування: взагалі, звичайно, цей рецепт приготування печериць в воке на любителя, адже не всім...
Шашлик гармошкою
Шашлик збирає всю родину або велику компанію друзів. Можна зробити традиційний або трохи поекспериментувати з його формою. Розповідаю про рецепт, як приготувати шашлик гармошкою. опис приготування: Для приготування м'ясо потрібно нарізати НЕ шматочками, а смужками. Підійде будь-яке м'ясо: куря...
Шашлик з баранини по-кавказьки
Як правильно зробити шашлик з баранини по-кавказьки розповім вам по секрету! головне — м'ясо! Це повинна бути баранина, краще молодий баранчик. Овочі будемо запікати на мангалі разом з шашликом. опис приготування: Можна приготувати шашлик з баранини по-кавказьки, нанизавши овочі між шматочками...