Рецепт Щука в соусі карі з овочами
Дуже зручне блюдо: 2 в 1. І риба, і овочі запікаються разом. Картопля встигає запектися, а морква і буряк злегка al dente.
кількість порцій: 4-5
- щука— 2 штуки(невеликі)
- лимон— 1/2 штуки
- приправа "карри" — 5 грам
- цибуля ріпчаста— 1 штука(середня)
- вершки 20% — 100 мілілітрів
- сіль, перець— грам(за смаком)
- картопля— 3 штуки(невеликі)
- морква— 2 штуки(середні)
- буряк— 1 штука(невелика)
- часник— 2 зубчики
- вершкове масло— 1 Чайна ложка
- рослинна олія— 1 Ст. ложка
2. Рибу розріжте на порційні шматки, приправити сіллю, поперчіть. Вижьміте сік з лимона, замаринуйте в ньому рибу. Залиште на 20 хвилин. За цей час дрібно, довільно поріжте овочі, крім цибулі та часнику. Додати сіль, посипте спеціями для овочів, натріть туди ж часник на дрібній овочевій тертці. все перемішайте, дайте постояти 10 хвилин.
3. А зараз приготуємо соус для риби. Лук потрібно дрібно порізати.
4. Обсмажте його до м'якості на 1 чайній ложці вершкового масла.
5. До цибулі додайте приправу "; каррі ";, вершки і сіль. трохи поваріть, а потім злегка остудіть.
6. До овочів додати 1 столову ложку рослинної олії, перемішайте. Овочі готові для запікання. Тепер займемося рибою. Візьміть відповідну форму. Я користуюся керамічної. На дно налийте трохи рослинного масла. Рибу добре умочіть в соусі і викладіть по краях форми. Що залишився соус викладіть зверху на рибу. Овочі викладіть між рибками.
7. Страва готова для запікання. У заздалегідь розігріту до 200 градусів духовку помістіть форму, запікайте страву 20 хвилин. Потім зменшіть температуру до 180 градусів і запікайте страву ще 20 хвилин. Не хвилюйтесь: риба не згорить, вона під соусом. Фольгою закривати форму не треба. Все встигне запектися.
8. Ваша щука під соусом "; каррі" готова! До столу її можна подати тільки з овочами. А можна додати і рис, наприклад.
Подібні рецепти
Риба з бананом в томатному соусі карі
Якщо вам попався такий трофей як щука, то можете сміливо її фарширувати. Таке блюдо стане головним на будь-якому святковому столі, а її зовнішній вигляд вразить навіть найвибагливішого естета. опис приготування: Варити щуку на цей раз я не стала і запекти її захотілося по-особливому, тому вирі...
Щука тушкована
Рецепт приготування тушкованою щуки. опис приготування: Тушкована щука - дуже смачне і ніжне блюдо. Подавайте тушковану щуку з відвареною картоплею і свіжими овочами. приготування: Очистити і добре промити щуку. Нарізати невеликими шматочками і викласти в глибоку сковороду. Посипати щуку рибно...
Щука в фользі
Щука в фользі — примітивний рецепт для тих, хто не знає, як приготувати щуку. хоча примітивний — не означає гірший. Блюдо виходить чудове. Спробуйте! опис приготування: Рецепт для ледарів. щука — риба дуже смачна, і способів її приготувати — безліч. І, мабуть, найпростіший з них — це щука, зап...
Щука в сметані
смачна, ніжна, з вершковим смаком сметани… Чи не щука, а принадність. Цей простий рецепт щуки в сметані доведе, що м'ясо щуки зовсім не сухий, просто потрібно вміти правильно його приготувати. опис приготування: Цей класичний рецепт щуки в сметані додасть у ваше меню вибрати останній смачна ст...
Фрикадельки з курки в чилі соусі з овочами
Якщо ви любите гостренькі, пікантні страви, тоді вам напевно припаде до смаку цей рецепт. Чудове гаряче в азіатському стилі, яке чудово поєднується з рисом на гарнір. спробувати варто! опис приготування: Поспішаю показати вам, як приготувати фрикадельки з курки в чилі соусі з овочами і консерв...