Рецепт Щи з борошняної подболтку

Рецепт Щи з борошняної подболтку
Кількість порцій: 6 Час приготування: 1 г. 0 хв.
Рецепт приготування щей з яловичої грудинки, морква, лука, картоплі, помідорів, петрушки і кропу з борошняної подболтку.

опис приготування:

Щи - типове блюдо древніх слов'ян. Уже в ті часи в щах використовувалася борошняна подболтку, яка робила блюдо густішим, наваристим і ситним. Однак вона спотворювала аромат і смак справжніх щей, тому з часом стала застосовуватися все рідше і рідше. Зараз роль схожого загустителя щей виконує картопля. Борошняна подболтку - це розведена з водою борошно, злегка спасерувати на сковороді.

приготування:

Розрізати грудинку на великі шматки. Розрізати цибулину навпіл і обпалити на відкритому газовому полум'я. Помістити у велику каструлю яловичину, 1 морква, цибулину і додати 2 л холодної води. Довести до кипіння. Зняти піну з поверхні за допомогою шумівки. Зменшити вогонь і варити півгодини. для 10 хвилин до закінчення варіння додати лавровий лист. Вимкнути вогонь, дістати яловичину, відокремити м'ясо від кісток і нарізати кубиками.

процідити бульйон, вилити в чисту каструлю і довести до кипіння. нашаткувати капусту, нарізати картоплю великими кубиками, нарізати соломкою залишилася моркву і подрібнити цибулю. Розрізати навпіл помідори. Нагріти олію у великій сковороді. Додати цибулю і смажити до прозорості. Додати моркву і смажити 3 хвилини. Додати помідори, готувати, поки від них не відшарується шкірка. Зчистити шкірку і розчавити помідори дерев'яною ложкою. готувати, помішуючи, 5 хвилин, після чого зняти з вогню.

У киплячий бульйон додати капусту і картоплю. Готувати 5-7 хвилин, поки картопля не стане м'яким. Додати овочі і зменшити вогонь до низького. готувати 15 хвилин. Розтерти часник з 1 столовою ложкою солі і додати в борщ за 5 хвилин до закінчення варіння. Обсмажити борошно до коричневого кольору на сухій сковороді, додати воду (або бульйон), злегка підсмажити. Додати борошняну подболтку в щі в кінці приготування. Додати сіль і перець за смаком, посипати подрібненою зеленню і подавати.


  • говяжьей грудинки с костями— 500 грам
  • морква— 2 штуки
  • цибулини— 2 штуки
  • лавровий лист— За смаком
  • свіжої капусти— 500 грам
  • картоплини— 3 штуки
  • великих помідора— 2 штуки
  • рослинної олії— 2 Ст. ложки
  • часнику— 1 зубчик
  • сіль і мелений чорний перець— За смаком
  • гілочки свіжої петрушки— 3-4 штук
  • гілочки кропу— 2 штуки
  • борошна— 1 Чайна ложка
  • води— 2 Ст. ложки
Щи - типове блюдо древніх слов'ян. Уже в ті часи в щах використовувалася борошняна подболтку, яка робила блюдо густішим, наваристим і ситним. Однак вона спотворювала аромат і смак справжніх щей, тому з часом стала застосовуватися все рідше і рідше. Зараз роль схожого загустителя щей виконує картопля. Борошняна подболтку - це розведена з водою борошно, злегка спасерувати на сковороді.

приготування:

Розрізати грудинку на великі шматки. Розрізати цибулину навпіл і обпалити на відкритому газовому полум'я. Помістити у велику каструлю яловичину, 1 морква, цибулину і додати 2 л холодної води. Довести до кипіння. Зняти піну з поверхні за допомогою шумівки. Зменшити вогонь і варити півгодини. для 10 хвилин до закінчення варіння додати лавровий лист. Вимкнути вогонь, дістати яловичину, відокремити м'ясо від кісток і нарізати кубиками.

процідити бульйон, вилити в чисту каструлю і довести до кипіння. нашаткувати капусту, нарізати картоплю великими кубиками, нарізати соломкою залишилася моркву і подрібнити цибулю. Розрізати навпіл помідори. Нагріти олію у великій сковороді. Додати цибулю і смажити до прозорості. Додати моркву і смажити 3 хвилини. Додати помідори, готувати, поки від них не відшарується шкірка. Зчистити шкірку і розчавити помідори дерев'яною ложкою. готувати, помішуючи, 5 хвилин, після чого зняти з вогню.

У киплячий бульйон додати капусту і картоплю. Готувати 5-7 хвилин, поки картопля не стане м'яким. Додати овочі і зменшити вогонь до низького. готувати 15 хвилин. Розтерти часник з 1 столовою ложкою солі і додати в борщ за 5 хвилин до закінчення варіння. Обсмажити борошно до коричневого кольору на сухій сковороді, додати воду (або бульйон), злегка підсмажити. Додати борошняну подболтку в щі в кінці приготування. Додати сіль і перець за смаком, посипати подрібненою зеленню і подавати.


Подібні рецепти

Фаршировані макарони черепашки з грибами

Сирно-борошняної мус

Хочу поділитися з вами дуже смачним і дуже простим рецептом фаршированих макаронів черепашок з грибами! Виходять практично італійські каннеллони, але набагато дешевше! Спробуйте! опис приготування: Цей рецепт приготування фаршированих макаронів черепашок з грибами — прекрасне рішення для обіду...

Гамбургери з котлетами з сочевиці, овочів і сиру

Гамбургери з котлетами з сочевиці, овочів і сиру

Рецепт приготування гамбургерів з котлетами з сочевиці, морква, лука, часнику, козячого сиру і панірувальних сухарів. опис приготування: Ці вегетаріанські гамбургери будуть хороші для перекусу в пост. лавровий лист— 1 штука(котлети) сіль— За смаком(котлети) велика морква— 1 штука(котлети) ве...

Грибний суп з сушених грибів

Грибний суп з сушених грибів

Рецепт приготування грибного супу з сушених грибів завжди виручає мене взимку, коли хочеться ароматної, гарячої юшки — не з прісних магазинних печериць, а до цього запахом лісу! опис приготування: Простий рецепт грибного супу з сушених грибів завжди виручає мене взимку, коли так хочеться смачн...

Печериці смажені з цибулею

Печериці смажені з цибулею

Все геніальне просто, ну а в нашому випадку смачно. Спробуйте приготувати шампіньйони смажені з цибулею — просте і дивно смачна страва. опис приготування: Якщо ви віддаєте перевагу вегетаріанські страви, або просто любите грибний смак і аромат, то чому б не спробувати посмажити печериці з гриб...

Солодко-гострі крильця

Солодко-гострі крильця

Солодко-гострі крильця — прекрасний варіант смачного і ситного обіду або вечері на швидку руку. Спробуйте, результат вам точно сподобається! опис приготування: Таке блюдо можна приготувати для компанії друзів, з пивом крильця розлетяться миттєво, чоловіки вам скажуть тільки спасибі. Також крил...