Рецепт Щи уральські

Рецепт Щи уральські
Кількість порцій: 8 Час приготування: 2 г. 0 хв.
Щи уральські істотно відрізняються від традиційних. Щи по-уральських унікальні і за складом інгредієнтів, і по смаковою гамою, і навіть за кольором. ділюся рецептом.

опис приготування:

Уральські щі я вперше спробував саме там, на Уралі, причому не в якомусь міському ресторані або їдальні, а у справжній глибинці — в селі, назви якої не згадаю вже навіть при великих стараннях. Так чи інакше, в уральські щі я закохався з першого ж ложки, негайно дізнався рецепт, записав його в блокнотик (що, тоді розумних телефонів і інших хитрощів ще не було), і користуюся ним донині. А зараз — ділюся ним з вами

Отже, як же готують уральські щі на Уралі?


  • Грудинка нежирная— 1 кілограм
  • Шлунки курчачі— 500 грам
  • Капуста квашена— 500 грам
  • Перлова крупа— 1/3 склянки
  • цибулина— 4-5 штук
  • морква— 2 штуки
  • Томатна паста— 3-4 Ст. ложок
  • Kartofelina— 2 штуки
  • зелень— — За смаком
  • сіль, перець— — За смаком
  • часник— 2 зубчики
  • Вершкове масло— 1 Ст. ложка
щи уральські - фото крок 1 Грудинку моем, очищаем от пленок, зрізаємо зайвий жир, нарезаем на крупные куски. Кладем нарезанную грудинку вместе с парой луковиц и парой морковок в кастрюлю, заливаємо водою (нужно около 4 літрів) і ставимо варитися. варимо близько 1 години при повільному кипінні, не забывая при этом снимать пенку во время приготовления.

щи уральські - фото крок 2 Цыплячьи желудки хорошенько промываем и нарезаем произвольными кусками. Перловую кашу промываем.

щи уральські - фото крок 3 По истечению оговоренного часа приготовления бульона, извлекаем из мясного бульона овощи и мясо. Овощи нам уже не понадобятся вообще, а м'ясо, при бажанні, можно будет добавить в суп в самом конце варки. В оставшийся бульон кладем желудки и перловую кашу, варимо 20 хвилин на середньому вогні.

щи уральські - фото крок 4 приблизно через 20 минут пробуем перловку на вкус. Нам потрібно, чтобы она была практически готовой. Если еще сырая — варимо далі, пока не доведем почти до готовности.

щи уральські - фото крок 5 А поки суп вариться — сделаем поджарку. Оставшийся лук нарезаем тонкими кольцами, обжариваем на сливочном масле до прозрачности, затем добавляем томатную пасту и тушим еще 5-7 хвилин.

щи уральські - фото крок 6 Когда крупа будет практически готовадобавляем в кастрюлю нарезанный картофель.

щи уральські - фото крок 7 Доводим суп с картофелем до кипения, коли закипить — добавляем луковую зажарку со сковороды.

щи уральські - фото крок 8 Знову доводимо до кипіння, сразу после чего добавляем в суп квашеную капусту с небольшим количеством рассола. варимо ще 10-20 минут до желаемой кондиции капустыодни любят помягче, другие потверже. хв 5 до окончания приготовления регулируем на соль и перец, добавляем по вкусу зелень и измельченный чеснок, якщо хочемо — возвращаем в суп мясо, на якому варився бульйон.

щи уральські - фото крок 9 Даем супу с десяток минут настояться под крышкой, після чого розливаємо по тарілках і подаємо. Щи уральские готовы!

Подібні рецепти

Фаршировані макарони черепашки з грибами

Салат «Уральські самоцвіти»

Хочу поділитися з вами дуже смачним і дуже простим рецептом фаршированих макаронів черепашок з грибами! Виходять практично італійські каннеллони, але набагато дешевше! Спробуйте! опис приготування: Цей рецепт приготування фаршированих макаронів черепашок з грибами — прекрасне рішення для обіду...

Гамбургери з котлетами з сочевиці, овочів і сиру

Гамбургери з котлетами з сочевиці, овочів і сиру

Рецепт приготування гамбургерів з котлетами з сочевиці, морква, лука, часнику, козячого сиру і панірувальних сухарів. опис приготування: Ці вегетаріанські гамбургери будуть хороші для перекусу в пост. лавровий лист— 1 штука(котлети) сіль— За смаком(котлети) велика морква— 1 штука(котлети) ве...

Грибний суп з сушених грибів

Грибний суп з сушених грибів

Рецепт приготування грибного супу з сушених грибів завжди виручає мене взимку, коли хочеться ароматної, гарячої юшки — не з прісних магазинних печериць, а до цього запахом лісу! опис приготування: Простий рецепт грибного супу з сушених грибів завжди виручає мене взимку, коли так хочеться смачн...

Печериці смажені з цибулею

Печериці смажені з цибулею

Все геніальне просто, ну а в нашому випадку смачно. Спробуйте приготувати шампіньйони смажені з цибулею — просте і дивно смачна страва. опис приготування: Якщо ви віддаєте перевагу вегетаріанські страви, або просто любите грибний смак і аромат, то чому б не спробувати посмажити печериці з гриб...

Солодко-гострі крильця

Солодко-гострі крильця

Солодко-гострі крильця — прекрасний варіант смачного і ситного обіду або вечері на швидку руку. Спробуйте, результат вам точно сподобається! опис приготування: Таке блюдо можна приготувати для компанії друзів, з пивом крильця розлетяться миттєво, чоловіки вам скажуть тільки спасибі. Також крил...