Рецепт Листкові вертути
Любителі випічки повинні гідно оцінити це традиційне молдавське блюдо з найніжнішого хрусткого тіста. Виберіть для нього будь-яку начинку на свій смак і приготуйте чудовий вечерю для всіх.
опис приготування:
Я сама дуже люблю різну випічку, тому пропоную вам чудовий рецепт приготування листкових Вертута, які вразять вас своїм приголомшливим смаком і неймовірним ароматом. Для цього традиційного молдавського страви зазвичай використовують саме найпростіше витяжний тісто, але є й інші варіанти. Я, наприклад, готую вертути тільки за рецептом своєї бабусі, тому що з ним випічка виходить дуже смачна і соковита, а тісто хрустке і розсипчасте. Ви можете використовувати тут будь-яку начинку на ваш смак, як солодку, так і солону, ну а я пропоную вам найпростіший і економічний варіант: картопля з додаванням цибулі. З цим простим рецептом листкових Вертута так легко порадувати себе і своїх рідних смачною випічкою власного виробництва.
- борошно— 1 кілограм
- молоко— 250 мілілітрів(тепле )
- вода— 250 мілілітрів(тепла )
- яйце— 1-2 штук
- сметана жирна— 80-100 грам
- маргарин— 200 грам(100 г — в тісто, 100 г — для змазування коржів )
- сіль— 1 Чайна ложка(+ в начинку )
- цукор— 1 Чайна ложка
- дріжджі свіжі— 40-50 грам
- Картопля— 1,5 кілограма
- Цибуля ріпчаста— 3-4 штук
- Масло рослинне— 150 мілілітрів
- Перець чорний мелений— За смаком
Коли тісто підійде, мы разделяем его на несколько частей. Из каждой части формируем шарик и раскатываем его в круглый пласт, выкладываем коржи на чистое полотенце и даем им пару минут отдохнуть.
Теперь самая сложная часть, нам необходимо аккуратно растянуть каждый корж в тончайший пласт. Затем сбрызгиваем корж смесью растопленного маргарина и растительного масла и выкладываем на него второй растянутый корж. Его мы так же смазываем смесью масла и на одну его половину выкладываем приготовленную начинку.
Далее необходимо скрутить пласт теста рулетом, починаючи з боку начинки.
И немного перекручиваем рулет от середины к краям.
Форму для выпекания смазываем растительным маслом и выкладываем на нее рулет, звернувши його равликом. Оставляем вертуту на 20-25 хвилин підійти, а затем смазываем взбитым яйцом и отправляем в разогретую до 180 градусів духовку на 40-45 хвилин. Те ж саме робимо з іншим тестом, всього повинно вийти 3 довольно большие вертуты.
Горяченькую вертуту вынимаем из духовки и подаем к столу. Приємного всім апетиту!
Подібні рецепти
Пісні вертути
Пропоную недорогий і простий рецепт листкових пирогів з бринзою. Вийде смачне і ситне, а ще й оригінальне блюдо — адже ми додамо гарбуз. У поєднанні з бринзою буде незвично, але дуже смачно! опис приготування: Хочу розповісти, як приготувати листкові пироги з бринзою в домашніх умовах. Це прос...
Листкові пиріжки з грибами
Багато хто любить страви з листкового тіста, особливо випічку. Така випічка особливо приваблює і викликає апетит. рум'яна кірочка, смачна начинка — що ще потрібно для успіху? опис приготування: Подрібніть цибулю та печериці. Обсмажте на сковороді до готовності. Листкове тісто необхідно розморо...
Листкові пиріжки з куркою і сиром
Якщо ви любите побалувати себе випічкою, цей рецепт для вас! смачні, соковиті і неймовірно ніжні листкові пиріжки з куркою і сиром - це і відмінний перекус, і цілком повноцінне, поживну страву. опис приготування: Є такі пиріжки, звичайно, краще теплими, так ніжна начинка краще розкриє свій сма...
Листкові пиріжки з сиром
Хрусткі смачні і ароматні листкові пиріжки з сиром, на приготування яких у вас піде не більше півгодини. Порадуйте себе і своїх рідних неймовірно апетитною випічкою власного виробництва. опис приготування: Ось вам найпростіший рецепт листкових пиріжків з сиром. що, можливо тісто, приготоване с...
Листкові торти з Aiwo
Айва не така часта гостя на нашому столі, як яблука чи груші. І тому десерти і випічка з неї стають особливими. Але фрукти обов'язково треба підготувати, щоб текстура стала м'якою. Вчіться! опис приготування: Хочу запропонувати вам дізнатися про те, як приготувати слойки з айвою. Просте додато...