Рецепт Листкові вертути

Рецепт Листкові вертути
Кількість порцій: 3 Час приготування: 2 г. 0 хв.
Любителі випічки повинні гідно оцінити це традиційне молдавське блюдо з найніжнішого хрусткого тіста. Виберіть для нього будь-яку начинку на свій смак і приготуйте чудовий вечерю для всіх.

опис приготування:

Я сама дуже люблю різну випічку, тому пропоную вам чудовий рецепт приготування листкових Вертута, які вразять вас своїм приголомшливим смаком і неймовірним ароматом. Для цього традиційного молдавського страви зазвичай використовують саме найпростіше витяжний тісто, але є й інші варіанти. Я, наприклад, готую вертути тільки за рецептом своєї бабусі, тому що з ним випічка виходить дуже смачна і соковита, а тісто хрустке і розсипчасте. Ви можете використовувати тут будь-яку начинку на ваш смак, як солодку, так і солону, ну а я пропоную вам найпростіший і економічний варіант: картопля з додаванням цибулі. З цим простим рецептом листкових Вертута так легко порадувати себе і своїх рідних смачною випічкою власного виробництва.


  • борошно— 1 кілограм
  • молоко— 250 мілілітрів(тепле )
  • вода— 250 мілілітрів(тепла )
  • яйце— 1-2 штук
  • сметана жирна— 80-100 грам
  • маргарин— 200 грам(100 г — в тісто, 100 г — для змазування коржів )
  • сіль— 1 Чайна ложка(+ в начинку )
  • цукор— 1 Чайна ложка
  • дріжджі свіжі— 40-50 грам
  • Картопля— 1,5 кілограма
  • Цибуля ріпчаста— 3-4 штук
  • Масло рослинне— 150 мілілітрів
  • Перець чорний мелений— За смаком
листкові вертути - фото крок 1 Для початку приготуємо тісто: в мисочку крошим свежие дрожжи, добавляем сахар и пару ложек теплого молока, залишаємо на кілька хвилин. Далее мы переливаем в отдельную миску теплую воду и молоко, додаємо збиті яйця, сіль і сметану, ретельно все перемішуємо. Выкладываем дрожжевую массу и начинаем постепенно всыпать муку и замешивать тесто, в процессе замешивания частями добавляем размягченный маргарин. В итоге у нас должно получиться очень мягкое и эластичное тесто, НЕ липнуче до рук. Оставляем тесто подходить, а сами тем временем трем картофель на крупной терке вместе с репчатым луком, солимо і перчимо начинку, вливаем немного растительного масла, перемішуємо.

листкові вертути - фото крок 2 Коли тісто підійде, мы разделяем его на несколько частей. Из каждой части формируем шарик и раскатываем его в круглый пласт, выкладываем коржи на чистое полотенце и даем им пару минут отдохнуть.

листкові вертути - фото крок 3 Теперь самая сложная часть, нам необходимо аккуратно растянуть каждый корж в тончайший пласт. Затем сбрызгиваем корж смесью растопленного маргарина и растительного масла и выкладываем на него второй растянутый корж. Его мы так же смазываем смесью масла и на одну его половину выкладываем приготовленную начинку.

листкові вертути - фото крок 4 Далее необходимо скрутить пласт теста рулетом, починаючи з боку начинки.

листкові вертути - фото крок 5 И немного перекручиваем рулет от середины к краям.

листкові вертути - фото крок 6 Форму для выпекания смазываем растительным маслом и выкладываем на нее рулет, звернувши його равликом. Оставляем вертуту на 20-25 хвилин підійти, а затем смазываем взбитым яйцом и отправляем в разогретую до 180 градусів духовку на 40-45 хвилин. Те ж саме робимо з іншим тестом, всього повинно вийти 3 довольно большие вертуты.

листкові вертути - фото крок 7 Горяченькую вертуту вынимаем из духовки и подаем к столу. Приємного всім апетиту!

Подібні рецепти

Листкові пироги з бринзою

Пісні вертути

Пропоную недорогий і простий рецепт листкових пирогів з бринзою. Вийде смачне і ситне, а ще й оригінальне блюдо — адже ми додамо гарбуз. У поєднанні з бринзою буде незвично, але дуже смачно! опис приготування: Хочу розповісти, як приготувати листкові пироги з бринзою в домашніх умовах. Це прос...

Листкові пиріжки з грибами

Листкові пиріжки з грибами

Багато хто любить страви з листкового тіста, особливо випічку. Така випічка особливо приваблює і викликає апетит. рум'яна кірочка, смачна начинка — що ще потрібно для успіху? опис приготування: Подрібніть цибулю та печериці. Обсмажте на сковороді до готовності. Листкове тісто необхідно розморо...

Листкові пиріжки з куркою і сиром

Листкові пиріжки з куркою і сиром

Якщо ви любите побалувати себе випічкою, цей рецепт для вас! смачні, соковиті і неймовірно ніжні листкові пиріжки з куркою і сиром - це і відмінний перекус, і цілком повноцінне, поживну страву. опис приготування: Є такі пиріжки, звичайно, краще теплими, так ніжна начинка краще розкриє свій сма...

Листкові пиріжки з сиром

Листкові пиріжки з сиром

Хрусткі смачні і ароматні листкові пиріжки з сиром, на приготування яких у вас піде не більше півгодини. Порадуйте себе і своїх рідних неймовірно апетитною випічкою власного виробництва. опис приготування: Ось вам найпростіший рецепт листкових пиріжків з сиром. що, можливо тісто, приготоване с...

Листкові торти з Aiwo

Листкові торти з Aiwo

Айва не така часта гостя на нашому столі, як яблука чи груші. І тому десерти і випічка з неї стають особливими. Але фрукти обов'язково треба підготувати, щоб текстура стала м'якою. Вчіться! опис приготування: Хочу запропонувати вам дізнатися про те, як приготувати слойки з айвою. Просте додато...