Рецепт Квасоля-мавроматіка з фенхелем
Квасоля-мавроматіка з фенхелем — це традиційне грецьке (точніше, kritskoe) страва, яке повинно сподобається за смаком вегетаріанцям. Блюдо виходить досить ситним, хоча і не містить м'яса.
опис приготування:
Побачивши назву цього рецепта, ви напевно поставили автору питання — а що ж це за така квасоля-мавроматіка?
Знаєте відому музичну групу Black-Eyed Peas? Так ось, саме так англійською звучить назва цього сорту квасолі По суті, можна приготувати описане мною блюдо і зі звичайної квасолі — вийде не гірше, проте автентичний критський рецепт все-таки наполягає на використанні саме цього сорту квасолі. хоча, якщо сильно не вдаватися в подробиці і не бути снобом, за смаком ці сорти квасолі відрізняються незначно.
Так що, якщо немає такої квасолі — беріть звичайну і сміливо готуйте критський вечерю. хай щастить!
- Фасоль-черноглазка— 500 грам
- Оливкова олія— 1/2 склянки
- Фенхель (зелень) — 300 грам
- Луковица сладкая (фіолетова) — 1 штука
- помідори— 400 грам
- сіль, перець— — За смаком
Для начала покажу поближе фасоль-черноглазку. ось, як вона виглядає.
А от — всі інші інгредієнти.
Для начала фасоль необходимо отварить в большом количестве воды. варимо 15-20 хвилин, після чого воду зливаємо.
Сладкую луковицу мелко режем, зелень тоже мелко рубим.
В сковороде разогреваем немного оливкового масла, бросаем туда измельченные лук и фенхель. обсмажуємо, помішуючи, на середньому вогні близько 3-4 хвилин.
Помідори тем временем нарезаем мелкими кубиками.
Мелко нарезанные помидоры добавляем в сковороду, подливаем еще немного оливкового масла, перемішуємо і тушкуємо все разом ще хвилин 10 на повільному вогні.
Затем добавляем в сковороду отваренную фасоль. солимо, перчимо й перемішуємо.
Затем заливаем все содержимое сковороды (вода должна покрывать овощи практически полностью) и тушим на среднем огне практически до полного выпаривания жидкости и готовности фасоли.
Сервировать стол предлагаю таким образом: тарелка готового блюда, ломти хлеба грубого помола, крепленое красное вино, сыр фета и, звичайно ж, оливки. Приятного греческого ужина! Подібні рецепти
Печінка бефстроганов зі сметаною
Цей іспанський холодний суп не тільки дуже смачний, але і корисний. Адже він готується тільки зі свіжих сезонних овочів. Чи не придумаєш кращого страви для спекотного літа. опис приготування: Якщо у вас немає якихось інгредієнтів з цього рецепта, то цілком можете їх не додавати або чимось замі...
Квасоля по-сербськи
просте, але нереально смачне і насичене блюдо з квасолі і овочів. Копчені ковбаски надають неповторний смак квасолі, яка зігріє вас і дасть енергію на багато годин. Насолоджуйтесь! опис приготування: квасоля, тушкована з овочами і копченими ковбасками — це апетитно, ароматно і просто чудово! д...
Квасоля з фаршем і пряними спеціями
Простий рецепт без надмірностей квасолі з фаршем і пряними спеціями. Квасоля сама по собі дуже ситний продукт, пропоную доповнити її фаршем і ароматними спеціями. цікаво? тоді пробуйте! опис приготування: Я пропоную спрощений варіант приготування цієї страви. У класичному варіанті блюдо готуєт...
Квасоля, тушкована з м'ясом
Якщо потрібно приготувати просте, ситне, м'ясне блюдо з високим вмістом білка, то квасоля, тушкована з м'ясом - ідеальний варіант. Склад продуктів і принцип приготування гранично прості! опис приготування: Для того, щоб приготувати смачну квасолю, тушковану з м'ясом, слід заздалегідь замочити ...
Стручкова квасоля з м'ясним рагу
Пропоную ще одне просте блюдо з корисною стручкової квасолі. М'ясний фарш з індички з овочами гаситься в червоному вині та аджике. просте, але дуже смачне і ситне, в міру гостре і ароматне рагу. опис приготування: Як готувати стручкову квасолю з м'ясним рагу? Швидко і просто! М'ясний фарш обсм...














