Рецепт Хліб з гречаним борошном і насінням

Рецепт Хліб з гречаним борошном і насінням
Кількість порцій: 10 Час приготування: 3 г. 0 хв.
Ароматний домашній хліб з висівками, вівсяним борошном, насінням льону, гарбуза, кунжуту і соняшнику. У нього багатий склад і яскравий смак. Якщо любите домашню випічку, обов'язково приготуйте.


опис приготування:

Домашній хліб хороший тим, що можна підібрати компоненти на свій смак. Наприклад, я не дуже люблю гречаний магазинний хліб, занадто вже він для мене гречаний. А ось такий мультизлаковий та ще й з висівками мені дуже подобається.

  • вода— 350 мілілітрів
  • борошно пшеничне 1 сорт— 2 склянки(обсяг склянки - 250 мл)
  • мука гречана— 1 Склянка
  • висівки вівсяні— 1 Склянка
  • суміш насіння— 1 Склянка(насіння льону, гарбуза, кунжуту і соняшнику)
  • масло гірчичне— 3 Ст. ложки
  • цукор— 1 Ст. ложка
  • сіль— 1 Чайна ложка
  • дріжджі сухі— 1 Чайна ложка
Хліб з гречаним борошном і насінням - фото крок 1 Тісто я замішую в хлібопічці. Борошно неодмінно потрібно просіяти, всі продукти повинні бути кімнатної температури. Завантажувати відерце хлібопічки слід відповідно до інструкції.

Хліб з гречаним борошном і насінням - фото крок 2 Після замісу залиште тісто підходити не менш, ніж в два рази.

Хліб з гречаним борошном і насінням - фото крок 3 Тісто, що підійшло викладіть на змащене маслом стіл, працюйте змазаними руками, так як тісто трохи ліпковатим. Розділити тісто на дві частини. Кожну частину витягніть руками в пласт, поверніть його в рулет, запечатуючи долонею кожен виток. Потім поверніть рулет в джгут, як ніби вичавлюєте білизна.

Хліб з гречаним борошном і насінням - фото крок 4 Поверніть джгут в коло і покладіть у змащену форму. Так само поступите з другою частиною тіста. Дайте хлібах расстояться в формі до країв, тісто має підійти удвічі. Потім випікайте в духовці, спочатку поставивши температуру на 120 градусів і плеснув на дно духовки півсклянки гарячої води. потім, коли вода випарується, збільште температуру до 200 градусів, печіть до рум'янцю і сухого денця.

Хліб з гречаним борошном і насінням - фото крок 5 Готовий хліб вийміть з форм, «Помийте» його холодною водою і накрийте рушником. Дайте хлібу охолонути і вилежатися за ніч для дозрівання смаку.

Подібні рецепти

Солодкий хліб з насінням

Гарбузовий хліб з гречаним борошном

Ми звикли, що хліб подається майже до всіх другим і першим стравам. З ним поситнее буде! Не знаю, звідки пішла ця культура, але я вирішила поставити дану випічку на перший план. ось, що вийшло. опис приготування: Вийшов зовсім несподіваний результат, який може зрівнятися зі святковим кексом до...

Мюслі з ананасом, папайей і насінням

Мюслі з ананасом, папайей і насінням

Рецепт приготування гранола з ананасом, папайя, насінням соняшнику і апельсиновою цедрою. опис приготування: Розігріти духовку до 160 градусів. Злегка змастити лист для випічки маслом. У середній мисці, змішати вівсяні пластівці, насіння льону, корицю, насіння і сіль. У невеликій мисці змішати...

Шашлик з креветок з чилі і гарбузовим насінням

Шашлик з креветок з чилі і гарбузовим насінням

Рецепт приготування шашличків з креветок з соусом з перцю чилі, часнику, кінзи, йогурту, гарбузового насіння і сиру Пармезан. опис приготування: Простий рецепт приготування смачного шашлику з креветок з легким соусом стане відмінним блюдом на дачі або літній вечірці. смажений чилі— 1 штука ...

Хліб «черепашки»

Хліб «черепашки»

Уже кілька років в моді кольоровий хліб. Що тільки не роблять умеліци з різнобарвного тесту! Пропоную зробити веселих черепашок - це зовсім не важко. З таким хлібом добре ходити в гості. опис приготування: Колір тесту надають за допомогою натуральних продуктів - такий варіант набагато краще ви...

Хліб дарницький в хлібопічці

Хліб дарницький в хлібопічці

Придивіться до цього цікавого рецептом, ви дізнаєтеся, як приготувати хліб дарницький в хлібопічці на власній кухні. такий смачний, з медовим ароматом, теплий і запашний може бути тільки вдома. опис приготування: Коли вдома печеться хліб, то його дух і аромат заповнює всю квартиру. Завдяки цьо...