Рецепт Хліб в духовці
Ніщо не створює таку теплу і гармонійну атмосферу в домі, як власноруч спечений хліб в духовці. ви здивуєтеся, але приготувати хліб в духовці не складніше, ніж зварити пельмені.
опис приготування:
Мені здається, що запах свіжого хліба — це найсмачніший запах на землі Та це — одна з причин, чому я люблю готувати хліб в духовці саме у себе вдома. Можна піти і купити в будь-якому магазині або булочної — це не проблема, але… не те це, не те Якщо ви хоч раз пекли хліб в духовці у себе вдома, то прекрасно знаєте, які аромати переповнюють квартиру. Мені здається, що поки в будинку пахне хлібом — навіть сваритися з домашніми якось не виходить. У повітрі пахне добром, спокоєм і гармонією. Назвемо це хлеботерапіей
За смаком домашній хліб в духовці — це цілком звичайний хліб (ну, хіба що у вас буде унікальна можливість подати його виключно свіжим — а це теж важливо), але його аромат і створюване їм настрій стоять дорогого.
- борошно— 2,5 склянки
- дріжджі сухі— 2 чайних ложки
- сіль— 1 Чайна ложка
- Тепла вода— 1 Склянка
Добавляем в воду сухие дрожжи.
Муку тем временем перемешиваем венчиком с солью.
Добавляем сухую смесь к жидкой. Перемешиваем при помощи лопатки.
Когда жидкая и сухая смеси хорошо перемешаются, убираем лопатку и замешиваем тесто миксером. Замешивать нужно 4-5 хвилин, пока тесто не перестанет прилипать к миске.
Перекладаємо тісто в миску, слегка смазанную оливковым маслом. Накрываем полотенцем и оставляем в теплом месте примерно на час.
Из получившегося теста формируем хлеб нужной формы. Викладаємо на деко, злегка змащений маслом.
Ставим противень с тестом в холодную духовку, включаємо температуру 175 градусів і запікаємо 35-40 минут до образования румяной золотистой корочки. Готовый хлеб достаем из духовки, остужаем и используем по назначению.
Подібні рецепти
Бездріжджовий хліб в хлібопічці (простий рецепт)
Давайте спечемо смачний хліб на кефірі. Рецепт цього хліба простої, але процес підготовки тесту займе чимало вашого часу. Зате потім ви будете задоволені результатом: м'яким, ароматним хлібом. опис приготування: дивіться, як приготувати хліб на кефірі в духовці. Це просто, але сам процес підго...
Сірий хліб в духовці
До випічці такого хліба додаю темне пиво, завдяки чому випічка ароматна і м'яка. Розповім вам про доступний рецепті, як приготувати сірий хліб в духовці, який замішую вручну. опис приготування: якщо любите, то можете додати насіння соняшнику або гарбузове, кмин і інші спеції, а також сухофрукт...
Французький хліб
Здивуйте своїх рідних на сніданок свіжоспеченим теплим хлібом. У французького хліба виходить досить товста скоринка. опис приготування: приготування: перемішати сироватку, теплу воду, дріжджі і цукор. Дати постояти до утворення піни. Додати борошно, сіль і замісити пружне тісто. Накрити тісто ...
Хліб «Antipasto»
Рецепт приготування італійського хліба з начинкою з сиру, olivok і зелений. опис приготування: Розкачати тісто на 12×15 дюймовий прямокутник. Змастити тісто оливковою олією за допомогою пензлика. викласти пепероні, тертий сир моцарелла, маслини і італійські приправи. Щільно скрутіть бортики уз...
Хліб для хлібопічки «Мулинекс»
Після кількох невдалих спроб спекти хліб в духовці я зважилася на покупку хлібопічки. тут розповім, як приготувати хліб для хлібопічки «Мулінекс». Це хліб з пониженим вмістом вуглеводів. опис приготування: Багато хто робить одну і ту ж саму помилку: НЕ підігрівають воду до необхідної температу...