Рецепт Хліб в духовці

Рецепт Хліб в духовці
Кількість порцій: 6 Час приготування: 2 г. 0 хв.
Ніщо не створює таку теплу і гармонійну атмосферу в домі, як власноруч спечений хліб в духовці. ви здивуєтеся, але приготувати хліб в духовці не складніше, ніж зварити пельмені.

опис приготування:

Мені здається, що запах свіжого хліба — це найсмачніший запах на землі Та це — одна з причин, чому я люблю готувати хліб в духовці саме у себе вдома. Можна піти і купити в будь-якому магазині або булочної — це не проблема, але… не те це, не те Якщо ви хоч раз пекли хліб в духовці у себе вдома, то прекрасно знаєте, які аромати переповнюють квартиру. Мені здається, що поки в будинку пахне хлібом — навіть сваритися з домашніми якось не виходить. У повітрі пахне добром, спокоєм і гармонією. Назвемо це хлеботерапіей

За смаком домашній хліб в духовці — це цілком звичайний хліб (ну, хіба що у вас буде унікальна можливість подати його виключно свіжим — а це теж важливо), але його аромат і створюване їм настрій стоять дорогого.


  • борошно— 2,5 склянки
  • дріжджі сухі— 2 чайних ложки
  • сіль— 1 Чайна ложка
  • Тепла вода— 1 Склянка
Хліб в духовці - фото крок 1 Наливаем в миску теплую (але не киплячу) воду.

Хліб в духовці - фото крок 2 Добавляем в воду сухие дрожжи.

Хліб в духовці - фото крок 3 Муку тем временем перемешиваем венчиком с солью.

Хліб в духовці - фото крок 4 Добавляем сухую смесь к жидкой. Перемешиваем при помощи лопатки.

Хліб в духовці - фото крок 5 Когда жидкая и сухая смеси хорошо перемешаются, убираем лопатку и замешиваем тесто миксером. Замешивать нужно 4-5 хвилин, пока тесто не перестанет прилипать к миске.

Хліб в духовці - фото крок 6 Перекладаємо тісто в миску, слегка смазанную оливковым маслом. Накрываем полотенцем и оставляем в теплом месте примерно на час.

Хліб в духовці - фото крок 7 Из получившегося теста формируем хлеб нужной формы. Викладаємо на деко, злегка змащений маслом.

Хліб в духовці - фото крок 8 Ставим противень с тестом в холодную духовку, включаємо температуру 175 градусів і запікаємо 35-40 минут до образования румяной золотистой корочки. Готовый хлеб достаем из духовки, остужаем и используем по назначению.

Подібні рецепти

Хліб на кефірі в духовці

Бездріжджовий хліб в хлібопічці (простий рецепт)

Давайте спечемо смачний хліб на кефірі. Рецепт цього хліба простої, але процес підготовки тесту займе чимало вашого часу. Зате потім ви будете задоволені результатом: м'яким, ароматним хлібом. опис приготування: дивіться, як приготувати хліб на кефірі в духовці. Це просто, але сам процес підго...

Сірий хліб в духовці

Сірий хліб в духовці

До випічці такого хліба додаю темне пиво, завдяки чому випічка ароматна і м'яка. Розповім вам про доступний рецепті, як приготувати сірий хліб в духовці, який замішую вручну. опис приготування: якщо любите, то можете додати насіння соняшнику або гарбузове, кмин і інші спеції, а також сухофрукт...

Французький хліб

Французький хліб

Здивуйте своїх рідних на сніданок свіжоспеченим теплим хлібом. У французького хліба виходить досить товста скоринка. опис приготування: приготування: перемішати сироватку, теплу воду, дріжджі і цукор. Дати постояти до утворення піни. Додати борошно, сіль і замісити пружне тісто. Накрити тісто ...

Хліб «Antipasto»

Хліб «Antipasto»

Рецепт приготування італійського хліба з начинкою з сиру, olivok і зелений. опис приготування: Розкачати тісто на 12×15 дюймовий прямокутник. Змастити тісто оливковою олією за допомогою пензлика. викласти пепероні, тертий сир моцарелла, маслини і італійські приправи. Щільно скрутіть бортики уз...

Хліб для хлібопічки «Мулинекс»

Хліб для хлібопічки «Мулинекс»

Після кількох невдалих спроб спекти хліб в духовці я зважилася на покупку хлібопічки. тут розповім, як приготувати хліб для хлібопічки «Мулінекс». Це хліб з пониженим вмістом вуглеводів. опис приготування: Багато хто робить одну і ту ж саму помилку: НЕ підігрівають воду до необхідної температу...