Рецепт Хліб пшенично-житній
Ароматний житній хліб з хрусткою скоринкою і щільним м'якушем дуже хороший і до обіду, і до гуртку молока. Навіщо купувати його в магазині, якщо можна приготувати вдома?
опис приготування:
кажуть, хата, де пахне хлібом, біда обходить стороною. хочете перевірити? Починайте пекти хліб. Тільки не поспішайте. Заміс хліба краще довірити техніці, а ось випікати рум'яний коровай я люблю в духовці. Різна борошно і насіння льону зроблять хліб не тільки смачніше, але і корисніше.
- борошно пшеничне 1 сорт— 3 склянки(обсяг 250 мл)
- борошно житнє— 1,5 склянки
- Вода— 450 мілілітрів
- цукор— 2 чайних ложки
- сіль— 1 Чайна ложка
- масло рослинне— 4 Ст. ложки(3 ложки в тісто, 1 на разделку)
- солод житній— 2 Ст. ложки(ферментований)
- насіння льону— 2 Ст. ложки
- дріжджі сухі— 1 Чайна ложка
Готовое тесто плотное и податливое.
Оставьте его подниматься до увеличения объема вдвое. Затем снова вымесите и оставьте подходить еще раз. Вот так подошло тесто в конце: в три раза точно.
Подошедшее тесто слегка обомните, розділився на дві частини, сформируйте два каравая. Для этого тесто растяните руками, змазаними маслом, в пласт толщиной в пару сантиметров. Затем сложите длинные стороны одну на другую, припечатывая каждое сложение. Затем сверните тесто в широкий рулет и в руках подкатайте в шар. Все стыки ровняются и убираются вниз.
Выложите хлеб на лист, я подстилаю коврик для выпечки. дайте підійти, после чего сделайте косые надрезы-насечки. Поставьте хлеб в духовку с температурой в 50 градусів, плесните на дно духовки стакан горячей воды. Дайте хлебу подойти с паром вдвое. Затем запекайте при 200 градусах до рум'яної скоринки. Проверьте готовность хлеба, вынув и постучав по донышку. Готовый хлеб выдает звонкий звук, до того ж, он становится очень легким.
Испеченный хлеб нужно «умыть» холодной водой и вольно накрыть полотенцем из льна. Дать ему полностью остыть и отлежаться ночь. Так хлеб лучше раскроет свой вкус.
Ви можете сказати, сколько порций в хлебном каравае? Лично я — нет. Хлеб очень вкусный и просто с молоком сразу чуть не половина улетает.
Подібні рецепти
Пиріг з солодкої картоплі
Здивуйте своїх рідних на сніданок свіжоспеченим теплим хлібом. У французького хліба виходить досить товста скоринка. опис приготування: приготування: перемішати сироватку, теплу воду, дріжджі і цукор. Дати постояти до утворення піни. Додати борошно, сіль і замісити пружне тісто. Накрити тісто ...
Хліб «черепашки»
Уже кілька років в моді кольоровий хліб. Що тільки не роблять умеліци з різнобарвного тесту! Пропоную зробити веселих черепашок - це зовсім не важко. З таким хлібом добре ходити в гості. опис приготування: Колір тесту надають за допомогою натуральних продуктів - такий варіант набагато краще ви...
Хліб дарницький в хлібопічці
Придивіться до цього цікавого рецептом, ви дізнаєтеся, як приготувати хліб дарницький в хлібопічці на власній кухні. такий смачний, з медовим ароматом, теплий і запашний може бути тільки вдома. опис приготування: Коли вдома печеться хліб, то його дух і аромат заповнює всю квартиру. Завдяки цьо...
Хліб «Antipasto»
Рецепт приготування італійського хліба з начинкою з сиру, olivok і зелений. опис приготування: Розкачати тісто на 12×15 дюймовий прямокутник. Змастити тісто оливковою олією за допомогою пензлика. викласти пепероні, тертий сир моцарелла, маслини і італійські приправи. Щільно скрутіть бортики уз...
Хліб для хлібопічки «Мулинекс»
Після кількох невдалих спроб спекти хліб в духовці я зважилася на покупку хлібопічки. тут розповім, як приготувати хліб для хлібопічки «Мулінекс». Це хліб з пониженим вмістом вуглеводів. опис приготування: Багато хто робить одну і ту ж саму помилку: НЕ підігрівають воду до необхідної температу...