Рецепт Хліб на кефірі в духовці
Давайте спечемо смачний хліб на кефірі. Рецепт цього хліба простої, але процес підготовки тесту займе чимало вашого часу. Зате потім ви будете задоволені результатом: м'яким, ароматним хлібом.
опис приготування:
дивіться, як приготувати хліб на кефірі в духовці. Це просто, але сам процес підготовки займає чимало часу. Перший раз я готував такий хліб, Щоб дізнатися, коштує він того часу, що я витратив, чи ні. зробив, варто! Хлібець вийшов дуже смачний, з приємною кислинкою кефіру, м'який і ароматний. З упевненістю можу сказати, що буду готувати хліб на кефірі ще і ще. І вам раджу спробувати!
- пластівці вівсяні— 50 грам(Геркулес)
- кефір— 450 мілілітрів
- Борошно пшеничне цільнозернових— 250 грам
- Борошно пшеничне— 250 грам
- сіль— 12 грам
- цукор— 10 грам
- Рослинна олія— 2 Ст. ложки
- дріжджі свіжі— 4 грами
На наступний день змішайте в мисці 300 мл кефіру, борошно, що залишилося і вчорашню закваску. Відправляємо масу в тепле місце на 15-20 хвилин.
Тепер додамо сіль, цукор і розкришені дріжджі. Якщо тісто будете місити руками, то змащуйте рослинним маслом руки. Якщо використовуєте комбайн, то масло виливайте відразу в тісто. заважати тісто 20 хвилин і знову ставимо в тепле місце на 2 годину. Ось таке воно буде через 2 годину.
Через півгодини зробимо обминку тесту. А потім ще раз через півгодини. Скачує тісто в кулю і залишаємо його на 10-15 хвилин.
Далі сформуємо з тесту батон за розміром форми для випічки. Відправляємо тісто в форму, змащену олією і посипану борошном. Зверху тісто теж посипаємо борошном, накриваємо плівкою. Ставимо в холодильник: в ідеалі на добу, але можна і на ніч.
У холодильнику тісто має збільшитися в обсягах. Відправляємо форму з майбутнім хлібом в розігріту до 220 градусів на 10 хвилин. На дно духовки поставимо миску з водою. через 10 хвилин температуру зменшуємо до 190 і випікаємо хліб 30 хвилин.
Дайте час хлібу охолонути на решітці під рушником - і можна подавати ароматний, м'який хліб до столу.
Подібні рецепти
Домашній хліб на кефірі
Хліб на кефірі виходить не тільки смачним, але і більш корисним, ніж звичайний. Його нескладно готувати. Швидше дивіться рецепт! опис приготування: Для приготування такого хліба беремо кефір середньої жирності, сухі дріжджі і два види борошна. Я змішую цельнозерновую зі звичайною — тоді хліб в...
Хліб в духовці
Ніщо не створює таку теплу і гармонійну атмосферу в домі, як власноруч спечений хліб в духовці. ви здивуєтеся, але приготувати хліб в духовці не складніше, ніж зварити пельмені. опис приготування: Мені здається, що запах свіжого хліба — це найсмачніший запах на землі Та це — одна з причин, чом...
Сірий хліб в духовці
До випічці такого хліба додаю темне пиво, завдяки чому випічка ароматна і м'яка. Розповім вам про доступний рецепті, як приготувати сірий хліб в духовці, який замішую вручну. опис приготування: якщо любите, то можете додати насіння соняшнику або гарбузове, кмин і інші спеції, а також сухофрукт...
Філе індички в кефірі
Кожна господиня хоч раз цікавилася тим, як приготувати філе індички в кефірі. Я розкрию вам секрет приготування цього нехитрого страви. Виходить дуже ніжне, смачне, дієтичне м'ясо. опис приготування: подивіться, яке шикарне блюдо, а аромат просто зачаровывает. Пропоную подати до такої індичці ...
Шашлик зі свинини в кефірі
Відкривається новий дачний сезон, значить — пора згадувати рецепти шашличків Ділюся своїм коханим. Шашлик зі свинини в кефірі виходить дивно м'яким, ніжним і соковитим — смакота. Спробуйте! опис приготування: Шашлик зі свинини в кефірі виходить неймовірно соковитим, смачним, апетитним, з дуже ...