Рецепт Хліб «косичка»
Рецепт приготування плетеного дріжджового хліба. За бажанням ви можете додати в нього мак і кунжут.
опис приготування:
Домашній хліб з хрусткою рум'яною скоринкою здасться вам смачніше магазинного.
- сухі дріжджі— 2 чайних ложки
- цукор— 1/4 склянки
- сіль— 1 Чайна ложка
- яйця— 3 штуки
- окріп— 1/4 склянки
- вода кімнатної температури— 1/4 склянки
- мак і кунжут— 1 Чайна ложка(по бажанню)
2. Викласти тісто в злегка змащену маслом миску, накрити кришкою і дати піднятися приблизно в два рази протягом 1-1 1/2 годину. Через цей час замісити тісто 1-2 рази, знову накрити і дати піднятися ще раз, протягом години. Після другого підйому викласти тісто на злегка посипану борошном поверхню. Розділити тісто на дві частини. Одна частина повинна бути трохи більше. Великий шматок становитиме 2/3 тесту, а менша частина — 1/3.
3. Розділити кожен шматок тіста на 3 рівні частини. Відкласти в сторону дрібні шматочки. Більші шматки розкачати в довгі джгути довжиною 40 см і діаметром 2,5 см. З'єднати зверху все 3 джгута і почати плести косу, чергуючи джгути між собою.
4. Коли закінчите плести косу, кінчики джгутів знову з'єднайте разом. Повторити цей процес з маленькими шматочками тіста, щоб створити ще одну косу, такої ж довжини.
5. Акуратно викласти велику косу на деко, застелене силіконовим килимком або пергаментним папером.
6. Змастити збитим білком зверху. Обережно покласти меншу косу поверх великий коси. Накрити хліб сухим рушником і дати піднятися, поки тісто не стане трохи світліше за кольором, близько 45 хвилин.
7. Розігріти духовку до 190 градусів. Змастити верхівку хліба залишилися білком. запікати від 30 до 35 хвилин, до темно-золотистого кольору. Дати повністю охолонути перед подачею на стіл.
Подібні рецепти
Соус для мантів
Здивуйте своїх рідних на сніданок свіжоспеченим теплим хлібом. У французького хліба виходить досить товста скоринка. опис приготування: приготування: перемішати сироватку, теплу воду, дріжджі і цукор. Дати постояти до утворення піни. Додати борошно, сіль і замісити пружне тісто. Накрити тісто ...
Хліб «черепашки»
Уже кілька років в моді кольоровий хліб. Що тільки не роблять умеліци з різнобарвного тесту! Пропоную зробити веселих черепашок - це зовсім не важко. З таким хлібом добре ходити в гості. опис приготування: Колір тесту надають за допомогою натуральних продуктів - такий варіант набагато краще ви...
Хліб дарницький в хлібопічці
Придивіться до цього цікавого рецептом, ви дізнаєтеся, як приготувати хліб дарницький в хлібопічці на власній кухні. такий смачний, з медовим ароматом, теплий і запашний може бути тільки вдома. опис приготування: Коли вдома печеться хліб, то його дух і аромат заповнює всю квартиру. Завдяки цьо...
Хліб «Antipasto»
Рецепт приготування італійського хліба з начинкою з сиру, olivok і зелений. опис приготування: Розкачати тісто на 12×15 дюймовий прямокутник. Змастити тісто оливковою олією за допомогою пензлика. викласти пепероні, тертий сир моцарелла, маслини і італійські приправи. Щільно скрутіть бортики уз...
Хліб для хлібопічки «Мулинекс»
Після кількох невдалих спроб спекти хліб в духовці я зважилася на покупку хлібопічки. тут розповім, як приготувати хліб для хлібопічки «Мулінекс». Це хліб з пониженим вмістом вуглеводів. опис приготування: Багато хто робить одну і ту ж саму помилку: НЕ підігрівають воду до необхідної температу...