Рецепт Хачапурі з зеленню
Грузинське національне блюдо хачапурі дуже смачне і дуже просте в приготуванні. Рекомендую спробувати хачапурі з зеленню, хоча це і не класичний рецепт грузинського хачапурі, але дуже смачно
опис приготування:
кажуть, що класичні хачапурі ніколи не готують із зеленню. але — скільки сіл в Грузії, стільки і рецептів. У кожної господині свій неповторний рецепт, так чому б і цим рецептом не жити. У грузинському ресторані мені довелося одного разу спробувати хачапурі з зеленню і мені сподобалося. Ось і вирішила я приготувати хачапурі з зеленню в домашніх умовах. Рецепт досить простий, головне — НЕ пересипати борошна в тісто і добре прожарити хачапурі. Моя вам порада — коли будете готувати хачапурі в перший раз, підсипати муку потроху, щоб отримати смачне і м'яке тісто. Готові гарячі хачапурі можна змастити вершковим маслом — буде ще смачніше. Начинку можна зробити поострее — доавіть мелений перець і трохи часнику. сподіваюся, що рецепт хачапурі з зеленню з фото багато в чому допоможе вам. Удачі вам в приготуванні і смачних пирогів!
- борошно— 3 склянки
- кефір— 1 Склянка
- Вершкове масло або маргарин— 50-70 грам
- сода— 0,5 чайних ложки
- сіль— 1 Чайна ложка
- зелень кропу, петрушки— 150 грам
- сир м'який— 200 грам
- яйця— 2-3 штук
- Рослинна олія— 3-4 Ст. ложок
замішуємо тісто. Розчиняємо сіль в молоці і змішуємо з маслом. Збиваємо білки і додаємо до молока. Борошно змішати з содою і підсипає в молочну суміш. Тісто не повинно бути крутим!!! Загортаємо тісто в харчову плівку і залишаємо хвилин на 20-30.
Натираємо сир на середній терці. Можна взяти бринзу, сулугуні або будь-який інший м'який сир.
зелень миємо, обсушуємо і нарізаємо. Добре змішуємо натертий сир, жовтки і зелень.
Я поділяю тісто 3-4 частини. Кожну частину ділимо на два шматки — один побільше, інший трохи менше. Розкачуємо кожну частину в тонкий млинець за розміром сковорідки, в якій будемо пекти хачапурі.
Начинку ділимо в залежності від того, скільки хачапурі ви вирішили зробити. Викладаємо частину зелені на млинець, який трохи товстіший і закриваємо млинцем тонший. Добре защипуємо краю.
Смажимо хачапурі на розігрітій важкої! сковороді, змащеній олією. Вогонь повинен бути трохи вище середнього.
Коли них пирога зарум'яниться, перевертаємо. Закриваємо сковороду кришкою і смажимо другу сторону. Периодически поглядывайте, щоб не пригоріло. Приблизно перша сторона смажиться хвилин 6-8, а друга — 3-4.
Подібні рецепти
Хачапурі з сиром і зеленню
Хачапурі з сиром — традиційне блюдо грузинської кухні. Цей рецепт просто палочка-виручалочка, коли немає можливості возитися з тестом, а побалувати себе цій смачної сирної випічкою хочеться. опис приготування: Неймовірно смачні сирні коржики, ніжні і ситні. Вони ідеально замінять хліб і підійд...
Хачапурі ледачі
Відмінне страви для Ваших домочадців! Ніжний сирно-сирний смак, та ще й з зеленню — прекрасне поєднання. Дивимося рецепт хачапурі ледачих і готуємо їх із задоволенням. опис приготування: Мабуть всі ми пробували хачапурі — грузинську випічку. Але ось про ледачих хачапурі не всі чули. По суті — ...
Хачапурі на швидку руку
Якщо через пів години ви очікуєте гостей, а приготувати щось вишукане вже зовсім немає часу, то швидкі хачапурі безсумнівно прийдуть на допомогу і приємно здивують ваших гостей. опис приготування: Цей простий рецепт хачапурі на швидку руку дуже часто називають "; для ледачих ";, але правильніш...
Хачапурі з сулугуні в духовці
Хачапурі - це національна страва, яке обожнюють в Вірменії, Грузії та інших східних країнах. Його можна з легкістю приготувати вдома, особливо, якщо використовувати готове листкове тісто. опис приготування: Якщо ви хочете зробити смачну випічку, тоді прочитайте, як приготувати хачапурі з сулуг...
Хачапурі на мацоні
розповім сьогодні, як приготувати хачапурі на мацоні в домашніх умовах. Це досить просте блюдо, з яким впорається навіть новачок на кухні, воно ситне, смачне, і його дуже приємно готувати. опис приготування: Перед вами простий рецепт хачапурі на мацоні, і я вам розповім, як його приготувати. З...