Рецепт Грушевый штрудель
звичайно, традиційний штрудель має яблучну начинку, але, як на мене, ще більш смачним виходить грушевий штрудель. Аромат його більш яскравий, а смак чітко виражений і дуже насичений. Спробуйте!
опис приготування:
Не знаю, як приготувати грушевий штрудель без зайвих витрат часу і сил? Читайте мій рецепт, і ви обов'язково знайдете відповідь. Для приготування грушевого штруделя я раджу використовувати готове слоено-дріжджове тісто, його легко можна розкачати в тонкий лист, в який буде зручно загорнути начинку. До речі, вважається, що тісто для традиційного австрійського штруделя повинно мати товщину не більше 1 мм і просвічувати то, що лежить під ним. Тільки в цьому випадку штрудель вийде ідеально смачним. І звичайно, дуже важлива підготовка начинки. Все частіше прийнято загортати в штрудель сирі яблука або вишні, але я вам гарантую, якщо ви попередньо карамелізіруете фрукти на сковороді, то смак готового десерту вийде більш насиченим і яскравим.
- Тісто листкове дріжджове— 200 грам
- груша— 2 штуки(середнього розміру)
- цукор— 2 Ст. ложки
- Мускатний горіх мелений— 0,5 чайних ложки
- обкладинка— 0,5 чайних ложки
- Вершкове масло— 40 грам
- яйце— 1 штука
Груші наріжте дрібними кубиками. Я беру груші м'якше, вони і солодші, і краще карамелізіруется.
На сковороді розтопіть вершкове масло, викладіть грушу, додайте цукор, мелений мускатний горіх і корицю. Готуйте на повільному вогні хвилин 7-8.
За цей час груша карамелізіруется, виділиться трохи соку.
Тісто розкачати максимально тонко, товщиною буквально 1-2 мм. Розподіліть рівним шаром грушевий начинку, залишивши порожнім один кінець.
Загорніть тісто в рулет, кінець кліпу. Зверху зробіть кілька неглибоких надрізів. Змастіть штрудель збитим яйцем, відправте його в духовку, розігріту до 180 градусів, з 15 хвилин.
Готовий штрудель присипте цукровою пудрою і подавайте.
Подібні рецепти
Сконе з ковбасою і сиром
Рецепт приготування ароматного клафути з грушами, імбиром, бренді і ваніллю. опис приготування: Клафуті є французький фруктовий десерт, поєднує в собі риси запіканки і пирога. Тісто для клафути нагадує млинцеве, їм заливаються нарізані фрукти і запікаються. Класичним вважається клафуті зі свіж...
Грушевый крамбл
Ніжна груша під ароматною крихтою з пісочного тіста, з шоколадом і горішками — це дивовижна альтернатива бісквітів, тортів та іншим стандартним десертів. Дивіться рецепт грушевого крамбль! опис приготування: крамбл — досить популярний десерт, який можна готувати не тільки з грушею, але і з ябл...
Грушевый крем с виноградом
Якщо вам до смаку легкі, аппетитные фруктовые десертики, то для разнообразия советую попробовать повторить в домашних условиях этот несложный вариант. Чудесная идея на каждый день или на праздник! опис приготування: Спешу поделиться с вами интересной идеей, как приготовить грушевый крем с вино...
Штрудель з гарбузом
Штрудель — дуже смачна австрійська випічка, традиційно готується з яблуками, але Австрія, особливо регіон Штирія, славиться ще й стравами з гарбуза, там можна покуштувати штрудель з гарбузом. опис приготування: Приготувати штрудель з гарбузом не складніше, ніж звичайний пиріг, як це зробити, д...
Штрудель с яблоками из слоеного теста
Если вы нашли этот потрясающий рецепт, значит — у вас прекрасный вкус. Пришло время показать домашним, что вы обладаете знаниями, как приготовить штрудель с яблоками из слоеного теста. опис приготування: Представляю вам классический способ, как приготовить штрудель с яблоками из слоеного теста...