Рецепт Грушево-малиновое суфле

Рецепт Грушево-малиновое суфле
Кількість порцій: 5-6 Час приготування: 1 г. 0 хв.
Порадуйте своїх близьких смачним і найніжнішим французьким десертом — суфле з додаванням груш і малини. Тане в роті, легке, повітряне суфле доставить всім величезне задоволення, гарантую!

опис приготування:

Смачне ніжне суфле приготувати зовсім нескладно. Нехай вас не лякає довгий рецепт, просто в ньому все детально описано, а сам процес займе не так вже й багато часу. Зате яка насолода ви отримаєте, спробувавши власноруч приготований шедевр! Отже, рецепт приготування грушево-малинового суфле перед вами.

1. Насамперед підготуємо груші. Замість свіжих груш можна взяти консервовані, тоді цей етап пропускаєте. Якщо у вас свіжі, очистимо їх від шкірки і серцевини і нарізаємо невеликими кубиками. Викладаємо груші на сковороду, додаємо цукор і пару ложок води. Тушкуємо груші на невеликому вогні до м'якості.

2. Остигнули груші і малину перебиваємо блендером в пюре разом з лимонним соком.

3. Молоко змішуємо з вершками, доводимо до кипіння.

4. Відокремлюємо білки від жовтків. Збиваємо жовтки з 3.5 ложки цукру в невеликому сотейнику, додаємо борошно і крохмаль і ретельно розмішуємо. додаємо 2-3 ложки молока з вершками, збиваємо, а потім додаємо молоко, що залишилося, не перестаючи збивати. Ставимо на вогонь і постійно помішуючи, варимо 2-3 хвилини.

5. Додаємо малиново-грушеве пюре в заварений крем, ретельно перемішуємо.

6. Змащуємо форми для суфле розтопленим вершковим маслом (пензликом від низу до верху) і посипаємо цукром стінки і дно. Ставимо форми в холодильник.

7. Збиваємо білки з цукром, що залишився в стійку пишну піну.

8. Третю частину білків додамо в крем з пюре і зіб'ємо. Потім додамо білки, що залишилися і акуратно знизу вгору перемішати.

9. Розкладаємо суміш у формочки до половини, постукаємо формочкой об стіл, щоб суфле осіло на дно, а потім заповнюємо формочки до самого верху.

10. Випікаємо в розігрітій до 200 градусів духовці хвилин 15, до рум'янцю верху.

Можна посипати цукровою пудрою і подавати до столу.


  • груші— 2 штуки
  • малина— 0,5 склянки
  • яйце— 3 штуки
  • молоко— 150 мілілітрів
  • вершки 33 %  — 100 мілілітрів
  • Борошно пшеничне— 1 Ст. ложка
  • крохмаль— 0,5 Ст. ложки
  • цукор— 10 Ст. ложок(2 — для груш, 1 — для обсыпки форм, 7 — для суфле)
  • Лимонний сік— 1 Ст. ложка
  • Вершкове масло— 50 грам
Смачне ніжне суфле приготувати зовсім нескладно. Нехай вас не лякає довгий рецепт, просто в ньому все детально описано, а сам процес займе не так вже й багато часу. Зате яка насолода ви отримаєте, спробувавши власноруч приготований шедевр! Отже, рецепт приготування грушево-малинового суфле перед вами.

1. Насамперед підготуємо груші. Замість свіжих груш можна взяти консервовані, тоді цей етап пропускаєте. Якщо у вас свіжі, очистимо їх від шкірки і серцевини і нарізаємо невеликими кубиками. Викладаємо груші на сковороду, додаємо цукор і пару ложок води. Тушкуємо груші на невеликому вогні до м'якості.

2. Остигнули груші і малину перебиваємо блендером в пюре разом з лимонним соком.

3. Молоко змішуємо з вершками, доводимо до кипіння.

4. Відокремлюємо білки від жовтків. Збиваємо жовтки з 3.5 ложки цукру в невеликому сотейнику, додаємо борошно і крохмаль і ретельно розмішуємо. додаємо 2-3 ложки молока з вершками, збиваємо, а потім додаємо молоко, що залишилося, не перестаючи збивати. Ставимо на вогонь і постійно помішуючи, варимо 2-3 хвилини.

5. Додаємо малиново-грушеве пюре в заварений крем, ретельно перемішуємо.

6. Змащуємо форми для суфле розтопленим вершковим маслом (пензликом від низу до верху) і посипаємо цукром стінки і дно. Ставимо форми в холодильник.

7. Збиваємо білки з цукром, що залишився в стійку пишну піну.

8. Третю частину білків додамо в крем з пюре і зіб'ємо. Потім додамо білки, що залишилися і акуратно знизу вгору перемішати.

9. Розкладаємо суміш у формочки до половини, постукаємо формочкой об стіл, щоб суфле осіло на дно, а потім заповнюємо формочки до самого верху.

10. Випікаємо в розігрітій до 200 градусів духовці хвилин 15, до рум'янцю верху.

Можна посипати цукровою пудрою і подавати до столу.


Подібні рецепти

Грушево-клюквенный сорбет

Смажені сосиски «ромашки»

Рецепт приготування освіжаючого морозива, подається в грошах. опис приготування: Змішати цукор з 1 3/4 склянки води в середній каструлі. Ретельно перемішати і варити суміш на середньому вогні, помішуючи, поки цукор не розчиниться, від 5 до 8 хвилин. Вилити сироп в металеву миску і поставити ми...

Грушево-яблучне пюре

Грушево-яблучне пюре

Груші і яблука — не тільки смачні, але і дуже корисні фрукти, а пюре, приготоване з них допоможе в годуванні дитини, тому сьогодні ми будемо готувати грушево-яблучне пюре для дітей. опис приготування: Груші і яблука треба обдати окропом, почистити і викласти на деко. Відправляємо в духовку на ...

Шоколадне суфле

Шоколадне суфле

Суфле прийшло до нас із Франції. Блюдо роблять на основі яєчних жовтків з іншими продуктами, в які додають збиті білки. Основа виходить повітрям. Хочете зробити його будинку? тоді читайте! опис приготування: Я пропоную вам рецепт, в якому ви дізнаєтеся про те, як приготувати шоколадне суфле. Т...

Шоколадні тістечка з горіхами і суфле

Шоколадні тістечка з горіхами і суфле

Рецепт приготування тістечок з шоколадом, арахісовим маслом, міні-суфле, горіхами пекан і ванільним екстрактом. опис приготування: Тістечка з густим шаром хрустких горіхів пекан, липким суфле і шоколадною глазур'ю піднімуть настрій зимовим вечором. какао— 2 Ст. ложки солі— 1/2 чайних ложки е...

Смородинове суфле

Смородинове суфле

Низькокалорійний і дуже смачний десерт з чорної смородини. Суфле виходить дуже ніжним, до того ж, дієтичним, що особливо актуально влітку, коли багато стежать за своєю фігурою. Спробуйте! опис приготування: Приготуємо порічкове суфле в домашніх умовах. Агар змішуємо з водою і тростинним цукром...