Рецепт Грибна локшина на китайський манер

Рецепт Грибна локшина на китайський манер
Кількість порцій: 4-5 Час приготування: 20 хв.
Насичений ароматний суп, він поживний і смачний. Грибну локшину люблять багато, я ж пропоную трохи змінити звичний смак з новими прянощами. Такий суп буде дуже хороший в холодний період.

опис приготування:

Всього пара-трійка прянощів - і знайоме блюдо заграє новими фарбами. Для цього супу можна використовувати і звичні лісові гриби (наприклад, опеньки і печериці або лисички). А часникові стрілки замінюються зубчики часнику. Головне - прянощі, хороший бульйон, свіжі овочі та гарний настрій! Бульйон я зазвичай варю у великій каструлі на 6 літрів. Варю за правилами, з подпеченний корінням, на маленькому вогні, присмачивши бульйон перцем і цибулею. Потім проціджую і остуджують. Зберігаю в холодильнику і готую різні супи на один раз поїсти. Так виходить цікавіше, ніж варити велику каструлю борщу, наприклад, і потім є його тиждень.


  • бульйон яловичий— 1,5 L
  • шиітаке— 5-6 штук
  • грибы эноки— 1  Пучков
  • цибуля ріпчаста— 1/2 штуки
  • цибуля-пористий— 1/2 штуки(біла частина)
  • морква— 1 штука(невелика)
  • перець угорський— 1/2 штуки(среднеострие)
  • стрілки часнику— 3 штуки
  • локшина— 70 грам
  • імбир— 2 скибочки(або 1/3 немає. ложки сухого молотого)
  • соєвий соус— 1-2 Ст. ложок
  • рослинна олія— 1 Ст. ложка
  • кунжутну олію— 1 Ст. ложка
  • суміш прянощів— 1 Чайна ложка(китайская смесь "5 пряностей")
Грибна локшина на китайський манер - фото крок 1 Шиітаке нарежьте ломтиками и поджарьте вместе с репчатым луком на растительном масле до легкого румянца.

Грибна локшина на китайський манер - фото крок 2 Бульйон доведіть до кипіння, опустите в него пучок грибов эноки (або опеньків). Варіть до напівготовності. Затем добавьте обжаренные грибы.

Грибна локшина на китайський манер - фото крок 3 Нашинкуйте морковь тонкой соломкой, а перец — полукольцами. Опустите в суп и дайте закипеть. Затем добавьте стрелки чеснока, нарізані невеликими шматочками, и снова дайте закипеть.

Грибна локшина на китайський манер - фото крок 4 Пришла очередь лапши. Желательно брать плоскую неширокую лапшу, но можно использовать и спагетти. Крупные макаронные изделия брать нежелательно. Варіть до напівготовності.

Грибна локшина на китайський манер - фото крок 5 Добавьте в суп мелко нарубленный имбирь. Заправьте суп кунжутным маслом, лучше темным, затем влейте соевый соус.

Грибна локшина на китайський манер - фото крок 6 В последнюю очередь добавьте смесь китайских пряностей. Накрийте суп кришкою, дайте настояться без нагрева минут 10. За это время лапша дойдет до готовности, а овощи не переварятся.

Грибна локшина на китайський манер - фото крок 7 Подавайте суп гарячим, добавив в тарелку половинку сваренного вкрутую яйца и щедро посыпав зеленым луком.

Подібні рецепти

Грибна локшина

Китайський кляр

неперевершена, ароматне і поживне перша страва з печерицями та локшиною. Ідеально підійде для обіду в домашньому колі. готується швидко, просто і без зайвих зусиль. опис приготування: Це класичний рецепт приготування грибної локшини. Виходить наваристий і ситний супчик з чудовим ароматом. До р...

Грибна локшина з сушених грибів

Грибна локшина з сушених грибів

Незвичайний суп з локшиною домашньої і локшиною з сушених грибів. Суп виходить дуже ароматним і по справжньому "; домашнім" . думаю, вам і вашим близьким обов'язково сподобається. опис приготування: Перед вами класичний рецепт приготування грибної локшини з сушених грибів. грибна локшина + дом...

Соус китайський

Соус китайський

Соус китайський виходить в'язким, кисло-солодким і підходить ка до до м'яса, так і до риби. Приготований в домашніх умовах китайський соус не поступається ресторанного, до того ж він — свіжий і натуральний. опис приготування: Відтепер будинку ви зможете приготувати китайський соус ресторанного...

Гречана локшина з овочами і креветками

Гречана локшина з овочами і креветками

Гречана локшина з овочами і креветками - смачне і корисне блюдо японської кухні. Така локшина досить калорійна (348 кілокалорія 100 м), але вважається дієтичною, т. до. легко засвоюється організмом. опис приготування: Подавайте гречану локшину з овочами і креветками гарячої як самостійну страв...

Суп-локшина домашня на грибному бульйоні

Суп-локшина домашня на грибному бульйоні

Рецепт приготування дуже смачного грибного супу з домашньою локшиною опис приготування: Сушені гриби промиваємо і замочуємо в холодній воді на 3-4 годину ( 1 L 1 кг грибів). Набряклі гриби разом з водою поміщаємо в каструлю і варимо в ній без солі до готовності. Якщо гриби у вас свіжі, то їх м...