Рецепт Грибна локшина на китайський манер
Насичений ароматний суп, він поживний і смачний. Грибну локшину люблять багато, я ж пропоную трохи змінити звичний смак з новими прянощами. Такий суп буде дуже хороший в холодний період.
опис приготування:
Всього пара-трійка прянощів - і знайоме блюдо заграє новими фарбами. Для цього супу можна використовувати і звичні лісові гриби (наприклад, опеньки і печериці або лисички). А часникові стрілки замінюються зубчики часнику. Головне - прянощі, хороший бульйон, свіжі овочі та гарний настрій! Бульйон я зазвичай варю у великій каструлі на 6 літрів. Варю за правилами, з подпеченний корінням, на маленькому вогні, присмачивши бульйон перцем і цибулею. Потім проціджую і остуджують. Зберігаю в холодильнику і готую різні супи на один раз поїсти. Так виходить цікавіше, ніж варити велику каструлю борщу, наприклад, і потім є його тиждень.
- бульйон яловичий— 1,5 L
- шиітаке— 5-6 штук
- грибы эноки— 1 Пучков
- цибуля ріпчаста— 1/2 штуки
- цибуля-пористий— 1/2 штуки(біла частина)
- морква— 1 штука(невелика)
- перець угорський— 1/2 штуки(среднеострие)
- стрілки часнику— 3 штуки
- локшина— 70 грам
- імбир— 2 скибочки(або 1/3 немає. ложки сухого молотого)
- соєвий соус— 1-2 Ст. ложок
- рослинна олія— 1 Ст. ложка
- кунжутну олію— 1 Ст. ложка
- суміш прянощів— 1 Чайна ложка(китайская смесь "5 пряностей")
Бульйон доведіть до кипіння, опустите в него пучок грибов эноки (або опеньків). Варіть до напівготовності. Затем добавьте обжаренные грибы.
Нашинкуйте морковь тонкой соломкой, а перец — полукольцами. Опустите в суп и дайте закипеть. Затем добавьте стрелки чеснока, нарізані невеликими шматочками, и снова дайте закипеть.
Пришла очередь лапши. Желательно брать плоскую неширокую лапшу, но можно использовать и спагетти. Крупные макаронные изделия брать нежелательно. Варіть до напівготовності.
Добавьте в суп мелко нарубленный имбирь. Заправьте суп кунжутным маслом, лучше темным, затем влейте соевый соус.
В последнюю очередь добавьте смесь китайских пряностей. Накрийте суп кришкою, дайте настояться без нагрева минут 10. За это время лапша дойдет до готовности, а овощи не переварятся.
Подавайте суп гарячим, добавив в тарелку половинку сваренного вкрутую яйца и щедро посыпав зеленым луком.
Подібні рецепти
Китайський кляр
неперевершена, ароматне і поживне перша страва з печерицями та локшиною. Ідеально підійде для обіду в домашньому колі. готується швидко, просто і без зайвих зусиль. опис приготування: Це класичний рецепт приготування грибної локшини. Виходить наваристий і ситний супчик з чудовим ароматом. До р...
Грибна локшина з сушених грибів
Незвичайний суп з локшиною домашньої і локшиною з сушених грибів. Суп виходить дуже ароматним і по справжньому "; домашнім" . думаю, вам і вашим близьким обов'язково сподобається. опис приготування: Перед вами класичний рецепт приготування грибної локшини з сушених грибів. грибна локшина + дом...
Соус китайський
Соус китайський виходить в'язким, кисло-солодким і підходить ка до до м'яса, так і до риби. Приготований в домашніх умовах китайський соус не поступається ресторанного, до того ж він — свіжий і натуральний. опис приготування: Відтепер будинку ви зможете приготувати китайський соус ресторанного...
Гречана локшина з овочами і креветками
Гречана локшина з овочами і креветками - смачне і корисне блюдо японської кухні. Така локшина досить калорійна (348 кілокалорія 100 м), але вважається дієтичною, т. до. легко засвоюється організмом. опис приготування: Подавайте гречану локшину з овочами і креветками гарячої як самостійну страв...
Суп-локшина домашня на грибному бульйоні
Рецепт приготування дуже смачного грибного супу з домашньою локшиною опис приготування: Сушені гриби промиваємо і замочуємо в холодній воді на 3-4 годину ( 1 L 1 кг грибів). Набряклі гриби разом з водою поміщаємо в каструлю і варимо в ній без солі до готовності. Якщо гриби у вас свіжі, то їх м...