Рецепт Грибна ікра на зиму
Для зимового застілля немає краще закуски, ніж грибочки. Вони можуть маринованими, смаженими або у вигляді ікри. Дозвольте поділитися рецептом і показати, як приготувати грибну ікру на зиму!
опис приготування:
Грибну ікру можна робити з різних грибів, я навіть іноді заважаю, наприклад, підосичники з підберезники. Для приготування грибної ікри на зиму варто додати оцет або оцтову есенцію (я беру звичайний столовий яблучний оцет 9 %). У рецепті інгредієнти вказані з розрахунку на приблизно півтора кілограма.
Витримайте хоча б три доби перед тим як дегустувати ікру. Результат точно буде коштувати очікувань.
- гриби лісові— 1-1,5 кілограма
- морквина— 1-2 штук
- Цибуля— 1-2 штук
- помідори— 1-2 штук
- Масло рослинне— 300-400 мілілітрів
Потім відварені гриби потрібно обсмажити. Можете їх ще дрібніше нарізати, якщо любите дрібну ікру. Не шкодуйте масла рослинного, щоб грибочки не підгорає і не прилипали. Смажити потрібно годину на середньому вогні. Обов'язково ще посоліть за смаком.
Поки гриби смажаться, приготуйте на іншій сковороді овочі. Морквину натріть на тертці, цибулю дрібно поріжте, помідори можете ошпарити окропом, видалити шкірку і теж дрібно порізати. Всі овочі разом обсмажте до м'якості і рум'яного кольору.
Додайте потім овочі до грибів, продовжуйте смажити, перемішавши все разом.
А поки підготуйте банки, їх варто простерилізувати.
Коли банки будуть готові, розкладіть в них ікру.
Зверху в заповнені банки влийте ще масла рослинного, а також по столовій ложці оцтової есенції або оцту. Це потрібно для консервації закуски.
банки закупорьте, переверніть догори дном і поставте охолоджуватися. Грибну ікру на зиму ви можете їсти вже через пару днів або зберігати її в коморі до зими.
Подібні рецепти
Креветки, запечені під сметанним соусом
Для легкого перекусу або закуски на святковому столі відмінно підійде грибна ікра з помідорами на зиму. Готувати її можна з будь-яких грибів, в тому числі і з лісових. Швидше за все - з печериць. опис приготування: Грибна ікра з помідорами на зиму - це відмінна закуска і гарнір до м'ясних стра...
Грибна ікра з печериць
Домашня грибна ікра з печериць — це супер закуска на кожен день! Її можна мазати на хлібець або подавати, як доповнення до гарнірів або м'ясних страв. апетитна, легка і ароматна! опис приготування: розповім, як приготувати грибну ікру з печериць в домашніх умовах. Закуска готується з самого мі...
Грибна ікра з часником
Грибна ікра з часником, з додаванням ніжних смачних вершків — це просто ідеальний варіант гарніру для будь-якої страви. Ніжна і апетитна ікра підійде також для бутербродів. опис приготування: Готувати ікру будемо з печериць, додамо морква, цибуля і часник. Також особливу родзинку ікрі додасть ...
Грибна ікра з морквою і цибулею
Як зимової заготовки приготуйте смачну грибну ікру з морквою і цибулею. Взимку таке частування першим полетить зі столу! опис приготування: Грибна ікра з морквою і цибулею готується з простих і доступних інгредієнтів, її можна з легкістю заготовити на зиму, причому зберігатися вона буде в звич...
Грибна ікра з морквою
Грибна ікра з морквою урізноманітнює ваше повсякденне меню і доповнить сімейний обід. Обов'язково приготуйте кілька баночок за моїм рецептом. опис приготування: Грибна ікра з морквою — це відмінна закуска, подавати її можна з будь-яким хлібом і тостами. Готується легко при наявності найдоступн...