Рецепт Грибна ікра на зиму

Рецепт Грибна ікра на зиму
Кількість порцій: 5-6 Час приготування: 3 дн. 0 г. 0 хв.
Для зимового застілля немає краще закуски, ніж грибочки. Вони можуть маринованими, смаженими або у вигляді ікри. Дозвольте поділитися рецептом і показати, як приготувати грибну ікру на зиму!

опис приготування:

Грибну ікру можна робити з різних грибів, я навіть іноді заважаю, наприклад, підосичники з підберезники. Для приготування грибної ікри на зиму варто додати оцет або оцтову есенцію (я беру звичайний столовий яблучний оцет 9 %). У рецепті інгредієнти вказані з розрахунку на приблизно півтора кілограма.

Витримайте хоча б три доби перед тим як дегустувати ікру. Результат точно буде коштувати очікувань.

  • гриби лісові— 1-1,5 кілограма
  • морквина— 1-2 штук
  • Цибуля— 1-2 штук
  • помідори— 1-2 штук
  • Масло рослинне— 300-400 мілілітрів
Грибна ікра на зиму - фото крок 1 Зібрані свіжі гриби промийте і почистіть від листочків або бруду. Поріжте і відварити в підсоленій воді (приблизно годину). Цей етап підготовчий, він необхідний.

Грибна ікра на зиму - фото крок 2 Потім відварені гриби потрібно обсмажити. Можете їх ще дрібніше нарізати, якщо любите дрібну ікру. Не шкодуйте масла рослинного, щоб грибочки не підгорає і не прилипали. Смажити потрібно годину на середньому вогні. Обов'язково ще посоліть за смаком.

Грибна ікра на зиму - фото крок 3 Поки гриби смажаться, приготуйте на іншій сковороді овочі. Морквину натріть на тертці, цибулю дрібно поріжте, помідори можете ошпарити окропом, видалити шкірку і теж дрібно порізати. Всі овочі разом обсмажте до м'якості і рум'яного кольору.

Грибна ікра на зиму - фото крок 4 Додайте потім овочі до грибів, продовжуйте смажити, перемішавши все разом.
А поки підготуйте банки, їх варто простерилізувати.
Коли банки будуть готові, розкладіть в них ікру.

Грибна ікра на зиму - фото крок 5 Зверху в заповнені банки влийте ще масла рослинного, а також по столовій ложці оцтової есенції або оцту. Це потрібно для консервації закуски.

Грибна ікра на зиму - фото крок 6 банки закупорьте, переверніть догори дном і поставте охолоджуватися. Грибну ікру на зиму ви можете їсти вже через пару днів або зберігати її в коморі до зими.

Подібні рецепти

Грибна ікра з помідорами на зиму

Креветки, запечені під сметанним соусом

Для легкого перекусу або закуски на святковому столі відмінно підійде грибна ікра з помідорами на зиму. Готувати її можна з будь-яких грибів, в тому числі і з лісових. Швидше за все - з печериць. опис приготування: Грибна ікра з помідорами на зиму - це відмінна закуска і гарнір до м'ясних стра...

Грибна ікра з печериць

Грибна ікра з печериць

Домашня грибна ікра з печериць — це супер закуска на кожен день! Її можна мазати на хлібець або подавати, як доповнення до гарнірів або м'ясних страв. апетитна, легка і ароматна! опис приготування: розповім, як приготувати грибну ікру з печериць в домашніх умовах. Закуска готується з самого мі...

Грибна ікра з часником

Грибна ікра з часником

Грибна ікра з часником, з додаванням ніжних смачних вершків — це просто ідеальний варіант гарніру для будь-якої страви. Ніжна і апетитна ікра підійде також для бутербродів. опис приготування: Готувати ікру будемо з печериць, додамо морква, цибуля і часник. Також особливу родзинку ікрі додасть ...

Грибна ікра з морквою і цибулею

Грибна ікра з морквою і цибулею

Як зимової заготовки приготуйте смачну грибну ікру з морквою і цибулею. Взимку таке частування першим полетить зі столу! опис приготування: Грибна ікра з морквою і цибулею готується з простих і доступних інгредієнтів, її можна з легкістю заготовити на зиму, причому зберігатися вона буде в звич...

Грибна ікра з морквою

Грибна ікра з морквою

Грибна ікра з морквою урізноманітнює ваше повсякденне меню і доповнить сімейний обід. Обов'язково приготуйте кілька баночок за моїм рецептом. опис приготування: Грибна ікра з морквою — це відмінна закуска, подавати її можна з будь-яким хлібом і тостами. Готується легко при наявності найдоступн...