Рецепт Грецька закуска «Melidzana»
Мелідзана з овочів — це традиційна, дуже смачна грецька закуска, яку готують з запечених овочів. Вона виходить дуже ніжна, соковита і ароматна. Мій рецепт мелідзани з баклажанами.
опис приготування:
Приготувати смачну грецьку закуску "; мелідзану" досить просто, якщо слідувати покрокової інструкції до рецептом, а задоволення від цього смачного страви гарантоване. Рекомендую зробити це гастрономічне подорож до Греції разом з "; мелідзаной" під келишок доброго вина!
- баклажани— 2 штуки
- помідори— 2 штуки
- часник— 5 зубчиків
- Цибуля ріпчаста— 1 штука
- оливки зелені— 15 штук
- Сир фета— 150 грам
- Лимонний сік— 2 Ст. ложки
- Переч чорний мелений— 1 грам
- Масло рослинне— 80 грам
- зелень— 20 грам
Баклажани промийте та висушіть, наріжте уздовж навпіл, зробіть надрізи на м'якоті баклажана, не прорізаючи наскрізь. поріжте 2 зубчики часнику на пластинки і вставте їх в прорізи.
Зробіть хрестоподібні надрізи на помідорах.
Викладіть половинки баклажанів і помідори на пергамент, збризніть оливковим маслом і відправте для запікання в духовку на 45 хвилин при температурі 180-200 градусів.
Поки запікаються овочі, займіться начинкою, подрібніть цибулю і часник.
Обсмажте цибулю і часник на невеликій кількості рослинного масла до готовності.
оливки поріжте.
Влийте в миску 50 мл. оливкового масла, додайте 2 столові ложки лимонного соку і поперчіть.
Збийте масляну суміш до стану емульсії.
Додайте в заправку оливки.
Додайте обсмажені цибулю і часник.
Дайте запеченим овочам трохи охолонути.
З помідорів зніміть шкірку і наріжте дрібними кубиками.
Додайте помідори в заправку.
подрібніть зелень (петрушку або кинзу) і додайте в заправку.
Чайною ложкою вийміть запечену м'якоть баклажанів.
Намагайтеся зберегти в цілісності баклажанні "; човники" якщо збираєтеся їх начиняти, тому що мелідзану можна подавати і просто в салатник.
Запечені баклажани додайте в заправку, натріть на тертці один зубчик часнику, все перемішайте, дрібно наріжте сир фета і додайте в заправку.
Начините половинки баклажанів овочами і сиром фета, закуска виходить просто чудово смачною, вона хороша як в теплом, так і в холодному вигляді.
Подібні рецепти
Грецька гаряча закуска «упорядкований»
Мусака грецька - це запіканка з овочів і (як правило) м'яса під соусом «Бешамель». Рецепт мусаки відомий в кухні багатьох країн, але найсмачніше виходить саме мусака по-грецьки. опис приготування: В ідеалі мусака грецьку потрібно подавати з хорошим освіжаючим грецьким сиром "; Фета" і келихом ...
Середземноморська грецька піца на грилі
Середземноморський рецепт приготування піци на грилі. опис приготування: Розігрійте гриль на середньому рівні. Викласти ковбаски на змащену маслом грати, встановити на висоті 4 — 5 дюймів від вогню. Смажити на грилі періодично перевертаючи до повної готовності 7 — 9 хвилин. Трохи охолодити і н...
Єврейська закуска з сиру
Приготуйте на святковий стіл єврейську закуску з сиру. Смачно саме з мацою, але і звичайний хліб підійде. опис приготування: Для салату попередньо відваріть моркву. остудіть. Морква та інші інгредієнти натріть на тертці, змішайте з майонезом і спеціями і сформуйте кульки. сир плавлений— 1 ш...
Фруктова закуска
Іспанська закуска з ананаса, манго, лайма і перцю халапеньо. Блюдо найкраще подавати в літню спеку. кількість порцій: 2 ананас— 1 штука манго— 1 штука Червона цибуля— 1 штука халапеньо— 1 штука вапно— 1 штука петрушка— 1 штука сіль— 2 щіпки Для початку потрібно відрізати верхівку ананаса. ...
Гаряча закуска з печінки з грушею
Цікава закуска з яскравим кисло-солодко-солоним смаком і багатим ароматом. Неодмінно спробуйте її приготувати! запевняю: вам сподобається. опис приготування: Страви з печінки легко готуються і вимагають трохи часу на приготування. Головне - ретельно обробити печінку, знявши плівки і видаливши...