Рецепт Грецька мусака

Рецепт Грецька мусака
Кількість порцій: 3-4 Час приготування: 2 г. 0 хв.
Мусака грецька - це запіканка з овочів і (як правило) м'яса під соусом «Бешамель». Рецепт мусаки відомий в кухні багатьох країн, але найсмачніше виходить саме мусака по-грецьки.

опис приготування:

В ідеалі мусака грецьку потрібно подавати з хорошим освіжаючим грецьким сиром "; Фета" і келихом вина. Проте без цих продуктів теж можна обійтися. Приготуйте собі мусака на обід або вечерю. це ситно, смачно і, як не дивно, корисно.

  • баклажани— 6 штук
  • масло рослинне— 150 грам(*для смаження)
  • фарш— 750 грам(яловичина або баранина)
  • Червона цибуля— 2 штуки(рубаний)
  • часник— 2 зубчики(подрібнений)
  • рубані томати— 400 грам
  • томатне пюре— 2 Ст. ложки
  • цукор— 1 Чайна ложка
  • червоне вино— 200-250 грам
  • сіль морська— ? Щепоток
  • чорний перець— За смаком(мелений)
  • лавровий лист— 1 штука
  • кориця мелена— 1 щіпка
  • масло оливкове— 1/4 склянки
  • молоко— 900 грам
  • вершкове масло— 120 грам
  • мука— 120 грам
  • мускатний горіх мелений— 1 щіпка
  • жовток яєчний— 2 штуки
  • сир— 120-150 грам
1 1. Щоб приготувати мусака, почніть з баклажанів. Видаліть плодоніжки і наріжте овочі кружальцями завтовшки 1 см. Щедро посипте сіллю і покладіть в друшляк на 30 хвилин.

2 Промийте баклажани під проточною водою, відіжміть їх руками, щоб позбутися від надмірної вологи. Промокніть насухо і обсмажте у великій кількості масла. Помістіть смажені баклажани на папір, щоб позбутися від надлишків олії (є спрощений варіант традиційної грецької мусака: скропити баклажани невеликою кількістю оливкової олії і випікати протягом 20 хвилин замість того, щоб смажити їх).

3 Приготуйте м'ясний соус для мусака. Розігрійте велику сковороду на середньому вогні, додайте оливкову олію. Нарізану цибулю обсмажте, поки він не стане м'яким і злегка золотистим. додайте часник, томатне пюре і фарш, розбиваючи його дерев'яною ложкою; все обсмажте. Влийте червоне вино і дочекайтеся, поки воно випарується. Додайте консервовані помідори, цукор, щіпку кориці, 1 лавровий лист і хорошу щіпку солі і перцю. Доведіть до кипіння, зменшіть вогонь і тушкуйте під кришкою близько 30 хвилин, поки більша частина соку випарується.

4 Приготуйте соус «Бешамель» для мусака. Використовуйте велику каструлю, щоб розтопити масло на слабкому / середньому вогні. Борошно додавайте поступово, щоб вийшла паста. Додайте гаряче молоко, збийте все (для того щоб запобігти ваш соус від грудок). Якщо соус ще потрібно згущувати, використовуйте слабкий вогонь, продовжуйте помішувати. Зніміть каструлю з плити і додайте яєчні жовтки, сіль, перець, дрібку мускатного горіха і тертий сир. збийте швидко, щоб запобігти яйця від згортання їх в омлет.

5 збираємо мусака. Для цього вам знадобиться велике блюдо для випічки (приблизно 20 з 30 см). Змастіть маслом дно, боки каструлі, покладіть 1-й шар баклажанів. Влийте в м'ясо соус, розрівняйте. Додайте другий шар баклажанів, зверху - соус "; Бешамель ";. Все розрівняйте знову.

6 Посипте тертим сиром і запечіть в розігрітій до 180-200 ° С духовці приблизно протягом 60 хвилин (поки скоринка не стане світло-золотисто-коричневої). Вийміть і остудіть блюдо. Навіть якщо це буде важко, ви повинні почекати, поки мусака охолоне. Тільки тоді ріжте її на шматочки.

Подібні рецепти

Грецька закуска «Melidzana»

Салат «Цезар» легкий

Мелідзана з овочів — це традиційна, дуже смачна грецька закуска, яку готують з запечених овочів. Вона виходить дуже ніжна, соковита і ароматна. Мій рецепт мелідзани з баклажанами. опис приготування: Приготувати смачну грецьку закуску "; мелідзану" досить просто, якщо слідувати покрокової інстр...

Середземноморська грецька піца на грилі

Середземноморська грецька піца на грилі

Середземноморський рецепт приготування піци на грилі. опис приготування: Розігрійте гриль на середньому рівні. Викласти ковбаски на змащену маслом грати, встановити на висоті 4 — 5 дюймів від вогню. Смажити на грилі періодично перевертаючи до повної готовності 7 — 9 хвилин. Трохи охолодити і н...

Фаршировані макарони черепашки з грибами

Фаршировані макарони черепашки з грибами

Хочу поділитися з вами дуже смачним і дуже простим рецептом фаршированих макаронів черепашок з грибами! Виходять практично італійські каннеллони, але набагато дешевше! Спробуйте! опис приготування: Цей рецепт приготування фаршированих макаронів черепашок з грибами — прекрасне рішення для обіду...

Гамбургери з котлетами з сочевиці, овочів і сиру

Гамбургери з котлетами з сочевиці, овочів і сиру

Рецепт приготування гамбургерів з котлетами з сочевиці, морква, лука, часнику, козячого сиру і панірувальних сухарів. опис приготування: Ці вегетаріанські гамбургери будуть хороші для перекусу в пост. лавровий лист— 1 штука(котлети) сіль— За смаком(котлети) велика морква— 1 штука(котлети) ве...

Грибний суп з сушених грибів

Грибний суп з сушених грибів

Рецепт приготування грибного супу з сушених грибів завжди виручає мене взимку, коли хочеться ароматної, гарячої юшки — не з прісних магазинних печериць, а до цього запахом лісу! опис приготування: Простий рецепт грибного супу з сушених грибів завжди виручає мене взимку, коли так хочеться смачн...