Рецепт Гречка з білими грибами
Гречка з білими грибами — корисне, легке в приготуванні і дуже смачне блюдо домашньої кухні. Якщо у вас є білі гриби, обов'язково спробуйте приготувати їх разом з гречкою — вам сподобається!
опис приготування:
Рецепт гречки з білими грибами:
1. Для початку, промиваємо гриби і замочуємо в теплій воді, годинник два. Після чого, відмиванням їх від залишків землі. Процідивши воду з-під грибів, варимо в ній гриби протягом 5 хвилин.
2. Нарізаємо цибулю дрібними кубиками. Дістаємо гриби з відвару і нарізаємо їх соломкою. Відвар нам ще знадобиться, тому їх виливаємо.
3. Далі цибулю довго обсмажуємо на маслі, краще топленому, до стану красивою, трохи золотистої прозорості. Додаємо нарізані соломкою гриби і обсмажуємо разом з цибулею до появи смачного грибного запаху.
4. Додаємо в жаровню промиту (і краще обсмажену) гречку. Перемішуємо гриби і гречку, після чого, заливаємо гарячим курячим бульйоном і грибним відваром. Рідини повинно бути в два рази більше ніж крупи. Накриваємо кришкою і варимо 15 хвилин. спочатку 5 хвилин - на середньому вогні, потім, зменшуємо вогонь в половину.
5. через 15 хвилин, вимикаємо вогонь і знімаємо кришку, яку до цього відкривати не слід. У поверхні каші робимо поглиблення і в кожне додаємо по одному курячому яйцю. Важливо не пошкодити при цьому жовтки. Кожен жовток слід трохи посолити. Кладемо в центр великий шматок топленого масла. Можна додати чорного меленого перцю за смаком. Знову закриваємо жаровню і ставимо в розігріту до 100 градусів духовку, з 1 час. через 10 хвилин, зменшуємо нагрів до мінімуму.
6. заключний крок — виймаємо з духовки жаровню, знімаємо кришку і дістаємо в миску запечені яйця. Рубаємо їх і повертаємо назад до каші. Все добре перемішуємо, і блюдо можна подавати до столу. Раджу додати в тарілки ще по шматочку топленого або вершкового масла, адже правильну кашу маслом не зіпсуєш.
Гречка з білими грибами готова. Смачного!
- гречаної крупи— 900 грам
- сушені білі гриби— 2 щіпки
- цибулини— 3 штуки
- яйця— 3 штуки
- курячий бульйон— 1.5 L
- масло топлене— 3 скибочки
1. Для початку, промиваємо гриби і замочуємо в теплій воді, годинник два. Після чого, відмиванням їх від залишків землі. Процідивши воду з-під грибів, варимо в ній гриби протягом 5 хвилин.
2. Нарізаємо цибулю дрібними кубиками. Дістаємо гриби з відвару і нарізаємо їх соломкою. Відвар нам ще знадобиться, тому їх виливаємо.
3. Далі цибулю довго обсмажуємо на маслі, краще топленому, до стану красивою, трохи золотистої прозорості. Додаємо нарізані соломкою гриби і обсмажуємо разом з цибулею до появи смачного грибного запаху.
4. Додаємо в жаровню промиту (і краще обсмажену) гречку. Перемішуємо гриби і гречку, після чого, заливаємо гарячим курячим бульйоном і грибним відваром. Рідини повинно бути в два рази більше ніж крупи. Накриваємо кришкою і варимо 15 хвилин. спочатку 5 хвилин - на середньому вогні, потім, зменшуємо вогонь в половину.
5. через 15 хвилин, вимикаємо вогонь і знімаємо кришку, яку до цього відкривати не слід. У поверхні каші робимо поглиблення і в кожне додаємо по одному курячому яйцю. Важливо не пошкодити при цьому жовтки. Кожен жовток слід трохи посолити. Кладемо в центр великий шматок топленого масла. Можна додати чорного меленого перцю за смаком. Знову закриваємо жаровню і ставимо в розігріту до 100 градусів духовку, з 1 час. через 10 хвилин, зменшуємо нагрів до мінімуму.
6. заключний крок — виймаємо з духовки жаровню, знімаємо кришку і дістаємо в миску запечені яйця. Рубаємо їх і повертаємо назад до каші. Все добре перемішуємо, і блюдо можна подавати до столу. Раджу додати в тарілки ще по шматочку топленого або вершкового масла, адже правильну кашу маслом не зіпсуєш.
Гречка з білими грибами готова. Смачного!
Подібні рецепти
Гамбургер з білими грибами
Гарніри так само важливі, як гарячі страви для правильного раціону. А іноді вони можуть подаватися самостійно в Пост або для вегетаріанців. ідеально, якщо в такому варіанті буде білок, як тут. опис приготування: Якщо ви прочитаєте про те, як приготувати гречку з сушеними грибами, то дізнаєтеся...
Гречка з фаршем і грибами
Приготуємо сьогодні з вами прекрасний обід, який крім смаку буде ще й дуже корисним — гречка з фаршем і грибами. Беріть на замітку мій рецепт! опис приготування: Гречка з фаршем і грибами стане ідеальним обідом для всіх, навіть якщо ви дотримуєтеся правильного харчування. Фарш можна використов...
Гречка з грибами в мультиварці
Представляю вам рецепт прекрасного вегетаріанського страви, приготованого у всемогутньою мультиварці. Гречка з грибами в мультиварці готується швидко, без зайвого клопоту і виходить дуже смачною. опис приготування: Готувати гречку дуже просто, особливо якщо робити це в мультиварці. Всі власник...
Еклери з заварного тіста з білими грибами
Це дуже незвичайне і красиве блюдо, яке прикрасить собою будь-який святковий стіл: ніжні еклери з заварного тіста з сирно-грибною начинкою. Випічка не солодке, але повинна сподобається і діткам! опис приготування: Хочу порекомендувати вам цей класичний рецепт приготування еклерів з заварного т...
Вершковий суп з білими грибами
Дозвольте поділитися з вами, як приготувати вершковий суп з білими грибами. Ідеальне блюдо для романтичної вечері. Суп не вимагає до себе багато уваги, а виходить з неймовірно ніжним смаком. опис приготування: Цей наваристий вершковий суп з білими грибами - ще один фаворит осінніх страв! Білі ...