Рецепт Гречана каша в горщику

Рецепт Гречана каша в горщику
Кількість порцій: 2 Час приготування: 1 г. 0 хв.
Ми не будемо сьогодні готувати гречку за звичайним рецептом, сьогодні ми приготуємо особливе блюдо — гречку, запечену в горщику з грибами і копченою грудинкою, найсмачнішу кашу на світлі.

опис приготування:

Цей рецепт приготування гречаної каші в горщику, напевно, найулюбленіший в моїй родині. звичайно, гречка в будь-якому вигляді завжди у нас проходить на ура, але зроблена таким ось чином, каша ставати настільки смачною і ароматною, що просто пальчики оближеш. Тут є усе: і грибочки, і соковита грудинка, а коли запікати все разом в горщику, то всі інгредієнти вбирають соки один одного, в результаті каша виходить дуже навариста і ніжна. Обов'язково спробуйте приготувати це чудове блюдо, адже це не займе у вас багато часу, а результат напевно по достоїнству оцінять ваші рідні та близькі, і зараз я із задоволенням розповім вам, як зробити гречану кашу в горщику.

  • Крупа гречана— 60 грам
  • гриби— 100 грам
  • Грудинка копчена— 70 грам
  • Цибуля ріпчаста— 30 грам
  • морква— 20 грам
  • Вершкове масло— 1 Чайна ложка
  • Масло рослинне— 2 Ст. ложки
  • сіль— За смаком
  • Перець чорний мелений— За смаком
Гречана каша в горщику - фото крок 1 Для початку нам необхідно ретельно промитий гречану крупу, очистити цибулю і моркву, розморозити гриби (якщо вони у вас були заморожені).

Гречана каша в горщику - фото крок 2 Грудинку нарізаємо кубиками і обсмажуємо на сковороді. якщо жиру, виділеного грудинкою, буде недостатньо, то можете налити невелику кількість рослинної олії.

Гречана каша в горщику - фото крок 3 Перекладываем грудинку в отдельную посуду, а на сковороду викладаємо дрібно нарізану цибулю і натерту моркву. обсмажуємо хвилин 5-7, а потім додаємо гриби, всі разом готуємо протягом 10-15 хвилин.

Гречана каша в горщику - фото крок 4 Тепер в горщик викладаємо гречану крупу і заливаємо її водою так, щоб рідина була вище гречки на 1 сантиметр. На гречку викладаємо обсмажену грудинку, потім суміш цибулі, грибів і моркви. Солимо і перчимо до смаку, накриваємо кришкою. Ставимо горщик в духовку і встановлюємо температуру 200-220 градусів, готуємо протягом 45-50 хвилин.

Гречана каша в горщику - фото крок 5 Тепер наша гречка готова, і ми можемо починати вечерю. Приємного всім апетиту!!!

Подібні рецепти

Гречана каша з гарбузом

Млинці з квасолі

Якщо ви до цих пір не готуєте гарбуз, то вам слід почати це робити! Скільки цікавих і різноманітних рецептів з цим овочем можна знайти! Страви смачні і корисні. Ось вам один цікавий рецепт. опис приготування: Пропоную вам уважно вивчити, як приготувати гречану кашу з гарбузом на гарнір. Вона і...

Гречана локшина з овочами і креветками

Гречана локшина з овочами і креветками

Гречана локшина з овочами і креветками - смачне і корисне блюдо японської кухні. Така локшина досить калорійна (348 кілокалорія 100 м), але вважається дієтичною, т. до. легко засвоюється організмом. опис приготування: Подавайте гречану локшину з овочами і креветками гарячої як самостійну страв...

Горохова каша в горщику

Горохова каша в горщику

розповідаю, як приготувати горохову кашу в горщику — споконвіку російське, смачне, ситне і корисне блюдо! опис приготування: Не секрет, що в горщиках їжа виходить особливо смачною, але каші, приготовані таким чином, це взагалі щось незвичайне — пишні, ароматні, розваристої! Горохова каша не ви...

Яловичина в горщику з овочами

Яловичина в горщику з овочами

Яловичина в горщику з овочами це відмінна ідея не тільки для сімейної вечері, але і чудовий варіант для зустрічі дорогих гостей, блюдо неймовірно смачне, та й виглядає в горщиках казково. опис приготування: Зовсім недавно я придбала в магазині чотири невеликих горщика і, як виявилося, не марн...

Яловичина тушкована в горщику

Яловичина тушкована в горщику

Один з кращих способів приготування яловичини, який тільки можна придумати — ніжне м'ясо в гірчично-сметанному заливанні. розповідаю, як приготувати яловичину тушковану в горщику. Насолоджуйтесь опис приготування: Я вже не знаю кому як, але для мене приготування яловичини — це хвора тема, що я...