Рецепт Гратен з картоплі з грибами
Гратен з картоплі з грибами можна подати в якості самостійного гарячої страви зі свіжим салатом, наприклад. А можна гратен піднести і як смачного і ситного гарніру. Спробуйте!
опис приготування:
Як приготувати гратен з картоплі з грибами?
1. Увімкніть духовку нагріватися на 170 градусів.
2. У сковороді на високому вогні розігрійте оливкову і вершкове масло, додайте нарізані пластинками гриби і смажте, помішуючи, поки не википить рідина. Потім додайте мускатний горіх і пропущений через прес часник. Перемішайте і зніміть з вогню.
3. Картоплю почистіть і наріжте тонкими пластами. Найкраще для цієї мети підійде комбайн з теркою мандоліна.
4. Половину приготованих пластинок картоплі викладіть на дно форми, викладайте картопля внахлест, формуючи свого роду сходинки. Посоліть перший шар.
5. Потім викладіть шар грибів і знову — картопля і гриби.
6. Обережно полийте блюдо молоком.
7. Форму для запікання накрийте фольгою і відправляйте в розігріту духовку на годину.
8. Через годину виберіть блюдо з духовки, посипте тертим сиром і запікайте ще протягом 25 хвилин або поки верхівка грата не стане золотисто-коричневого.
Гратен з картоплі з грибами готовий!
Смачного!
- гриби (печериці) — 350 грам
- Картопля— 1-1,2 кілограма
- Вершкове масло— 30 грам
- Масло оливкове— 1 Ст. ложка
- часник— 1-2 зубчиків
- Мускатний горіх— 0,5 чайних ложки
- молоко— 300 мілілітрів
- сир жовтий— 50 грам
1. Увімкніть духовку нагріватися на 170 градусів.
2. У сковороді на високому вогні розігрійте оливкову і вершкове масло, додайте нарізані пластинками гриби і смажте, помішуючи, поки не википить рідина. Потім додайте мускатний горіх і пропущений через прес часник. Перемішайте і зніміть з вогню.
3. Картоплю почистіть і наріжте тонкими пластами. Найкраще для цієї мети підійде комбайн з теркою мандоліна.
4. Половину приготованих пластинок картоплі викладіть на дно форми, викладайте картопля внахлест, формуючи свого роду сходинки. Посоліть перший шар.
5. Потім викладіть шар грибів і знову — картопля і гриби.
6. Обережно полийте блюдо молоком.
7. Форму для запікання накрийте фольгою і відправляйте в розігріту духовку на годину.
8. Через годину виберіть блюдо з духовки, посипте тертим сиром і запікайте ще протягом 25 хвилин або поки верхівка грата не стане золотисто-коричневого.
Гратен з картоплі з грибами готовий!
Смачного!
Подібні рецепти
Хрін з яблуками на зиму
Рецепт приготування страви «Гратен з брокколі». Просто чудовий смак страви, його можна подавати без всякого гарніру. опис приготування: У приготуванні страви використовуються такі інгредієнти як: брокколі, молоко, оливкова олія, борошно і сир. Виходить блюдо ситним і дуже смачним. сир— 120 ...
Гратен з помідорів
Гратен з помідорів — це просте і смачне блюдо, яке відмінно урізноманітнює ваше повсякденне меню. Беріть на замітку мій рецепт! опис приготування: У приготуванні грата з помідорів немає нічого складного, до того ж таке апетитне блюдо готується досить швидко, а виходить воно дуже соковите і сма...
Гратен з кабачками гриль
Гратен з кабачками — прекрасне блюдо для літнього обіду або вечері. Попередньо обсмажені овочі на грилі, запечені під ніжним вершковим соусом і сирною скоринкою. опис приготування: Прочитавши мій рецепт, ви дізнаєтеся як приготувати "; Гратен з кабачками гриль ";. Це легке і смачне блюдо чудов...
Гратен з гарбуза з сиром
Коли все інші солоні і солодкі страви з гарбуза вам злегка набридли, приготуйте гратен з гарбуза з сиром. Додамо в такий гратен трохи картоплі, лука, спецій і багато сиру. Буде яскраво і смачно! опис приготування: Як приготувати гратен з гарбуза з сиром? 1. Увімкніть духовку нагріватися на 180...
Гратен з креветками
Блюдо для любителів сиру і креветок. Смачно і в гарячому вигляді, і в холодним. ніжні, м'які креветки в пряному сирному соусі — просто пальчики оближеш! Дуже смачно і просто! опис приготування: Креветки цілком можна замінити на морський коктейль або якісь морепродукти. В іншому ж, точно дотрим...