Рецепт Гратен з баклажанів
грата — це французька запіканка, яка готується в духовці до утворення апетитною скоринки. Сьогодні ми будемо готувати гратен з баклажанів — дуже смачне і апетитне блюдо.
опис приготування:
Пропоную цікавий рецепт вишуканої французької кухні — гратен з баклажанів. Готується досить складно, але в кінцевому рахунку виходить дуже смачно. Гратен з баклажанів відмінно підійде як гарнір до м'ясних страв, особливо до баранини. Однак для вегетаріанців гратен з даного рецептом — самодостатнє смачне і ситне блюдо. Втім, я хоч і їм м'ясо, все одно дуже люблю готувати гратен з баклажанів на "; розвантажувальний" день. сподіваюся, рецепт вам сподобається!
- баклажани— 3 штуки(великі)
- Цибуля— 1 штука
- часник— 1 штука(головка)
- великі помідори— 4 штуки(або помідори черрі (300 г))
- тертий пармезан— 80 грам
- Томатна паста— 1 Чайна ложка
- Свіжий базилік— — За смаком
- Оливкова олія— — За смаком
- сіль, перець— — За смаком
Потім додаємо порізані помідори (якщо у вас черрі, то ріжемо їх навпіл) і обсмажуємо разом з цибулею протягом 15 хвилин на середньому вогні. Щоб овочі не пригорали можна додати трохи води або бульйону.
Баклажани очищаємо від шкірки, нарізаємо кружечками і наносимо на кожен шматочок надрізи у вигляді сіточки. солимо.
Щоб прибрати гіркоту баклажанів, накриваємо овочі паперовим рушником або серветкою, скроплюємо молоком, добре притискаємо і даємо полежати баклажанів в такому вигляді близько 10 хвилин. Вони повинні будуть пустити сік, який потім потрібно буде видалити, протерши кожен шматочок.
Баклажани перчимо і обсмажуємо в сковорідці з маслом і часником.
Баклажани обсмажуємо з двох сторін. Злегка посипаємо тертим пармезаном.
Поки баклажани обсмажуються не забувайте про томатну масу.
Частина тушкованих помідорів ми перекладаємо в сковорідку до баклажанів, випаровуємо рідина і додаємо томатну пасту.
Форму для випікання змащуємо вершковим маслом і зверху викладаємо обсмажені баклажани, якщо потрібно посолити їх.
Залишки тушкованих помідорів викладаємо в сито і протираємо крізь нього, рівномірно розподіляючи рідину на баклажани.
Повинна вийти приблизно ось така картина.
Посипаємо тертим пармезаном.
І відправляємо гратен з баклажанів запікатися під гриль або в розігріту до 220 градусів духовку до утворення апетитною скоринки.
Готовий гратен прикрашаємо гілочками чебрецю або свіжою зеленню і подаємо до столу. Смачного!
Подібні рецепти
Картопляний гратен з сиром і вершками
Рецепт приготування страви «Гратен з брокколі». Просто чудовий смак страви, його можна подавати без всякого гарніру. опис приготування: У приготуванні страви використовуються такі інгредієнти як: брокколі, молоко, оливкова олія, борошно і сир. Виходить блюдо ситним і дуже смачним. сир— 120 ...
Гратен з картоплі з грибами
Гратен з картоплі з грибами можна подати в якості самостійного гарячої страви зі свіжим салатом, наприклад. А можна гратен піднести і як смачного і ситного гарніру. Спробуйте! опис приготування: Як приготувати гратен з картоплі з грибами? 1. Увімкніть духовку нагріватися на 170 градусів. 2. У ...
Гратен з кабачками гриль
Гратен з кабачками — прекрасне блюдо для літнього обіду або вечері. Попередньо обсмажені овочі на грилі, запечені під ніжним вершковим соусом і сирною скоринкою. опис приготування: Прочитавши мій рецепт, ви дізнаєтеся як приготувати "; Гратен з кабачками гриль ";. Це легке і смачне блюдо чудов...
Гратен з помідорів
Гратен з помідорів — це просте і смачне блюдо, яке відмінно урізноманітнює ваше повсякденне меню. Беріть на замітку мій рецепт! опис приготування: У приготуванні грата з помідорів немає нічого складного, до того ж таке апетитне блюдо готується досить швидко, а виходить воно дуже соковите і сма...
Гратен з гарбуза з сиром
Коли все інші солоні і солодкі страви з гарбуза вам злегка набридли, приготуйте гратен з гарбуза з сиром. Додамо в такий гратен трохи картоплі, лука, спецій і багато сиру. Буде яскраво і смачно! опис приготування: Як приготувати гратен з гарбуза з сиром? 1. Увімкніть духовку нагріватися на 180...