Рецепт Горохова каша в горщику
розповідаю, як приготувати горохову кашу в горщику — споконвіку російське, смачне, ситне і корисне блюдо!
опис приготування:
Не секрет, що в горщиках їжа виходить особливо смачною, але каші, приготовані таким чином, це взагалі щось незвичайне — пишні, ароматні, розваристої! Горохова каша не виняток — варто один раз приготувати її в горщиках, щоб зрозуміти, що це найкращий спосіб.
Вегетаріанці можуть в таку кашу м'ясних продуктів не додавати — вийде теж дуже непогано — але мені, звичайно, більше до душі горохова каша з ароматним м'ясним духом. Так що цей рецепт приготування горохової каші в горщику має на увазі використання грудинки, окосту або бекону — можна сирих, але з копченими вийде ще краще!
- горох лущений— 2 склянки
- Грудинка, Окіст або бекону— 300 грам(можна і "; пісне" м'ясо використовувати, але тоді обов'язково додати вершкове масло)
- Цибуля ріпчаста— 2 штуки
- сіль— За смаком
- Перець чорний мелений— За смаком
- Лавровий лист— 3-4 штук
Залити чистою холодною водою так, щоб вона покривала горох приблизно на 3-4 см, закрити кришкою і залишити при кімнатній температурі.
Через зазначений час горох повинен увібрати в себе воду і розбухнути, збільшившись в два рази.
Ще раз ретельно промити горох проточною водою і відставити убік.
Нарезать грудинку, сало або бекон невеликими шматочками.
Нарізати цибулю.
Обсмажити бекон до рум'яного кольору на добре розігрітій сковороді. Додати цибулю і пасерувати, поки він не стане золотистим.
Горох розкласти в горщики. Додати м'ясо з цибулею, по чайній ложці солі і лаврового листа. поперчити.
Залити гарячою водою майже до країв горщика.
Накрити горщики кришками або фольгою і відправити в розігріту до 160С духовку на 1,5-2 годину. За цей час горох повинен повністю розваритися, просочитися ароматами спецій і м'яса… Це просто фантастика, а не каша!:)
Подібні рецепти
Фальшиве шампанське
Смачна і ситна горохова каша на воді — чудовий гарнір для будь-якого м'ясної страви, ковбаси і т.д. Її можна подавати зі звичайною засмажкою з моркви і цибулі, можна брати з собою на роботу, в поїздку. опис приготування: Цей гарнір ідеальний тим, що смачний як в гарячому, так і в холодному виг...
Горохова каша з копченими реберцями
Прохолодною восени всім хочеться тепла. А найтепліше блюдо — це каша. смачна, корисна, ситна — горохова каша відмінно зігріє вас в осінній дощовий день. опис приготування: Горох треба замочити, а потім поставити на вогонь в глибокій сковороді, заливши водою. Ребра обсмажте і додайте до майже г...
Горохова каша з салом
каша, приготована з розвареного гороху може бути гарніром до м'яса, птиці, рибі або самостійною стравою. А також використовуватися в якості начинки в пироги і пиріжки. опис приготування: Сьогодні приготуємо горохову кашу з салом. Всім любителям цього продукту така каша припаде до смаку. Особли...
Горохова каша з куркою
Набридли звичні гарніри? Тоді рекомендую дізнатися, як приготувати горохову кашу з куркою. відмінний гарнір! Смачне і ситне блюдо, яке, до того ж, дуже корисне. Спробуйте обов'язково! опис приготування: Хочу розповісти, як приготувати горохову кашу з куркою. Виходить і ситне, і ніжне блюдо одн...
Горохова каша з цибулею
Цибуля добре поєднується з горохом. Він надає каші особливий смак і приємний аромат. Часто готую таку кашу своїм домочадцям, і вони завжди просять добавки. Спробуйте! опис приготування: Дуже смачна горохова каша. Для її приготування відваріть (до стану разваривания) попередньо замочений горох....