Рецепт Голубці Сіціліанец

Рецепт Голубці Сіціліанец
Кількість порцій: 3-4 Час приготування: 1 г. 0 хв.
Голубці вважають традиційною стравою слов'янської кухні.На насправді в XIV-XV ст. воно було запозичене зі східної кухні. А назва голубці отримали,т.к. блюдо нагадувало тушки голубів в сметані.

опис приготування:

Пропускаємо м'ясо через м'ясорубку. Можна кілька разів, тоді воно вийде зовсім ніжним.

Відварюємо макарони до майже готового стану, потім промиваємо їх під холодною водою і даємо стекти через друшляк.

Перемішуємо м'ясо з макаронами, солимо і перчимо до смаку.

Подрібнюємо одну цибулину і пасеруємо її на вершковому маслі до золотистого кольору.

Готовий лук перемішуємо з фаршем.

Відокремлюємо капустяне листя від вилка і проварюємо їх в окропі 5-7 хвилин, щоб вони стали м'якими. Розкладаємо їх на деку, щоб вони висохли і охололи. Потім відбиваємо їх.

Загортаємо фарш в капустяні листи як в конверт.

Розігріваємо трохи олії на сковороді і злегка обсмажуємо голубці.

Обсмажені голубці складаємо в глибоку каструлю.

Тепер готуємо соус.

Наливаємо на сковороду сметану, томатне пюре і борошно, розчинену в 1 склянці води. Солимо до смаку, перемішуємо і протушіваем пару хвилин.

Отриманим соусом поливаємо голубці і ставимо їх гаситися на повільному вогні під кришкою на 20 хвилин.

Гасити можна і в духовці, але тоді кришкою краще не накривати.


  • м'ясо, можна готовий фарш— 300 грам
  • капуста— 800 грам
  • макарони— 100 грам
  • цибулина— 1 штука
  • мука— 1 Ст. ложка
  • томатне пюре— 3 Ст. ложки
  • крем— — За смаком
  • сіль— — За смаком
  • зелень— — За смаком
Пропускаємо м'ясо через м'ясорубку. Можна кілька разів, тоді воно вийде зовсім ніжним.

Відварюємо макарони до майже готового стану, потім промиваємо їх під холодною водою і даємо стекти через друшляк.

Перемішуємо м'ясо з макаронами, солимо і перчимо до смаку.

Подрібнюємо одну цибулину і пасеруємо її на вершковому маслі до золотистого кольору.

Готовий лук перемішуємо з фаршем.

Відокремлюємо капустяне листя від вилка і проварюємо їх в окропі 5-7 хвилин, щоб вони стали м'якими. Розкладаємо їх на деку, щоб вони висохли і охололи. Потім відбиваємо їх.

Загортаємо фарш в капустяні листи як в конверт.

Розігріваємо трохи олії на сковороді і злегка обсмажуємо голубці.

Обсмажені голубці складаємо в глибоку каструлю.

Тепер готуємо соус.

Наливаємо на сковороду сметану, томатне пюре і борошно, розчинену в 1 склянці води. Солимо до смаку, перемішуємо і протушіваем пару хвилин.

Отриманим соусом поливаємо голубці і ставимо їх гаситися на повільному вогні під кришкою на 20 хвилин.

Гасити можна і в духовці, але тоді кришкою краще не накривати.


Подібні рецепти

Голубці без рису

Ліниві голубці (простий рецепт)

Якщо ви хочете схуднути або просто стежте за фігурою, то голубці без рису вам обов'язково припадуть до смаку. Цей рецепт створений спеціально для тих, хто звик вважати калорії. опис приготування: Про те, як приготувати голубці без рису, можна прочитати в цьому рецепті. Якщо ви любите це блюдо,...

Голубці ідеальні

Голубці ідеальні

голубці — класичне блюдо української кухні. Голубці можна приготувати як в будні, так і на святковий стіл. Мені це блюдо подобається тим, що його можна подати під різними соусами. Вкуснятина! опис приготування: Голубці часто готую, т.к. це блюдо залишається смачним на другий день і його дуже з...

Голубці з квашеної капусти

Голубці з квашеної капусти

Голубці з квашеної капусти в домашніх умовах ще називають сарма. Це ароматне і соковите блюдо, яке так популярно на угорській кухні, але у кожної господині є свій секрет приготування. опис приготування: Незвичайне рішення — голубці з квашеної капусти в домашніх умовах. Це істинно угорську стра...

Голубці з овочів

Голубці з овочів

Якщо ви шукаєте, як приготувати вегетаріанські голубці, тоді ви за адресою! Рецепт досить традиційний, ось тільки м'ясо необхідно замінити овочами і грибами. Виходять такі голубці дуже смачними! опис приготування: Традиційний рецепт приготування голубців знаком всім, але сьогодні я розповім ва...

Голубці з бурякової гички

Голубці з бурякової гички

Голубці з бурякової гички — корисний, смачний і дуже красивий гарнір до багатьох м'ясних страв. опис приготування: Голубці з бурякової гички — незвичайне блюдо, яке рідко можна зустріти на наших столах. Однак, це не означає, що страва не смачне або не корисна. навпаки. Дуже корисне і дуже смач...