Рецепт Голубці по-вірменськи

Рецепт Голубці по-вірменськи
Кількість порцій: 10-12 Час приготування: 1 г. 0 хв.
У багатьох традиційних кухнях готують схожі страви. Пропоную вам спробувати рецепт приготування голубців по-вірменськи, де замість капустяних використовуються виноградне листя.

опис приготування:

1. Насамперед необхідно зайнятися листям. Їх потрібно ретельно вибрати, щоб голубці по-вірменськи в домашніх умовах вийшли соковиті і м'які. Використовувати краще молоді і не дуже великі листи. Попередньо їх потрібно опустити в окріп на 2-3 хвилини, а потім просушити в друшляку або на паперовому рушнику. До речі, виноградне листя в консервованому вигляді продаються в магазині.

2. Для начинки краще використовувати баранину або поєднання яловичини і баранини. м'ясо вимити, обсушити і пропустити через м'ясорубку разом з цибулею. При бажанні в фарш можна додати також часник.

3. зелень вимити, просушити і подрібнити ножем. Додати в начинку.

4. Посолити і поперчити за смаком, додати при бажанні спеції і ретельно перемішати.

5. На виноградний лист викласти невелику кількість начинки і акуратно згорнути.

6. Викласти на сковороду з рослинним маслом і обсмажити з двох сторін. Потім перекласти в сотейник або жароміцних форму.

7. В рецепт приготування голубців по-вірменськи можна використовувати як томатний, так і сметанний соус, щоб вони протушкувати і були соковитими.

8. Коли все голубці обсмажені, сотейник накрити тарілкою і залишити їх гаситися на маленькому вогні до готовності. Тарілка дозволить голубців зберегти свою форму.

Смачного!

  • Виноградне листя— 20 штук
  • фарш— 500 грам
  • цибулина— 1-2 штук
  • свіжа зелень— 50 грам(Braai, кріп, петрушка, базилік)
  • сіль— 1 щіпка
  • перець— 1 щіпка
  • Рослинна олія— 1 Ст. ложка
  • Мал— 200 грам
1. Насамперед необхідно зайнятися листям. Їх потрібно ретельно вибрати, щоб голубці по-вірменськи в домашніх умовах вийшли соковиті і м'які. Використовувати краще молоді і не дуже великі листи. Попередньо їх потрібно опустити в окріп на 2-3 хвилини, а потім просушити в друшляку або на паперовому рушнику. До речі, виноградне листя в консервованому вигляді продаються в магазині.

2. Для начинки краще використовувати баранину або поєднання яловичини і баранини. м'ясо вимити, обсушити і пропустити через м'ясорубку разом з цибулею. При бажанні в фарш можна додати також часник.

3. зелень вимити, просушити і подрібнити ножем. Додати в начинку.

4. Посолити і поперчити за смаком, додати при бажанні спеції і ретельно перемішати.

5. На виноградний лист викласти невелику кількість начинки і акуратно згорнути.

6. Викласти на сковороду з рослинним маслом і обсмажити з двох сторін. Потім перекласти в сотейник або жароміцних форму.

7. В рецепт приготування голубців по-вірменськи можна використовувати як томатний, так і сметанний соус, щоб вони протушкувати і були соковитими.

8. Коли все голубці обсмажені, сотейник накрити тарілкою і залишити їх гаситися на маленькому вогні до готовності. Тарілка дозволить голубців зберегти свою форму.

Смачного!

Подібні рецепти

Голубці без рису

Ліниві голубці (простий рецепт)

Якщо ви хочете схуднути або просто стежте за фігурою, то голубці без рису вам обов'язково припадуть до смаку. Цей рецепт створений спеціально для тих, хто звик вважати калорії. опис приготування: Про те, як приготувати голубці без рису, можна прочитати в цьому рецепті. Якщо ви любите це блюдо,...

Голубці ідеальні

Голубці ідеальні

голубці — класичне блюдо української кухні. Голубці можна приготувати як в будні, так і на святковий стіл. Мені це блюдо подобається тим, що його можна подати під різними соусами. Вкуснятина! опис приготування: Голубці часто готую, т.к. це блюдо залишається смачним на другий день і його дуже з...

Голубці з квашеної капусти

Голубці з квашеної капусти

Голубці з квашеної капусти в домашніх умовах ще називають сарма. Це ароматне і соковите блюдо, яке так популярно на угорській кухні, але у кожної господині є свій секрет приготування. опис приготування: Незвичайне рішення — голубці з квашеної капусти в домашніх умовах. Це істинно угорську стра...

Голубці з овочів

Голубці з овочів

Якщо ви шукаєте, як приготувати вегетаріанські голубці, тоді ви за адресою! Рецепт досить традиційний, ось тільки м'ясо необхідно замінити овочами і грибами. Виходять такі голубці дуже смачними! опис приготування: Традиційний рецепт приготування голубців знаком всім, але сьогодні я розповім ва...

Голубці з бурякової гички

Голубці з бурякової гички

Голубці з бурякової гички — корисний, смачний і дуже красивий гарнір до багатьох м'ясних страв. опис приготування: Голубці з бурякової гички — незвичайне блюдо, яке рідко можна зустріти на наших столах. Однак, це не означає, що страва не смачне або не корисна. навпаки. Дуже корисне і дуже смач...