Рецепт Голубці по-грузинськи

Рецепт Голубці по-грузинськи
Кількість порцій: 10 -15 Час приготування: 3 г. 0 хв.
долма — голубці по-грузинськи в домашніх умовах можуть стати головним блюдом на будь-якому столі. Традиційно вони готуються в листі винограду, які були приготовлені заздалегідь і заморожені.

опис приготування:

Незвичайне блюдо — голубці по-грузинськи в домашніх умовах, яке прийнято називати "; долма ";. Готують його і на святковий стіл і просто до обіду. Незвичайне рішення — загорнути фарш з крупою в виноградне листя прийшло одному кулінарові багато років назад. Смак таких голубців приголомшливий, але в цьому велику роль відіграють ще й приправи.

  • Виноградне листя— 30  штук
  • фарш— 800 грам
  • Мал— 150 грам
  • Цибуля— 2  штуки
  • часник— 5 зубчиків
  • м'ята— 10 грам
  • Сіль і спеції— За смаком
  • Масло для смаження— 40 грам
Голубці по-грузинськи - фото крок 1 1. Якщо ви берете готовий фарш для цієї страви — добре, але краще зробити його самому. Для долми традиційно використовується баранина.

Голубці по-грузинськи - фото крок 2 2. Нарізаємо м'ясо і рубаємо його ножем якомога дрібніше. Тим часом відварюємо рис і даємо йому охолонути. Якщо баранина занадто "; суха ";, додайте трохи сала або Курдючей жиру.

Голубці по-грузинськи - фото крок 3 3. Тепер найголовніше — виноградне листя. У країнах, де традиційною стравою є долма, виноградне листя завжди готують заздалегідь і запасаються ними про запас. Так зробила і я. Влітку я мою, складаю один до одного, загортаю і відправляю в морозильну камеру. Особливістю цих листів є те, що вони повинні бути трохи заморожені або промаринуватися перед початком приготування.

Голубці по-грузинськи - фото крок 4 4. Змішуємо рис з рубаним м'ясом і додаємо сіль, спеції за смаком. Для цієї страви чудово підійдуть коріаднр, kindza, естрагон і суміші перців.

Голубці по-грузинськи - фото крок 5 5. Тепер можемо начиняти кожен лист отриманим фаршем. загортаємо конвертом, як звичайні голубці.

Голубці по-грузинськи - фото крок 6 6. Окремо готуємо соус: розштовхуємо в ступці часник, м'яту і сіль. Ми залишаємо на деякий час просочитися, а самі тим часом продовжуйте фарширувати голубці.

Голубці по-грузинськи - фото крок 7 7. Потім відправляємо отриманий соус до долма, заливаємо трохи води і тушкуємо. Виноградне листя виділять сік і голубці будуть гаситися у власному соку з приправами.

Голубці по-грузинськи - фото крок 8 8. Тушкуємо до готовності і подаємо до столу разом з соусом і сметаною.

Подібні рецепти

Голубці без рису

Ліниві голубці (простий рецепт)

Якщо ви хочете схуднути або просто стежте за фігурою, то голубці без рису вам обов'язково припадуть до смаку. Цей рецепт створений спеціально для тих, хто звик вважати калорії. опис приготування: Про те, як приготувати голубці без рису, можна прочитати в цьому рецепті. Якщо ви любите це блюдо,...

Голубці ідеальні

Голубці ідеальні

голубці — класичне блюдо української кухні. Голубці можна приготувати як в будні, так і на святковий стіл. Мені це блюдо подобається тим, що його можна подати під різними соусами. Вкуснятина! опис приготування: Голубці часто готую, т.к. це блюдо залишається смачним на другий день і його дуже з...

Голубці з квашеної капусти

Голубці з квашеної капусти

Голубці з квашеної капусти в домашніх умовах ще називають сарма. Це ароматне і соковите блюдо, яке так популярно на угорській кухні, але у кожної господині є свій секрет приготування. опис приготування: Незвичайне рішення — голубці з квашеної капусти в домашніх умовах. Це істинно угорську стра...

Голубці з овочів

Голубці з овочів

Якщо ви шукаєте, як приготувати вегетаріанські голубці, тоді ви за адресою! Рецепт досить традиційний, ось тільки м'ясо необхідно замінити овочами і грибами. Виходять такі голубці дуже смачними! опис приготування: Традиційний рецепт приготування голубців знаком всім, але сьогодні я розповім ва...

Голубці з бурякової гички

Голубці з бурякової гички

Голубці з бурякової гички — корисний, смачний і дуже красивий гарнір до багатьох м'ясних страв. опис приготування: Голубці з бурякової гички — незвичайне блюдо, яке рідко можна зустріти на наших столах. Однак, це не означає, що страва не смачне або не корисна. навпаки. Дуже корисне і дуже смач...