Рецепт Голландський соус
голландський соус (голландський соус) - традиційний французький соус, який подають до страв з риби, овочів і яєць. Для всіх, хто цікавиться — класичний рецепт голландського соусу.
опис приготування:
Властивості і походження:
Голландський соус входить в число чотирьох основних соусів. Назва цього соусу ніяк не пов'язане з Голландією, оскільки рецепт приготування був відкритий у Франції. Спочатку голландський соус називали «Ісинь» («Isigny»). Це назва була пов'язана з містом Нормандії Ісинь-сюр-Мер, який славився виробництвом олії. Але в період Першої Світової Війни масло поставляли голландці, тому соус перейменували в «голландський».
застосування:
Голландський соус найчастіше згадується в рецептах овочевих страв французької кухні. Його також подають до страв з риби, спаржі і яйцям Бенедикт. На основі голландського соусу готують беарнский соус, шорон і Дижонская соус.
Поради шеф-кухаря:
Рекомендується готувати голландський соус на водяній бані, щоб уникнути перегрівання і згортання жовтків. слід пам'ятати, що голландський соус подають до столу гарячим.
- яєчні жовтки— 4 штуки
- Сухе біле вино— 2-3 Ст. ложок
- цукор— 1 щіпка
- Вершкове масло— 125 грам
- сіль, перець, лимонний сік— — За смаком
Перемешивайте венчиком пока смесь не загустеет (перемешивайте тщательно, чтобы желток не оставался на краях и не прилип ко дну).
В іншій мисці, розтопіть вершкове масло.
потім, тоненькой струйкой вливайте в смесь и взбивайте медленно венчиком, что бы довести массу до состояния густого крема.
Додайте за смаком сіль, перец и лимонный сок и сразу же подавайте. Смачного.
Подібні рецепти
Голландський рулет
Соус Голландський насправді створили у Франції. Готується він на основі вершкового масла і яєчних жовтків, продукти повинні бути свіжими. Найкраще такий соус подавати відразу після приготування. опис приготування: Сама назва соусу є оманливим, його придумали зовсім не голландці. Це класичний ф...
Голландський яблучний пай
Голландський яблучний пай - один з моїх найулюбленіших пирогів. Це чудовий десерт з розсипчастим тестом і соковитою яблучною начинкою. Приготувати його за цим рецептом дуже легко. Спробуйте! опис приготування: Голландський яблучний пай можна подавати теплим або холодним, зі сметаною або джемом...
Голландський пудинг
Рецепт приготування голландського хлібного пудингу. опис приготування: Розігріти духовку до 325 градусів. Збити яйця. Додати халф енд халф, цукор, ваніль, корицю, мускатний горіх і ретельно перемішати. Вилити цю суміш на хліб нарізаний кубиками і злегка перемішати. Залийте суміш у форму для ви...
Фаршировані макарони черепашки з грибами
Хочу поділитися з вами дуже смачним і дуже простим рецептом фаршированих макаронів черепашок з грибами! Виходять практично італійські каннеллони, але набагато дешевше! Спробуйте! опис приготування: Цей рецепт приготування фаршированих макаронів черепашок з грибами — прекрасне рішення для обіду...
Гамбургери з котлетами з сочевиці, овочів і сиру
Рецепт приготування гамбургерів з котлетами з сочевиці, морква, лука, часнику, козячого сиру і панірувальних сухарів. опис приготування: Ці вегетаріанські гамбургери будуть хороші для перекусу в пост. лавровий лист— 1 штука(котлети) сіль— За смаком(котлети) велика морква— 1 штука(котлети) ве...