Рецепт Gokhan (варений рис)

Рецепт Gokhan (варений рис)
Кількість порцій: 4 Час приготування: 40 хв.
Гохан - це не просто відварений рис по-японськи. Ця страва, без якого обходиться рідкісна трапеза в Японії. Готується без спецій, солі і жиру (на відміну від європейської кухні). просто, але з нюансом.

опис приготування:

Варений рис («Gokhan ') для японців - це і основна їжа, і головний компонент багатьох страв, а в цілому це частина національної культури, без якої неможливо уявити собі японську кулінарію.

цікаво, що далеко не кожен сорт рису може використовуватися в традиційній кухні Країни висхідного сонця. Беруться лише ті види, які у великій кількості містять крохмаль і, відповідно, мають підвищену клейкість. невеликі грудочки, які утворює такий рис при разваривании, дуже зручно їсти паличками - ще одним обов'язковим атрибутом японської кулінарної традиції.

Технологія варіння даного рису відрізняється від стандартної.

  • рис круглозёрний— 500 грам
  • вода— 600 мілілітрів
Gokhan (варений рис) - фото крок 1 Беремо чистий сухий рис. Добре промийте його під холодною водою.

Gokhan (варений рис) - фото крок 2 Після промивання залийте рис водою. Якщо рис добре промили, вода буде прозорою.

Gokhan (варений рис) - фото крок 3 Далі - найголовніше. Рис потавьте на вогонь (кришкою не накривати!) і доведіть до кипіння. Як тільки вода закипить (тільки-тільки з'являться перші бульбашки), накрийте його кришкою і на сильному вогні варите 5 хвилин. Після цього вогонь зробіть мінімальним і варіть ще 10 хвилин. Після цього рис зніміть з вогню і залиште на 15 хвилин. Найголовніше: не відкривати кришку після того, як ви її накрили. І всім оточуючим строго на строго забороніть це робити.
Кришка у вас повинна бути без паровідвідних дірочок. Якщо такі є, то потрібно їх чимось закрити (наприклад зверху каструлю або сотейник щільно накрити харчовою плівкою).
Після того як рис прибраний з вогню і пройшло 15 хвилин, можна знімати кришку і діставати рис.

Gokhan (варений рис) - фото крок 4 Подайте до столу!

Подібні рецепти

Фаршировані макарони черепашки з грибами

Яблучний пиріг з сухого тіста

Хочу поділитися з вами дуже смачним і дуже простим рецептом фаршированих макаронів черепашок з грибами! Виходять практично італійські каннеллони, але набагато дешевше! Спробуйте! опис приготування: Цей рецепт приготування фаршированих макаронів черепашок з грибами — прекрасне рішення для обіду...

Гамбургери з котлетами з сочевиці, овочів і сиру

Гамбургери з котлетами з сочевиці, овочів і сиру

Рецепт приготування гамбургерів з котлетами з сочевиці, морква, лука, часнику, козячого сиру і панірувальних сухарів. опис приготування: Ці вегетаріанські гамбургери будуть хороші для перекусу в пост. лавровий лист— 1 штука(котлети) сіль— За смаком(котлети) велика морква— 1 штука(котлети) ве...

Грибний суп з сушених грибів

Грибний суп з сушених грибів

Рецепт приготування грибного супу з сушених грибів завжди виручає мене взимку, коли хочеться ароматної, гарячої юшки — не з прісних магазинних печериць, а до цього запахом лісу! опис приготування: Простий рецепт грибного супу з сушених грибів завжди виручає мене взимку, коли так хочеться смачн...

Печериці смажені з цибулею

Печериці смажені з цибулею

Все геніальне просто, ну а в нашому випадку смачно. Спробуйте приготувати шампіньйони смажені з цибулею — просте і дивно смачна страва. опис приготування: Якщо ви віддаєте перевагу вегетаріанські страви, або просто любите грибний смак і аромат, то чому б не спробувати посмажити печериці з гриб...

Солодко-гострі крильця

Солодко-гострі крильця

Солодко-гострі крильця — прекрасний варіант смачного і ситного обіду або вечері на швидку руку. Спробуйте, результат вам точно сподобається! опис приготування: Таке блюдо можна приготувати для компанії друзів, з пивом крильця розлетяться миттєво, чоловіки вам скажуть тільки спасибі. Також крил...