Рецепт Gёzleme

Рецепт Gёzleme
Кількість порцій: 4 Час приготування: 1 г. 0 хв.
Гезлеме-це одна з найпопулярніших турецьких коржів з сиром. вони, хто хоч раз відпочивав у Туреччині, напевно пам'ятають їх смак.

опис приготування:

Гезлеме обов'язково треба піч на чавунній сковороді.

Почнемо з тіста. дріжджі, цукор і столову ложку води змішуємо, даємо постояти хвилин 15 до появи пухирців.

На дошку просіваємо борошно, робимо поглиблення, в поглиблення поступово вливаємо рідину, сіль, замішуємо тісто. добре вимішуємо, прикриваємо серветкою, даємо постояти близько години.

Приступаємо до начинки. Brиnzu razminaem, додаємо часник, пропущений через землянку, перець, рубану зелень. перемішуємо.

Тісто ділимо на маленькі частини. Кожну частину розгортаємо дуже тонко, до прозорості.

На одну корж викладаємо тонким шаром начинку, прикриваємо інший коржем, слепляем, відправляємо на вже розпечену чавунну сковороду.

Обсмажуємо з двох сторін, викладаємо на тарілку, за бажанням змащуємо вершковим маслом.

Смачного!


  • дріжджі— 10 грам
  • цукор— 1 Чайна ложка
  • рослинна олія— 2 Ст. ложки
  • тепла вода— 100 мілілітрів
  • мука— 2 склянки
  • сіль— — За смаком
  • сир бринза— 400 грам(можна, можливо 200 г сиру і 200 г сиру)
  • пучок зеленого базиліка— 1 штука
  • пучок петрушки— 1 штука
  • часник— 4 зубчики
  • гострий червоний перець— 1 Чайна ложка
  • сік лимона— 1 штука
Гезлеме обов'язково треба піч на чавунній сковороді.

Почнемо з тіста. дріжджі, цукор і столову ложку води змішуємо, даємо постояти хвилин 15 до появи пухирців.

На дошку просіваємо борошно, робимо поглиблення, в поглиблення поступово вливаємо рідину, сіль, замішуємо тісто. добре вимішуємо, прикриваємо серветкою, даємо постояти близько години.

Приступаємо до начинки. Brиnzu razminaem, додаємо часник, пропущений через землянку, перець, рубану зелень. перемішуємо.

Тісто ділимо на маленькі частини. Кожну частину розгортаємо дуже тонко, до прозорості.

На одну корж викладаємо тонким шаром начинку, прикриваємо інший коржем, слепляем, відправляємо на вже розпечену чавунну сковороду.

Обсмажуємо з двох сторін, викладаємо на тарілку, за бажанням змащуємо вершковим маслом.

Смачного!


Подібні рецепти

Фаршировані макарони черепашки з грибами

Frittata (швидкий рецепт)

Хочу поділитися з вами дуже смачним і дуже простим рецептом фаршированих макаронів черепашок з грибами! Виходять практично італійські каннеллони, але набагато дешевше! Спробуйте! опис приготування: Цей рецепт приготування фаршированих макаронів черепашок з грибами — прекрасне рішення для обіду...

Гамбургери з котлетами з сочевиці, овочів і сиру

Гамбургери з котлетами з сочевиці, овочів і сиру

Рецепт приготування гамбургерів з котлетами з сочевиці, морква, лука, часнику, козячого сиру і панірувальних сухарів. опис приготування: Ці вегетаріанські гамбургери будуть хороші для перекусу в пост. лавровий лист— 1 штука(котлети) сіль— За смаком(котлети) велика морква— 1 штука(котлети) ве...

Грибний суп з сушених грибів

Грибний суп з сушених грибів

Рецепт приготування грибного супу з сушених грибів завжди виручає мене взимку, коли хочеться ароматної, гарячої юшки — не з прісних магазинних печериць, а до цього запахом лісу! опис приготування: Простий рецепт грибного супу з сушених грибів завжди виручає мене взимку, коли так хочеться смачн...

Печериці смажені з цибулею

Печериці смажені з цибулею

Все геніальне просто, ну а в нашому випадку смачно. Спробуйте приготувати шампіньйони смажені з цибулею — просте і дивно смачна страва. опис приготування: Якщо ви віддаєте перевагу вегетаріанські страви, або просто любите грибний смак і аромат, то чому б не спробувати посмажити печериці з гриб...

Солодко-гострі крильця

Солодко-гострі крильця

Солодко-гострі крильця — прекрасний варіант смачного і ситного обіду або вечері на швидку руку. Спробуйте, результат вам точно сподобається! опис приготування: Таке блюдо можна приготувати для компанії друзів, з пивом крильця розлетяться миттєво, чоловіки вам скажуть тільки спасибі. Також крил...