Рецепт Гарячий салат з куркою
Представляю вам рецепт гарячого салату від майстер-шефа Романа Гершуні! Я і сама тільки недавно дізналася про таких салатах, спробувала і мені дуже сподобалося це смачна страва.
опис приготування:
Який до нього гарнір можна подати? На мій смак - це абсолютно самостійна страва, яке не потребує ніяких добавок. Проблема тільки в тому, що готувати такий гарячий салат треба в великих кількостях (з'їдається дуже швидко).
- Куряче філе— 300 грам
- Кабачок середніх розмірів— 1 штука
- Перець солодкий великий— 1 штука
- часник— 2 зубчики
- рукола— 50 грам
- Вино біле сухе— 200 мілілітрів
- борошно— 2 Ст. ложки
- лимон— 1/2 штуки
- Перець чорний мелений— 1/2 чайних ложки
- коріандр мелений— 1/2 чайних ложки
- сіль— За смаком
Тепер обсмажуємо їх на сковороді до утворення легкої скоринки. Шматочки курки кладемо на гарячу сковорідку. Точно така ж обсмажування ідеальна і для салату Цезар.
Кабачок для салату краще взяти молоденький. Або ще краще цукіні. Розрізаємо його на 2 половинки. А потім надрізати ножем, ложкою виймаємо серединку з насінням. У нас вийшов такий собі півколо-півмісяць.
Нарізаємо кабачки кільцями і відправляємо в сковорідку для обсмажування на оливковій олії.
Тепер беремо солодкий перець. Ідеально щоб перець був червоним. Нарізаємо його треуголькамі. Це буде дуже красиво виглядати в салаті. Буде не тільки колірний контраст (біле, зелене і біле), але і геометричний контраст (смужки, polukrug, трикутник). Буде просто здорово.
Додаємо перець до кабачків і постійно помішуючи продовжуємо обсмажувати. До овочів ще треба додати НЕ крейда порізаний часник.
І тепер в овочі кладемо курку (нарізане і підсмажене філе). І все це продовжуємо обсмажувати. Смажимо до готовності курки і напівготовності овочів. Є цікавий спосіб перевірки готовності курки. Ви натискаєте на виїмку між вказівним і великим пальцями, а потім натискаєте на курку. Щільність повинна бути ідентичною. Овочі повинні прихопити скоринкою. Сильно м'якими вони не будуть. І це добре і правильно.
Коли курка готова в салат висипаємо нарізану Руколла. Я дуже полюбила цю зелень. Раніше я бачила її тільки у супермаркетах. І вона була дуже дорога. Але коли виявилося, що вирощувати її так само «складно» як і кріп - рукола в кожному моєму салаті все літо.
Руколла буквально двома-трьома рухами з'єднуємо з салатом, щоб овочі стали одним цілим. Її підсмажувати не треба. Вона в салаті повинна залишитися абсолютно свіжої. Салат гарячий солимо. Додаємо чорний мелений перець і мелений коріандр.
Тепер нам потрібен соус. Соус для гарячого салату з куркою я готувала, коли смажилися овочі і курка. Але покажу процес його приготування в кінці.
На гарячу сковорідку виливаємо 100 мл вина. У мене для цих цілей є спеціальна, дуже маленька сковорідка. Вино можна брати найпростіше.
Видавлюємо сік з половинки лимона.
В окремому посуді змішуємо 2 столові ложки борошна і 100 мл білого сухого вина. Добре перемішуємо до однорідної маси без грудочок.
Тепер суміш борошна і вина, виливаємо в гаряче вино з лимоном на сковороді і починаємо заважати, заварюючи на самому маленькому вогні. Виходить пишна однорідна маса. Соус дуже смачний!!! Ніжний і з легкою кислинкою. Фактично якщо його посолити, такий соус можна використовувати як доповнення до м'яса або пасті або рибі. Простий і приємний.
Соусом заливаємо наш салат і знімаємо його з вогню. Оскільки у мене соус був готовий ще на етапі обсмажування овочів - все вийшло послідовно і овочі з куркою і не пересмажиться і не охололи. Прикрашати гарячий салат з куркою нічим не треба. Він виглядає дуже яскраво і апетитно. І тепер це один з моїх улюблених салатів.
Подібні рецепти
Рагу з кабачків в мультиварці
Гарячий салат з баклажанами цілком може замінити другу страву. Салат готується дуже швидко і легко, кількість інгредієнтів можна легко варіювати в залежності від порцій. кількість порцій: 4 маленьких баклажанів— 4-5 штук цибулини— 2 штуки морква— 2 штуки часнику— 2 зубчики майонез— За смаком зе...
Гарячий салат з курячою печінкою
Гарячий салат з курячою печінкою, приготований з даного рецептом, це справжнє кулінарне твір мистецтва, яке для любителів печінки стане справжнім святом і радісною подією. опис приготування: Гарячий салат з курячою печінкою — фестиваль смачної їжі і здорового харчування. Ми будемо готувати дуж...
Гарячий банановий коктейль з шоколадом
Ну що може краще підняти настрій або скрасити час довгими зимовими вечорами? Відповідь дуже проста: тільки шоколадний коктейль. розповім, як приготувати гарячий банановий коктейль з шоколадом. опис приготування: Таке ласощі обов'язково оцінять по достоїнству дорослі, а діти просто будуть у зах...
Гарячий білий шоколад з полуницею і вершковими сердечками
Рецепт приготування гарячого білого шоколаду з молоком, вершками, свіжою полуницею і сердечками зі збитих вершків. кількість порцій: 4 свіжої полуниці— 450 грам лимонного соку— 1 Ст. ложка молока— 3 склянки(750 мл) жирних вершків— 1 Склянка(250 мл) білого шоколаду— 1/4 склянки жирні вершки для ...
Гарячий бутерброд на сковороді
За лічені хвилини можна приготувати пісний гарячий бутерброд на сковороді. Будемо використовувати соковиті помідори, сир, білий хліб і кілька листочків базиліка. Вийде такий собі італійський Панін. опис приготування: Із вказаної кількості інгредієнтів виходить чотири порції (по два бутерброда)...