Рецепт Фуа-гра
Рецепт приготування французького паштету з печінки качки або гуски з білим вином.
опис приготування:
Фуа-гра від французького «Foie gras» означає «жирна печінка». Являє собою паштет, зроблений з печінки качки або гуски, яких спеціальним чином заздалегідь відгодовували. Фуа-гра є популярним і відомим делікатесом французької кухні. Його аромат описується як багатий, маслянистий і тонкий, на відміну від паштету з печінки звичайного гусака або качки. Фуа-гра подається цілком, з нього готуються муси, парфе і т.д. або ж він може служити доповненням до будь-якого іншого страви, наприклад, стейку. Французький закон говорить, що «Фуа-гра відноситься до охоронюваного культурному і гастрономічному спадщини Франції».
- свіжа качина печінка— 1 1/2 кілограма
- біле вино Сотерн— 1/3 склянки
- сіль і мелений чорний перець— 1 За смаком
- чорний трюфель— 1 штука(по бажанню)
2. На наступний день розрізати печінку на шматочки, помістити в миску і додати вино. Приправити сіллю і перцем і маринувати 2 годину.
3. Розігріти духовку до 95 градусів. Дістати печінку з маринаду і викласти в форму або горщик, залишивши трохи простору зверху. Помістити форму в глибоку сковороду, заповнену гарячою водою. Готувати в духовці, поки температура всередині фуа-гра не досягне 46 градусів по м'ясному термометру, близько 30 хвилин. Злити жир і відкласти в сторону. Цей жир є дуже цінним для збереження смакових властивостей паштету. охолодити паштет.
4. Відрізати шматочок картону, щоб він помістився в верхню частину форми, і загорнути його в поліетиленову плівку. Акуратно викласти картон поверх фуа-гра, злегка притиснути і залишити на 1 час. Прибрати картон, накрити форму кришкою і поставити в холодильник на 1-2 дня.
Перед подачею помістити форму в миску з теплою водою на 30 секунд і, працюючи ножем по краях, перевернути паштет на тарілку. Тонко нарізати паштет і подавати з трюфелями за бажанням. Якщо залити печінку зарезервованим розтопленим жиром, вона буде зберігатися в холодильнику 1 тиждень.
Подібні рецепти
Рецепт яловичих рулетиков
Хочу поділитися з вами дуже смачним і дуже простим рецептом фаршированих макаронів черепашок з грибами! Виходять практично італійські каннеллони, але набагато дешевше! Спробуйте! опис приготування: Цей рецепт приготування фаршированих макаронів черепашок з грибами — прекрасне рішення для обіду...
Гамбургери з котлетами з сочевиці, овочів і сиру
Рецепт приготування гамбургерів з котлетами з сочевиці, морква, лука, часнику, козячого сиру і панірувальних сухарів. опис приготування: Ці вегетаріанські гамбургери будуть хороші для перекусу в пост. лавровий лист— 1 штука(котлети) сіль— За смаком(котлети) велика морква— 1 штука(котлети) ве...
Грибний суп з сушених грибів
Рецепт приготування грибного супу з сушених грибів завжди виручає мене взимку, коли хочеться ароматної, гарячої юшки — не з прісних магазинних печериць, а до цього запахом лісу! опис приготування: Простий рецепт грибного супу з сушених грибів завжди виручає мене взимку, коли так хочеться смачн...
Печериці смажені з цибулею
Все геніальне просто, ну а в нашому випадку смачно. Спробуйте приготувати шампіньйони смажені з цибулею — просте і дивно смачна страва. опис приготування: Якщо ви віддаєте перевагу вегетаріанські страви, або просто любите грибний смак і аромат, то чому б не спробувати посмажити печериці з гриб...
Солодко-гострі крильця
Солодко-гострі крильця — прекрасний варіант смачного і ситного обіду або вечері на швидку руку. Спробуйте, результат вам точно сподобається! опис приготування: Таке блюдо можна приготувати для компанії друзів, з пивом крильця розлетяться миттєво, чоловіки вам скажуть тільки спасибі. Також крил...