Рецепт Фруктовий кекс з цільнозерновий борошна
Основу цього кексу складають свіжі фрукти, гармонійно доповнені борошном з цільного зерна, в результаті чого ця пісна випічка набуває не тільки оригінальний смак, але і масу корисних властивостей.
опис приготування:
Таку випічку при бажанні можна доповнити будь прянощами — корицею, мускатним горіхом або кардамоном, внісши їх у процесі замісу тіста.
- банани— 1 штука
- яблука (середнього розміру) — 2 штуки
- борошно цільнозернове (пшеничне) — 150 грам
- Цукровий пісок— 40-50 грам
- Соняшникова олія— 40 мілілітрів
- розпушувач— 10 грам
- Оцет яблучний або винний— 1 Ст. ложка
- Ванільний цукор— 1/2 чайних ложки
- сіль кухонна— 1 щіпка
М'якоть банана розімніть вилкою в глибокій мисці, яблука натріть на дрібній тертці, не очищаючи їх від шкірки, і додайте до одержали банановому пюре.
Додайте у фруктову масу цукровий пісок, щіпку солі і ванільний цукор, влийте олію і з'єднайте компоненти ложкою.
Всипте в отриману масу просіяне борошно, змішану з розпушувачем, і ретельно перемішайте компоненти, домагаючись однорідності.
На заключному етапі влийте в тісто оцет (сік лимона) і знову добре розмішайте.
Викладіть тісто в ємність для випікання (силіконову форму досить присипати борошном, а металеву — необхідно попередньо змастити маслом) і помістіть в розігріту духовку. Температура випікання фруктового кексу становить 180 градусів, час випікання — 40-45 хвилин.
Перевіряйте готовність кексу за допомогою дерев'яної палички або зубочистки. Дайте спечений кексу злегка охолонути і подавайте до столу. За бажанням можна присипати виріб цукровою пудрою.
Подібні рецепти
Тісто для піци з цільнозерновий борошна
Рецепт приготування пирога без борошна з шоколадом і вершками. опис приготування: Розігріти духовку до 140 градусів зі стійкою в центрі. Змастити маслом форму для випікання. Відкласти в сторону. Помістити масло і шоколад у велику жароміцний миску і поставити в НВЧ на 30 секунд, помішуючи, поки...
Шоколадний торт без борошна
Торти можна готувати і без борошна. Шоколадний торт без борошна — яскраве тому підтвердження. Готуємо і отримуємо задоволення! опис приготування: Тільки подивіться на фото — хіба не краса цей шоколадний торт без борошна?:) Цей рецепт мені дуже подобається через свою простоту (погодьтеся, приго...
Шарлотка з яблуками без борошна
Найсмачніший і ніжний пиріг всіх часів і народів — шарлотка. Десерт воістину народний, адже його готують майже в кожній країні, звичайно, з невеликими змінами опис приготування: Оригінальний рецепт манної шарлотки може припасти до душі кожної господині. Блюдо дійсно вкрай незвично і, на перший...
Фруктовий крамбл
насичений смак, соковиті фрукти, хрустка скоринка з горішками… хочу розповісти, як приготувати фруктовий крамбл, дивовижний десерт, який стане альтернативою бісквітним тортам або морозиву. опис приготування: Для приготування фруктового крамбль ви можете використовувати будь-які фрукти, не тіль...
Фруктовий лаваш
Фруктовий лаваш або пастила — відмінний спосіб переробки фруктів і ягід, причому, при мінімальній кількості цукру або зовсім без нього. Беріть на замітку! опис приготування: Приготувати фруктовий лаваш або пастилу дуже просто, Як це зробити, дивіться в покрокових рекомендаціях до рецептом. ф...