Рецепт Фруктовий кекс з цільнозерновий борошна

Рецепт Фруктовий кекс з цільнозерновий борошна
Кількість порцій: 6-8 Час приготування: 1 г. 0 хв.
Основу цього кексу складають свіжі фрукти, гармонійно доповнені борошном з цільного зерна, в результаті чого ця пісна випічка набуває не тільки оригінальний смак, але і масу корисних властивостей.

опис приготування:

Таку випічку при бажанні можна доповнити будь прянощами — корицею, мускатним горіхом або кардамоном, внісши їх у процесі замісу тіста.

  • банани— 1 штука
  • яблука (середнього розміру)  — 2 штуки
  • борошно цільнозернове (пшеничне)  — 150 грам
  • Цукровий пісок— 40-50 грам
  • Соняшникова олія— 40 мілілітрів
  • розпушувач— 10 грам
  • Оцет яблучний або винний— 1 Ст. ложка
  • Ванільний цукор— 1/2 чайних ложки
  • сіль кухонна— 1 щіпка
Фруктовий кекс з цільнозерновий борошна - фото крок 1 Підготуйте всі зазначені інгредієнти. За бажанням замініть оцет лимонним соком або розведеною у воді лимонною кислотою (1/4 середня лінія).

Фруктовий кекс з цільнозерновий борошна - фото крок 2 М'якоть банана розімніть вилкою в глибокій мисці, яблука натріть на дрібній тертці, не очищаючи їх від шкірки, і додайте до одержали банановому пюре.

Фруктовий кекс з цільнозерновий борошна - фото крок 3 Додайте у фруктову масу цукровий пісок, щіпку солі і ванільний цукор, влийте олію і з'єднайте компоненти ложкою.

Фруктовий кекс з цільнозерновий борошна - фото крок 4 Всипте в отриману масу просіяне борошно, змішану з розпушувачем, і ретельно перемішайте компоненти, домагаючись однорідності.

Фруктовий кекс з цільнозерновий борошна - фото крок 5 На заключному етапі влийте в тісто оцет (сік лимона) і знову добре розмішайте.

Фруктовий кекс з цільнозерновий борошна - фото крок 6 Викладіть тісто в ємність для випікання (силіконову форму досить присипати борошном, а металеву — необхідно попередньо змастити маслом) і помістіть в розігріту духовку. Температура випікання фруктового кексу становить 180 градусів, час випікання — 40-45 хвилин.

Фруктовий кекс з цільнозерновий борошна - фото крок 7 Перевіряйте готовність кексу за допомогою дерев'яної палички або зубочистки. Дайте спечений кексу злегка охолонути і подавайте до столу. За бажанням можна присипати виріб цукровою пудрою.

Подібні рецепти

Шоколадний пиріг без борошна

Тісто для піци з цільнозерновий борошна

Рецепт приготування пирога без борошна з шоколадом і вершками. опис приготування: Розігріти духовку до 140 градусів зі стійкою в центрі. Змастити маслом форму для випікання. Відкласти в сторону. Помістити масло і шоколад у велику жароміцний миску і поставити в НВЧ на 30 секунд, помішуючи, поки...

Шоколадний торт без борошна

Шоколадний торт без борошна

Торти можна готувати і без борошна. Шоколадний торт без борошна — яскраве тому підтвердження. Готуємо і отримуємо задоволення! опис приготування: Тільки подивіться на фото — хіба не краса цей шоколадний торт без борошна?:) Цей рецепт мені дуже подобається через свою простоту (погодьтеся, приго...

Шарлотка з яблуками без борошна

Шарлотка з яблуками без борошна

Найсмачніший і ніжний пиріг всіх часів і народів — шарлотка. Десерт воістину народний, адже його готують майже в кожній країні, звичайно, з невеликими змінами опис приготування: Оригінальний рецепт манної шарлотки може припасти до душі кожної господині. Блюдо дійсно вкрай незвично і, на перший...

Фруктовий крамбл

Фруктовий крамбл

насичений смак, соковиті фрукти, хрустка скоринка з горішками… хочу розповісти, як приготувати фруктовий крамбл, дивовижний десерт, який стане альтернативою бісквітним тортам або морозиву. опис приготування: Для приготування фруктового крамбль ви можете використовувати будь-які фрукти, не тіль...

Фруктовий лаваш

Фруктовий лаваш

Фруктовий лаваш або пастила — відмінний спосіб переробки фруктів і ягід, причому, при мінімальній кількості цукру або зовсім без нього. Беріть на замітку! опис приготування: Приготувати фруктовий лаваш або пастилу дуже просто, Як це зробити, дивіться в покрокових рекомендаціях до рецептом. ф...