Рецепт Фрикадельки з яловичого фаршу
Фрикадельки - всіма улюблене блюдо. І на сьогоднішній день є безліч рецептів, які служать доказом цієї любові. Я ж віддаю перевагу фрикадельки з яловичого фаршу в томатному соусі.
опис приготування:
готуємо фарш, з нього ліпимо фрикадельки, потім тушкуємо в соусі з овочів. Подаємо з пастою або рисом.
- Говяжа вирізка— 1 кілограм
- Куряче яйце— 1 штука
- хліб білий— 60 грам
- молоко— 2 склянки
- гілки петрушки— 6-8 штук
- часник— 2 зубчики
- Жменя кедрових горіхів— 1 штука
- сіль— За смаком
- перець— За смаком
- Борошно пшеничне— 1 Склянка
- томатна сальса— 500 грам
- Перецьь болгарський— 2 штуки
Виливаємо молоко в турку або сотейник і ставимо на маленький вогонь. буквально через 1 хвилину вимикаємо конфорку, а ємність отставляем в сторону. Увага: молоко повинно бути ледве теплим.
Чистими руками розламуємо хліб на кілька шматочків і викладаємо в глибоку піалу. Заливаємо компонент теплим молоком і залишаємо розмокати. Тим часом підготуємо залишилися компоненти для м'ясних фрикадельок. Увага: хліб найкраще брати з середини буханця і без скоринки.
Промиваємо петрушку під проточною водою, обтрушувати від зайвої рідини і викладаємо на обробну дошку. За допомогою ножа дрібно рубаємо зелень і пересипаємо в чисте блюдце.
скориставшись ножем, очищаємо часник від лушпиння і після злегка промиваємо під проточною водою. Подрібнюємо зубчики і пересипаємо у вільний блюдце.
За допомогою м'ясорубки подрібнюємо шматочки м'яса. Увага: щоб фрикадельки вийшли однорідними по консистенції, найкраще використовувати дрібну решітку.
Тепер додаємо в ємність яйце, дрібно посічену петрушку з часником, а також кедрові горішки. Чистими руками добре віджимаємо хліб і теж викладаємо в миску з усіма інгредієнтами. За смаком солимо і перчимо все і ретельно вимішуємо за допомогою столової ложки. Ми залишаємо м'ясний фарш в стороні настоятися протягом 30 хвилин.
Промиваємо болгарський перець під проточною водою і викладаємо на обробну дошку. скориставшись ножем, видаляємо хвостики і насіння. Тепер нарізаємо овочі середніми шматочками і переміщаємо в вільну тарілку.
Коли м'ясний фарш настоїться, починаємо формувати фрикадельки. Для цього висипаємо в чисту суху піалу пшеничне борошно. Злегка змочуємо чисті руки під проточною водою і набираємо трохи м'ясної маси. Увага: фрикадельки за розміром повинні вийти трохи більше волоського горіха. Готові кульки обвалюють з усіх боків в борошні і на час залишаємо на обробній дошці. важливо: щоб кедрові горішки не випадало в процесі смаження, намагайтеся вдавлювати їх пальцями всередину.
Тепер наливаємо в сковороду невелику кількість рослинної олії і ставимо на середній вогонь. Коли ємність з вмістом добре розігріється, акуратно викладаємо в неї на невеликій відстані частина фрикадельок і готуємо з усіх боків до ніжно-золотистої скоринки. Увага: сильно пересмажувати блюдо не потрібно. Відразу ж після цього за допомогою дерев'яної лопатки перемещаем кульки назад в середню миску (для цього ємність необхідно заздалегідь промити під проточною водою і добре витерти паперовими рушниками). Потім знову викладаємо чергову порцію фрикадельок в сковороду і продовжуємо смажити. Готуємо їх до тих пір, поки вони все не покриються золотистою скоринкою.
Тепер не виключаємо конфорку, а злегка зменшуємо вогонь. Ставимо чисту сковороду і наливаємо в неї трохи рослинного масла. Коли ємність з вмістом добре розігріється, висипаємо сюди шматочки болгарського перцю. Час від часу помішуючи дерев'яною лопаткою, обсмажуємо компонент до ніжно-золотистого кольору. Відразу ж після цього виливаємо в сковороду протерті томати. За смаком солимо соус, знову все ретельно перемішуємо і продовжуємо тушкувати ще 5 хвилин.
Після закінчення відведеного часу акуратно викладаємо в нього фрикадельки і тушкуємо блюдо додаткові 10-12 хвилин. Потім вимикаємо конфорку, а ємність накриваємо кришкою. Нехай фрикадельки в томатному соусі ще трохи настоятися.
Подібні рецепти
Канапе з фруктів
Рецепт приготування популярного російського супу з м'ясними кульками. опис приготування: Самий трудомісткий процес в цьому рецепті, полягає у формуванні крихітних (перлинних) фрикадельок. фарш із яловичини— 1 кілограм цибулина— 1 штука яєчний білок— 1 штука картопля— 1 штука морква— 1 штука ...
Фрикадельки з фаршу з підливою
Як приготувати фрикадельки з фаршу з підливою? З цим рецептом ви досить швидко навчитеся готувати відмінне основне блюдо як для повсякденної кухні, так і для святкового столу. опис приготування: Ідеальним поєднанням для домашньої вечері стануть фрикадельки з пастою або звичайним картопляним пю...
Фрикадельки з індичого фаршу
Ось таке блюдо можна зробити на весь тиждень, а потім тільки додавати до нього будь-який гарнір: наприклад, кашу або макарони. Пропоную рецепт, як приготувати фрикадельки з індичого фаршу. опис приготування: Фрикадельки їжте гарячими, і що, що не з'їли відразу, надішліть після охолодження на з...
Фрикадельки з рибного фаршу
Ця страва сподобається всім, навіть дітям. У ньому практично не відчувається характерний смак риби. Фрикадельки виходять дуже соковитими і смачними. Не переборщити з томатом, щоб вони не були кислими. опис приготування: Щоб приготувати подібне блюдо, ви можете взяти будь-яку рибу. Бажано, щоб ...
Фрикадельки з курячого фаршу
Навіть простенькі фрикадельки з курячого фаршу можуть бути дуже оригінальними і послужити як закускою, так і повноцінним гарячим. Дивимося рецепт фрикадельок з курячого фаршу та записуємо! опис приготування: Щоб урізноманітнити блюдо, додайте до фрикадельок ще й тісто: з нього ми зробимо сіточ...