Рецепт Форель в воке

Рецепт Форель в воке
Кількість порцій: 2 Час приготування: 30 хв.
Хоча приготування цієї страви гранично просте, але смак у такий рибки дивовижний. Форель обсмажується в воке до рум'яної скоринки і подається під ароматним соусом — дійсно королівський вечерю.

опис приготування:

Оскільки в нашому раціоні рибні страви мають бути присутні обов'язково, я вважаю, що цей простий рецепт форелі в воке ви точно повинні включити в своє меню. Насправді це універсальне блюдо, адже смак у нього настільки яскравий і дивовижний, що його можна приготувати навіть до свята і здивувати гостей такою цікавою рибкою. Втім, якщо ви зробите форель в воке в домашніх умовах до звичайного вечері, ваші рідні, безсумнівно, дуже зрадіють цьому.

1) Спершу нам потрібно підготувати все необхідне для соусу, тому ми заливаємо перець чилі холодною водою і залишаємо його хвилин на 5 розмокати. Лук-шалот чистимо і ріжемо його тонкими півкільцями, часник нарізаємо пластинками, свіжу зелень подрібнюємо. Перець чилі, після того як він трохи розмокне, ретельно витираємо на нерезаем на шматочки або просто кришимо його руками.

2) Вок ставимо на вогонь і наливаємо в нього приблизно 2 столові ложки олії. У розігріте масло викладаємо перець чилі, цибулю-шалот і часник, додаємо цукор, рибний соус і соєвий соус, обсмажуємо все пару хвилин і вимикаємо вогонь. Перекладаємо готовий соус в чисту тарілку і посипаємо його подрібненою зеленню, додаємо рисовий оцет.

3) Тепер ми ретельно промиваємо і витираємо насухо форель, посипаємо рибу з усіх боків борошном, зайву муку стряхиваем.

4) Вок протираємо паперовими серветками, ставимо його на вогонь і наливаємо в нього масло, в розігріте масло викладаємо форель. Смажимо рибу з кожного боку приблизно по 4-5 хвилин, після чого перекладаємо форель на серветку, щоб прибрати зайвий жир.

5) Готову рибу викладаємо на тарілку і подаємо її до столу, полив соусом. Приємного всім апетиту!


  • форель— 2 кілограма(2 средние рыбки)
  • Luk-salotų— 2 штуки
  • часник— 1-2 зубчиків
  • пучок м'яти— 0,5 штуки
  • пучок кінзи— 0,5 штуки
  • Сушений перець чилі— 4-5 штук
  • Борошно пшеничне— 50 грам
  • цукор— 10 грам
  • соус соєвий— 30 мілілітрів
  • соус рибний— 15 грам
  • оцет рисовий— 0,5 чайних ложки(можна замінити лимонним соком)
  • Масло рослинне— 130 мілілітрів(для смаження)
Оскільки в нашому раціоні рибні страви мають бути присутні обов'язково, я вважаю, що цей простий рецепт форелі в воке ви точно повинні включити в своє меню. Насправді це універсальне блюдо, адже смак у нього настільки яскравий і дивовижний, що його можна приготувати навіть до свята і здивувати гостей такою цікавою рибкою. Втім, якщо ви зробите форель в воке в домашніх умовах до звичайного вечері, ваші рідні, безсумнівно, дуже зрадіють цьому.

1) Спершу нам потрібно підготувати все необхідне для соусу, тому ми заливаємо перець чилі холодною водою і залишаємо його хвилин на 5 розмокати. Лук-шалот чистимо і ріжемо його тонкими півкільцями, часник нарізаємо пластинками, свіжу зелень подрібнюємо. Перець чилі, після того як він трохи розмокне, ретельно витираємо на нерезаем на шматочки або просто кришимо його руками.

2) Вок ставимо на вогонь і наливаємо в нього приблизно 2 столові ложки олії. У розігріте масло викладаємо перець чилі, цибулю-шалот і часник, додаємо цукор, рибний соус і соєвий соус, обсмажуємо все пару хвилин і вимикаємо вогонь. Перекладаємо готовий соус в чисту тарілку і посипаємо його подрібненою зеленню, додаємо рисовий оцет.

3) Тепер ми ретельно промиваємо і витираємо насухо форель, посипаємо рибу з усіх боків борошном, зайву муку стряхиваем.

4) Вок протираємо паперовими серветками, ставимо його на вогонь і наливаємо в нього масло, в розігріте масло викладаємо форель. Смажимо рибу з кожного боку приблизно по 4-5 хвилин, після чого перекладаємо форель на серветку, щоб прибрати зайвий жир.

5) Готову рибу викладаємо на тарілку і подаємо її до столу, полив соусом. Приємного всім апетиту!


Подібні рецепти

Фарш в воке

Паелья в воке

хочете, я розповім вам, як швидко приготувати неймовірно смачна страва? Для цього вам просто потрібно зробити фарш в воке і подати його зі своїм улюбленим гарніром — тоді вам забезпечений відмінний вечеря. опис приготування: Насправді в оригіналі це блюдо робиться трохи інакше, і для нього вик...

Шашлик в воке

Шашлик в воке

А ви знали, що в китайській кухні є свій традиційний шашлик, який готується з яловичини? І, звичайно ж, це блюдо має неповторний пікантний смак, як і майже всі страви азіатської кухні. опис приготування: Якщо ви розраховуєте зробити до вечері щось традиційне і буденне, то цей рецепт приготуван...

Печериці в воке

Печериці в воке

Хто сказав, що печериці не можуть бути солодкими? Якщо приготувати їх в воке з додаванням меду, арахісового масла, кунжутного масла і соєвого соусу, то смак у грибів вийде просто дивовижний. опис приготування: взагалі, звичайно, цей рецепт приготування печериць в воке на любителя, адже не всім...

Фарширована форель в тесті

Фарширована форель в тесті

Фарширована форель в тесті - це відмінний варіант основного блюда на святковий стіл. Дуже красиве в оформленні, а на смак просто божественно. Спробуйте це блюдо, і ваші гості будуть в захваті! опис приготування: Фарширована форель в тесті, блюдо з яким доведеться повозитися, цей варіант з розр...

Форель севанская

Форель севанская

Готуємо севанская форель в домашніх умовах. Цей спрощений рецепт дозволить приготувати страву на швидку руку. смачно, просто, корисно. обов'язково спробуйте! опис приготування: севанская форель — блюдо національної вірменської кухні, яке при наявності вправності може приготуватися менш ніж за ...