Рецепт Філе міньйон
Филе-миньон или стейк из вырезки – это самое восхитительное мясо, яке тільки можна уявити. Нежное и сочное мясо по праву считается, одним з кращих страв французької кухні.
опис приготування:
філе міньйон — їжа не на кожен день, я його готую в особливих випадках. Сьогодні розповім як приготувати філе міньйон з лимонним маслом. Шматок відмінною яловичої вирізки, сіль крупного помелу, свіжий мелений перець, трохи естрагону і лимонний сік - все, що вам потрібно для смачного стейка, який обсмажується на сковороді, а потім доводиться до досконалості в духовці. Ідеально подавати з запеченою картоплею або овочами.
- Стейк говяжей вирізки— 4 штуки
- сіль— 1/2 чайних ложки
- Перець чорний мелений— 1/2 чайних ложки
- естрада— 1 щіпка
- Лимонний сік— 50 мілілітрів(Приблизно сік одного лимона)
- Вершкове масло— 1 Ст. ложка
2 Далі займемітесь лимонним маслом. Змішайте вершкове масло, лимонний сік і естрагон до однорідності і відставте в сторону на 10 хвилин, масло має повністю розтанути і увібрати аромати спецій і лимонного соку.
3 Стейки обсмажте на сковороді , для середньої прожарювання потрібно обсмажувати приблизно по 3 хвилини з кожного боку. Я використовую кулінарні щипці ними дуже зручно перевертати м'ясо.
4 Помістіть стейки в духовку, розігріту до 200 градусів на 4-5 хвилин. Дістаньте м'ясо і залиште його відпочивати на дерев'яній дошці або теплою тарілці на 5 хвилин, перш ніж подавати. Перед подачею зверху полийте лимонним маслом і посипте меленим чорним перцем.
Подібні рецепти
Салат з відвареного буряка
Філе міньйон робиться з вирізки свіжого м'яса. Філе міньйон з грибами вважається делікатесом, тому рекомендую подавати його з особливого приводу. наприклад, на романтичну вечерю або святковий стіл гостям. опис приготування: Філе міньйон з грибами виходить дуже ніжним. Можете додати своїх припр...
Філе курчати
Хочу порекомендувати дуже нескладний, але неймовірно вдалий спосіб, як приготувати філе курчати в апетитному соусі. Таке гаряче блюдо точно не залишиться без уваги. опис приготування: Цей апетитний соус з томатним пюре, білим вином і часником чудово доповнює ніжне філе, і воно буквально тане в...
Філе білої риби в лимонно-масляному соусі
Філе білої риби в лимонно-масляному соусі — дуже просте в приготуванні, буденне блюдо, яке не відніме у вас ні багато часу, ні багато енергії. девіз страви — просто, але смачно. опис приготування: Філе білої риби в лимонно-масляному соусі — найпростіше блюдо домашньої кухні, для приготування я...
Філе курчат з сиром і ананасом
Просто дивовижне блюдо, одне з моїх найулюбленіших — філе курчат з сиром і ананасом. Чудове поєднання продуктів робимо смак цієї страви дуже тонким і вишуканим. опис приготування: Пропоную вашій увазі ще один варіант приготування курячого філе — філе курчат з сиром і ананасом в ананасовому соу...
Філе курчати бройлера
З філе курчати можна приготувати швидкий і ситна вечеря. М'ясо обсмажують на сковороді-гриль зі спеціями, розмарином і оливковою олією. Дивіться в рецепті, як приготувати філе курчати бройлера. опис приготування: До вашої уваги - простий рецепт приготування філе курчати бройлера в домашніх умо...