Рецепт Філе міньйон

Рецепт Філе міньйон
Кількість порцій: 4 Час приготування: 20 хв.
Филе-миньон или стейк из вырезки – это самое восхитительное мясо, яке тільки можна уявити. Нежное и сочное мясо по праву считается, одним з кращих страв французької кухні.

опис приготування:

філе міньйон — їжа не на кожен день, я його готую в особливих випадках. Сьогодні розповім як приготувати філе міньйон з лимонним маслом. Шматок відмінною яловичої вирізки, сіль крупного помелу, свіжий мелений перець, трохи естрагону і лимонний сік - все, що вам потрібно для смачного стейка, який обсмажується на сковороді, а потім доводиться до досконалості в духовці. Ідеально подавати з запеченою картоплею або овочами.

  • Стейк говяжей вирізки— 4 штуки
  • сіль— 1/2 чайних ложки
  • Перець чорний мелений— 1/2 чайних ложки
  • естрада— 1 щіпка
  • Лимонний сік— 50 мілілітрів(Приблизно сік одного лимона)
  • Вершкове масло— 1 Ст. ложка
1 Дістаньте м'ясо з холодильника, не пізніше ніж за годину до початку приготування, щоб воно стало кімнатної температури. Приправити сіллю і залишити.

2 Далі займемітесь лимонним маслом. Змішайте вершкове масло, лимонний сік і естрагон до однорідності і відставте в сторону на 10 хвилин, масло має повністю розтанути і увібрати аромати спецій і лимонного соку.

3 Стейки обсмажте на сковороді , для середньої прожарювання потрібно обсмажувати приблизно по 3 хвилини з кожного боку. Я використовую кулінарні щипці ними дуже зручно перевертати м'ясо.

4 Помістіть стейки в духовку, розігріту до 200 градусів на 4-5 хвилин. Дістаньте м'ясо і залиште його відпочивати на дерев'яній дошці або теплою тарілці на 5 хвилин, перш ніж подавати. Перед подачею зверху полийте лимонним маслом і посипте меленим чорним перцем.

Подібні рецепти

Філе міньйон з gribami

Салат з відвареного буряка

Філе міньйон робиться з вирізки свіжого м'яса. Філе міньйон з грибами вважається делікатесом, тому рекомендую подавати його з особливого приводу. наприклад, на романтичну вечерю або святковий стіл гостям. опис приготування: Філе міньйон з грибами виходить дуже ніжним. Можете додати своїх припр...

Філе курчати

Філе курчати

Хочу порекомендувати дуже нескладний, але неймовірно вдалий спосіб, як приготувати філе курчати в апетитному соусі. Таке гаряче блюдо точно не залишиться без уваги. опис приготування: Цей апетитний соус з томатним пюре, білим вином і часником чудово доповнює ніжне філе, і воно буквально тане в...

Філе білої риби в лимонно-масляному соусі

Філе білої риби в лимонно-масляному соусі

Філе білої риби в лимонно-масляному соусі — дуже просте в приготуванні, буденне блюдо, яке не відніме у вас ні багато часу, ні багато енергії. девіз страви — просто, але смачно. опис приготування: Філе білої риби в лимонно-масляному соусі — найпростіше блюдо домашньої кухні, для приготування я...

Філе курчат з сиром і ананасом

Філе курчат з сиром і ананасом

Просто дивовижне блюдо, одне з моїх найулюбленіших — філе курчат з сиром і ананасом. Чудове поєднання продуктів робимо смак цієї страви дуже тонким і вишуканим. опис приготування: Пропоную вашій увазі ще один варіант приготування курячого філе — філе курчат з сиром і ананасом в ананасовому соу...

Філе курчати бройлера

Філе курчати бройлера

З філе курчати можна приготувати швидкий і ситна вечеря. М'ясо обсмажують на сковороді-гриль зі спеціями, розмарином і оливковою олією. Дивіться в рецепті, як приготувати філе курчати бройлера. опис приготування: До вашої уваги - простий рецепт приготування філе курчати бройлера в домашніх умо...