Рецепт Фаршировані ніжки курки в духовці

Рецепт Фаршировані ніжки курки в духовці
Кількість порцій: 8 Час приготування: 1 г. 40 хв.
У цьому рецепті все поєднується ідеально: і смачна начинка, і ароматний соус, і ніжне м'ясо — тому і блюдо в результаті виходить дивовижне, спробуйте його обов'язково, і самі все зрозумієте.

опис приготування:

Найголовніша перевага цього рецепта приготування фаршированих ніжок курки в духовці полягає в тому, що тут не потрібно витягувати з ніжок кістки, адже наша начинка буде перебувати під шкірою. Що стосується самої начинки, то в ній ви можете використовувати будь-які овочі і замість свинячих ковбасок взяти звичайний фарш, тоді просто додайте більше спецій. Ну і, звичайно ж, в цьому простому рецепті фаршированих ніжок курки в духовці варто особливо відзначити соус, він неймовірний, тому заради нього варто витрать на це блюдо трохи більше часу, чим звичайно.

  • ніжки курячі— 8 штук(гомілка зі стегном)
  • рис довгозерний— 0,5 склянки
  • ковбаски свинячі— 1-2 штук(можна замінити приправленим свинячим фаршем)
  • Цибуля ріпчаста— 0,5 штуки
  • морква— 0,5 штуки
  • селера стебла— 1-2 штук
  • часник— 1-2 зубчиків
  • Ізюм— 1/4 склянки
  • бульйон курячий— 1 Склянка
  • чекаємо абрикосовий— 2 склянки
  • Сік натуральний— 1 Склянка
  • мигдаль подрібнений— 2 Ст. ложки
  • Петрушка свіжа подрібнена— 1 Ст. ложка
  • чебрець— 0,5 чайних ложки
  • апельсинова цедра— 1 Чайна ложка(0,5 — в начинку, 0,5 — в соус)
  • обкладинка— 1/4 чайних ложки
  • цукор— 1 Ст. ложка
  • сіль— — За смаком
  • Перець чорний мелений— — За смаком
Фаршировані ніжки курки в духовці - фото крок 1 Отже, почнемо з начинки і для неї ми ставимо на вогонь каструлю, розігріваємо в ній масло. У розігріте масло викладаємо очищені від шкіри свинячі ковбаски, обсмажуємо їх 5 хвилин, розминаючи фарш лопаткою на дрібні шматочки. Після цього викладаємо в каструлю нарізані дрібно цибулю, морква і селера, смажимо все ще 3 хвилини. Додаємо часник і пів ложки апельсинової цедри (для аромату), приблизно через півхвилини після цього можна викладати в каструлю рис. Смажимо рис близько 3 хвилин (до прозорості), додаємо до нього родзинки, мигдаль, петрушку, чебрець, корицю і сіль за смаком. Далі заливаємо все це курячим бульйоном (гарячим) і тушкуємо рис на повільному вогні під кришкою близько 20 хвилин. Як тільки рис стане м'яким, вимикаємо вогонь і даємо начинці 10 хвилин настоятися, після чого розкладаємо її на деку, щоб вона швидше охолола.

Фаршировані ніжки курки в духовці - фото крок 2 Для соусу ми наливаємо в каструльку поменше апельсиновий сік і додаємо до нього абрикосовий джем, цукор і залишилася апельсинову цедру. Ретельно все перемішуємо і нагріваємо соус, варимо його на повільному вогні, помішуючи, поки він не загусне і не увариться наполовину (це займе близько 8-10 хвилин). Коли соус стане досить густим, вимикаємо вогонь і даємо соусу час охолонути.

Фаршировані ніжки курки в духовці - фото крок 3 Тепер ми беремо курячі ніжки і натираємо їх сіллю і меленим перцем. Акуратно піднімаємо шкіру і в утворився кишеню викладаємо приготовлену начинку, шкіру за допомогою зубочисток (або спеціальних голок) прикріплюємо до м'яса. Викладаємо нафаршировані ніжки на деко, застелений пекарської папером.

Фаршировані ніжки курки в духовці - фото крок 4 Ставимо деко з ніжками в розігріту до 200 градусів духовку, а через 20 хвилин дістаємо його і покриваємо ніжки зверху приготованим абрикосовим соусом. Знову ставимо його в духовку і готуємо страву ще 25-30 хвилин, за цей час ніжки потрібно ще 2 рази дістати і змастити соусом.

Фаршировані ніжки курки в духовці - фото крок 5 процес, може, трохи і трудомісткий, але справа того безперечно варто, адже ніжки виходить неймовірно смачні. Приємного всім апетиту!

Подібні рецепти

Фаршировані ніжки курки

Курячі ніжки в рукаві в духовці

У цьому рецепті я розповім вам, як приготувати фаршировані ніжки курки, в яких не буде кісточок, а тільки соковите і ніжне м'ясо з дуже смачною начинкою всередині — все дуже просто, самі переконаєтеся. опис приготування: Найскладніше в цьому рецепті приготування фаршированих ніжок курки — це в...

Фаршировані курячі ніжки

Фаршировані курячі ніжки

Багато хто любить курку і страви з неї. Особливою популярністю користуються курячі ніжки. У мене в родині полюбляють всілякі запечені курячі ніжки, але одне і те ж приїдається. Ось я і вирішила здивувати своїх! опис приготування: Неймовірно апетитне і дуже незвичайне блюдо - фаршировані курячі...

Фаршировані грудки курки

Фаршировані грудки курки

багатьом здається, що робити фаршировані грудки курки потрібно досить довго, але тільки не в цьому випадку, адже мій рецепт дуже швидкий, він точно дозволить вам заощадити час на приготуванні вечері. опис приготування: Цей рецепт приготування фаршированих грудок курки я зазвичай використовую, ...

Фаршировані гомілки курки

Фаршировані гомілки курки

Урізноманітнити звичні для нас страви можна дуже просто, наприклад, якщо фарширувати звичайні курячі гомілки дуже смачною начинкою і подати їх з ароматним соусом, вечерю вийде королівський. опис приготування: Мені здається, що готувати такі фаршировані гомілки курки в домашніх умовах — досить ...

Шашлик з курки в духовці

Шашлик з курки в духовці

Шашлик з курки в духовці — страва смачна, красиве і дуже апетитне. Може підійти як для святкового, так і для повсякденного столу. Готується блюдо досить просто, а на смак — супер! опис приготування: Куряче філе, приготоване таким чином, легко стане вашим улюбленим святковим або буденним (з еле...