Рецепт Еклери по ГОСТу

Рецепт Еклери по ГОСТу
Кількість порцій: 11 Час приготування: 2 г. 0 хв.
Для мене в топі тістечок еклери на першому місці. Тому я завжди була в пошуках ідеального рецепта цього легендарного ласощі. Запропонований рецепт по ГОСТу близький до нього. Із задоволенням ділюся ним!

опис приготування:

Якщо ви шукаєте ідеальний рецепт еклерів, то він перед вами. рецепт простий, покрокову інструкцію приготування знайдете нижче. З заявленої кількості інгредієнтів вийшло 11 тістечок.

  • борошно— 100 грам
  • Вершкове масло— 210 грам(кімнатної температури, 50 грам - в тісто, 160 грам - в крем)
  • вода— 90 мілілітрів
  • яйця— 4 штуки(3 яйця - в тісто, 1 яйце - в крем)
  • цукор— 137 грам(для крему)
  • Ванільний цукор— 1 штука(пакетик)
  • коньяк— 1 Ст. ложка(в вершках)
  • шоколад— 50 грам(для глазурі)
  • Вершкове масло— 50 грам(або жирні сільські вершки, для глазурі)
  • сіль— 1 щіпка(в тісто)
Еклери по ГОСТу - фото крок 1 Підготуйте інгредієнти.

Еклери по ГОСТу - фото крок 2 В сотейник влейте воду, додайте дрібку солі, викладіть вершкове масло. Нагрійте до кипіння, щоб вершкове масло розійшлося.

Еклери по ГОСТу - фото крок 3 Всыпьте в сотейник разом всю муку, розмішайте не знімаючи з вогню.

Еклери по ГОСТу - фото крок 4 заважайте інтенсивно, щоб тісто стало збиратися в грудку і відійшло від стінок сотейника. Зніміть з вогню, трохи прохолодно, щоб вводяться в наслідку яйця не згорнулися.

Еклери по ГОСТу - фото крок 5 Вбийте в тісто по одному яйцю інтенсивно вмішуючи їх.

Еклери по ГОСТу - фото крок 6 Готове тісто має бути не рідким і не густим, а еластичним і тягучим.

Еклери по ГОСТу - фото крок 7 Викладіть тісто в кулінарний мішок і відсадити на папір для випічки довжиною приблизно 11 сантиметрів. Відкидають на відстані один від одного.

Еклери по ГОСТу - фото крок 8 Випікайте при температурі 220 градусів протягом 10 хвилин, потім знизьте температуру до 180 градусів і випікайте ще 25 хвилин.

Еклери по ГОСТу - фото крок 9 Поки випікається оболонка для еклерів, займіться приготуванням крему. Для цього змішайте молоко, яйце і цукор.

Еклери по ГОСТу - фото крок 10 Додайте ванільний цукор.

Еклери по ГОСТу - фото крок 11 Поставте молочну суміш на невеликий вогонь і варіть при помішуванні до загусання, але не до кипіння. Зніміть з вогню, остудіть.

Еклери по ГОСТу - фото крок 12 Процідіть сироп через сито.

Еклери по ГОСТу - фото крок 13 Збийте розм'якшене вершкове масло, влийте в нього тонкою цівкою остиглий сироп.

Еклери по ГОСТу - фото крок 14 додайте коньяк, ще раз збийте і охолодіть, щоб з кремом можна було працювати.

Еклери по ГОСТу - фото крок 15 Зробіть по три невеликі отвори в нижній частині оболонки еклера.

Еклери по ГОСТу - фото крок 16 Наповніть кремом кондитерський мішок і через отвори введіть крем в еклер. Це можна зробити просто надрізати еклер і заповнити його кремом.

Еклери по ГОСТу - фото крок 17 Для приготування шоколадної глазурі візьміть шоколад, додайте в нього вершкове масло або жирні сільські вершки. Розтопіть суміш короткими імпульсами по 10-15 секунд в мікрохвильовій печі.

Еклери по ГОСТу - фото крок 18 Добре розмішайте отриману шоколадну глазур.

Еклери по ГОСТу - фото крок 19 Нанесіть глазур на еклери просто вмочуючи їх у неї або нанесіть кулінарної пензлем, мені більше сподобалося робити це пензлем. Дайте глазурі застигнути.

Еклери по ГОСТу - фото крок 20 еклери готові. Ваші старання будуть винагороджені смачними еклерами з тим самим смаком з дитинства! Приємного чаювання!

Подібні рецепти

Еклери по Дюканов

Еклери (класичний рецепт)

тим, хто сидить на дете Дюка, іноді теж можна ласувати смачненьким! І я вам розповім, як приготувати еклери по Дюканов, вони нітрохи не поступаються класичним! Спробуйте обов'язково, рекомендую! опис приготування: розповім, як приготувати еклери по Дюканов. виходить, як я і сказала, нітрохи не...

Еклери з заварного тіста з білими грибами

Еклери з заварного тіста з білими грибами

Це дуже незвичайне і красиве блюдо, яке прикрасить собою будь-який святковий стіл: ніжні еклери з заварного тіста з сирно-грибною начинкою. Випічка не солодке, але повинна сподобається і діткам! опис приготування: Хочу порекомендувати вам цей класичний рецепт приготування еклерів з заварного т...

Еклери «Полуниця з вершками»

Еклери «Полуниця з вершками»

чудові еклери! ніжні, дуже полуничні та ароматні. Ніжне заварне тісто і повітряний крем… Насолода в кожному шматочку! опис приготування: Уявляю класику жанру — поєднання ароматної полуниці і ніжних вершків. Класичне заварне тісто наповніть повітряним полуничним кремом і всіх дегустують буде не...

Фаршировані макарони черепашки з грибами

Фаршировані макарони черепашки з грибами

Хочу поділитися з вами дуже смачним і дуже простим рецептом фаршированих макаронів черепашок з грибами! Виходять практично італійські каннеллони, але набагато дешевше! Спробуйте! опис приготування: Цей рецепт приготування фаршированих макаронів черепашок з грибами — прекрасне рішення для обіду...

Гамбургери з котлетами з сочевиці, овочів і сиру

Гамбургери з котлетами з сочевиці, овочів і сиру

Рецепт приготування гамбургерів з котлетами з сочевиці, морква, лука, часнику, козячого сиру і панірувальних сухарів. опис приготування: Ці вегетаріанські гамбургери будуть хороші для перекусу в пост. лавровий лист— 1 штука(котлети) сіль— За смаком(котлети) велика морква— 1 штука(котлети) ве...