Рецепт Еклери по ГОСТу
Для мене в топі тістечок еклери на першому місці. Тому я завжди була в пошуках ідеального рецепта цього легендарного ласощі. Запропонований рецепт по ГОСТу близький до нього. Із задоволенням ділюся ним!
опис приготування:
Якщо ви шукаєте ідеальний рецепт еклерів, то він перед вами. рецепт простий, покрокову інструкцію приготування знайдете нижче. З заявленої кількості інгредієнтів вийшло 11 тістечок.
- борошно— 100 грам
- Вершкове масло— 210 грам(кімнатної температури, 50 грам - в тісто, 160 грам - в крем)
- вода— 90 мілілітрів
- яйця— 4 штуки(3 яйця - в тісто, 1 яйце - в крем)
- цукор— 137 грам(для крему)
- Ванільний цукор— 1 штука(пакетик)
- коньяк— 1 Ст. ложка(в вершках)
- шоколад— 50 грам(для глазурі)
- Вершкове масло— 50 грам(або жирні сільські вершки, для глазурі)
- сіль— 1 щіпка(в тісто)
В сотейник влейте воду, додайте дрібку солі, викладіть вершкове масло. Нагрійте до кипіння, щоб вершкове масло розійшлося.
Всыпьте в сотейник разом всю муку, розмішайте не знімаючи з вогню.
заважайте інтенсивно, щоб тісто стало збиратися в грудку і відійшло від стінок сотейника. Зніміть з вогню, трохи прохолодно, щоб вводяться в наслідку яйця не згорнулися.
Вбийте в тісто по одному яйцю інтенсивно вмішуючи їх.
Готове тісто має бути не рідким і не густим, а еластичним і тягучим.
Викладіть тісто в кулінарний мішок і відсадити на папір для випічки довжиною приблизно 11 сантиметрів. Відкидають на відстані один від одного.
Випікайте при температурі 220 градусів протягом 10 хвилин, потім знизьте температуру до 180 градусів і випікайте ще 25 хвилин.
Поки випікається оболонка для еклерів, займіться приготуванням крему. Для цього змішайте молоко, яйце і цукор.
Додайте ванільний цукор.
Поставте молочну суміш на невеликий вогонь і варіть при помішуванні до загусання, але не до кипіння. Зніміть з вогню, остудіть.
Процідіть сироп через сито.
Збийте розм'якшене вершкове масло, влийте в нього тонкою цівкою остиглий сироп.
додайте коньяк, ще раз збийте і охолодіть, щоб з кремом можна було працювати.
Зробіть по три невеликі отвори в нижній частині оболонки еклера.
Наповніть кремом кондитерський мішок і через отвори введіть крем в еклер. Це можна зробити просто надрізати еклер і заповнити його кремом.
Для приготування шоколадної глазурі візьміть шоколад, додайте в нього вершкове масло або жирні сільські вершки. Розтопіть суміш короткими імпульсами по 10-15 секунд в мікрохвильовій печі.
Добре розмішайте отриману шоколадну глазур.
Нанесіть глазур на еклери просто вмочуючи їх у неї або нанесіть кулінарної пензлем, мені більше сподобалося робити це пензлем. Дайте глазурі застигнути.
еклери готові. Ваші старання будуть винагороджені смачними еклерами з тим самим смаком з дитинства! Приємного чаювання!
Подібні рецепти
Еклери (класичний рецепт)
тим, хто сидить на дете Дюка, іноді теж можна ласувати смачненьким! І я вам розповім, як приготувати еклери по Дюканов, вони нітрохи не поступаються класичним! Спробуйте обов'язково, рекомендую! опис приготування: розповім, як приготувати еклери по Дюканов. виходить, як я і сказала, нітрохи не...
Еклери з заварного тіста з білими грибами
Це дуже незвичайне і красиве блюдо, яке прикрасить собою будь-який святковий стіл: ніжні еклери з заварного тіста з сирно-грибною начинкою. Випічка не солодке, але повинна сподобається і діткам! опис приготування: Хочу порекомендувати вам цей класичний рецепт приготування еклерів з заварного т...
Еклери «Полуниця з вершками»
чудові еклери! ніжні, дуже полуничні та ароматні. Ніжне заварне тісто і повітряний крем… Насолода в кожному шматочку! опис приготування: Уявляю класику жанру — поєднання ароматної полуниці і ніжних вершків. Класичне заварне тісто наповніть повітряним полуничним кремом і всіх дегустують буде не...
Фаршировані макарони черепашки з грибами
Хочу поділитися з вами дуже смачним і дуже простим рецептом фаршированих макаронів черепашок з грибами! Виходять практично італійські каннеллони, але набагато дешевше! Спробуйте! опис приготування: Цей рецепт приготування фаршированих макаронів черепашок з грибами — прекрасне рішення для обіду...
Гамбургери з котлетами з сочевиці, овочів і сиру
Рецепт приготування гамбургерів з котлетами з сочевиці, морква, лука, часнику, козячого сиру і панірувальних сухарів. опис приготування: Ці вегетаріанські гамбургери будуть хороші для перекусу в пост. лавровий лист— 1 штука(котлети) сіль— За смаком(котлети) велика морква— 1 штука(котлети) ве...